RTV je leglo levega radikalizma: Kako nizko gre lahko Carlova v odnosu do novinarskega kolega Možine?

Datum:

“Dodajam: Intervju, ki potrebuje najbližji kontejner za nevarne odpadke”, se je zapisalo novinarki RTV Slovenija Evgeniji Carl o oddaji svojega sodelavca Jožeta Možino. Ta je gostil direktorja zavoda Iskreni Igorja Vovka. Podobno se je odzval novinar spletnega portala MMC RTV Slovenija Boris Vasev ter očital vodstvu hiše, da so z intervjujem Vovka pri Možini promovirali rasizem in homofobijo. Izjave “novinarjev” dokazujejo, da ima RTV težavo z radikaliziranimi posamezniki, ki kreirajo medijsko sceno in ne pristajajo na pluralnost javne televizije.

                   

V oddaji Intervju na prvem programu RTV Slovenija je voditelj oddaje Jože Možina gostil direktorja zavoda Iskreni Igorja Vovka. Ti so bili v času sedanje vlade večkrat neupravičeno očrnjeni s strani tranzicijskih medijev. Zunanjost njihovih prostorov pa so napadli vandali. Z namenom ustrahovanja.

Njihovo delovanje ne prenesejo na levem političnem in medijskem polu. Enako kot Nova24TV tudi v Zavodu Iskreni zagovarjajo drugačne življenjske vrednote, ki se ne skladajo z večinskim levim prepričanjem. Za vse, kar menijo, da ni po liniji demokratičnega socializma ali kulturnega marksizma, je označeno za fašistično ali nacistično. Iskreni in Vovk so se na tnalu radikalne levice znašli tudi zaradi nasprotovanja širjenja ideologije LGBT v vzgojne ustanove. Prav zaradi tega je bilo dobrodošlo, da je nacionalna televizija dala Vovku priložnost, da predstavi svojo organizacijo in določena stališča do nekaterih družbenih vprašanj.

Direktor zavoda Iskreni Igor Vovk je s svojim intervjujem razburil novinarja na RTV Slovenija, Borisa Vaseva in Eugenijo Carl. (Foto: Nova24TV)

Skrajni levičar, novinar MMC RTV SLO Boris Vasev očita vodstvu hiše, da z intervjujem Volka legalizira homofobijo in rasizem!
Dokaz, da nasprotnih idej in stališč nista pripravljena sprejeti ali vsaj kulturno poslušati, dokazujeta vsaj dva vidna novinarja RTV Slovenija. Tako se je novinar spletnega portala MMC RTV Slovenija Boris Vasev spraševal, zakaj je javna televizija dopustila promocijo tovrstnih stališč, in vodstvu očital, da so z intervjujem Vovka legitimizirali homofobijo, rasizem “ in splošne stupidnosti v etru javnega medijskega zavoda,” zapiše Vasev. Prav Vasevovo mnenje pooseblja miselnost skrajne levice, da je vsak, ki ni z nami, fašist, nacist, rasist ali homofob.

RTV novinar Boris Vasev je avtor številnih neobjektivnih člankov o palestinsko-izraelskem sporu na portalu MMC. (Foto: YouTube)

 

Vabilo na poslušanje intervjuja je delil tudi Jože Možina. Vovka je opisal kot promotorja družinskih vrednot. Napovedal pa je tudi, da bosta odkrito spregovorila kritično o teoriji spola in novodobnimi “progresivnimi” domislicami skrajne levice. Koliko sprejema drugačnost, je dokazala primadona Evgenija Carl. Lahko da ji delo stanovskega kolega ni všeč, a zato ji ne bi bilo treba zasmehljivo in poniževalno takole komentirati Možinovega intervju z Vovkom: “Intervju, ki potrebuje najbližji kontejner za nevarne odpadke”.

Pogovor z direktorjem Vovkom, ki je razburil “novinarje”, ki ne sprejemajo drugačnih pogledov, bomo objavili v posebnem prispevku.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...