RTV na soočenje povabil Biščaka, ki ne plačuje davkov, hkrati pa brani Šarca in njegovo navdušenje nad Hitlerjem

Datum:

Tako nad Bogdanom Biščakom kot nad Marjanom Šarcem se zgraža cel Twitter. Vse se je začelo z objavo Bojana Požarja, ki je na svojem portalu objavil novico, da je predsedniški kandidat Marjan Šarec iz rejniške družine in sploh ni Slovenec. O tem naj bi znal veliko povedati nekdanji kamniški župan Tone Smolnikar, Šarec pa pravi, da tega nikoli ni skrival – le vprašati bi ga morali. Bi ga morali povprašati tudi o njegovi navdušenosti nad nemškim diktatorjem Adolfom Hitlerjem? Požar je razkril tudi, da gost včerajšnjih Odmevov na prvem programu RTV Slovenija, Bogdan Biščak, ne plačuje davkov. To je podkrepil z dokazi in se odločil ljudstvu povedati resnico. Te pa niso bili zmožni povedati niti na RTVS, ki so propadlega Bogdana Biščaka kar po svoje poimenovali: nadeli so mu naziv političnega analitika.

Najprej velja ponovno omeniti, da so na RTV Slovenija Biščaka označili za političnega analitika. Kako je to sploh mogoče? Verjetno zelo težko, razen, če ima prste pri tem lobist in resnični glavni urednik RTV Mile Šetinc. Očitno je njegovo delovanje v propadlih LDS in Zares zadosten razlog, da ima tam še vedno zagotovljenih pet minut slave. V sredinih Odmevih na RTVS so govorili o prvem dnevu političnih soočanj predsedniških kandidatov, gosta v oddaji pa sta bila Bogdan Biščak in novinar Peter Jančič. Predsedniški kandidati so predstavili svoja stališča, govorili pa so tudi o tem, kako odgovorne se čutijo za svoja dejanja in besede iz preteklosti.

Politični analitik, kot so naivno poimenovali Biščaka, je tudi nekdanji aktivni politični praktik v strankah LDS in Zares. Socialna omrežja so zopet na plano privlekla informacije, da Bogdan Biščak kot direktor podjetja In.Medica  ne plačuje davkov, na televizijske Odmeve pa ga povabijo kot avtoriteto in ”političnega analitika”, kjer je odkrito agitiral za predsedniškega kandidata Marjana Šarca?

Na vprašanje, kaj misli, da je po soočanju ”izhodišče kandidatov, ki ga, predvsem protikandidati Boruta Pahorja, lahko izkoristijo za naprej”, je Biščak, kot smo skorajda že navajeni, skrenil s teme in namesto tega problematiziral Požarjevo pisanje. Dejal je naslednje:
“Gospod Šarec bo po mojem mnenju moral pokazati več želje po zmagi v prihodnosti. Čeprav mislim, da mu je danes uspela ena najbolj pozitivnih ali pa najbolj zapaženih izjav na točki glede sprave, da naj politiki nehajo govoriti o njej, pa bo do nje prišlo. S čimer se tudi sam zelo strinjam. Gospod Pahor pa mislim, da je zamudil pomembno priložnost, da se distancira od pisanja enega od spletnih portalov. Gre za Požareport, ki je grdo, velja za njegovega podpornika, mislim, da lahko to rečemo, ki je danes grdo napadel gospoda Šarca, na točki, da je bil nekoč v rejniški družini in da se ne ve niti kam spada. Mislim, da je to način obravnave kandidata, ki ne spada v ta prostor in da bi gospod Pahor danes z distanciranjem od takega pristopa pokazal svojo verodostojnost.”

Biščak je propadli politik in direktor podjetja, ki ne plačuje davkov
Pa naj svojo verodostojnost pokaže še ”novopečeni politični analitik”. Če ga v to izzovemo, bo za razmislek, na kakšen način se nam lahko dokaže, verjetno potreboval kar nekaj časa. Zagotovo pa bomo, če ga povprašamo o njegovih davkih, presenečeni. Sicer ne moremo trditi, kaj bi na takšno vprašanje odgovoril, a glede na to, da jih ne plačuje, ne bi mogel povedati prav veliko. Spodnje fotografije, ki jih prilagamo, razkrivajo ravno to. Ajpes razgalja Biščakovo utajo. Glede na prikaze spodnjih fotografij bi najprej lahko poskušal biti zgolj državljan in izpolniti svoje dolžnosti. Očitno prvorazrednim tega ni potrebno.

Foto: Twitter
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Šarec navdušen nad Hitlerjem
Šarčevi sodelavci in znanci pa zagotavljajo, da je zasebno fasciniran nad Adolfom Hitlerjem in tretjim rajhom. Prijateljem naj bi podarjal tudi Hitlerjeve monografije. Predsedniški kandidat levice in vsaj dela Zveze borcev za vrednote NOB se torej navdušuje nad Hitlerjem. Glede na skupno kolaboracijo nacistov in slovenskih komunistov na začetku 2. svetovne vojne to sploh ni presenetljivo. V svobodni državi ima sicer vsak pravico do svojih prepričanj, četudi so najbolj skrajna, vendar pa ali si res želimo tudi takšnega predsednika? Predstavljajte si, da bi takšno navdušenje v sebi skrival kandidat za predsednika Nemčije. Glede njegovega družinskega porekla pa bi moral pravočasno razčistiti Šarec sam. Po Požarjevem pisanju in razkritjih pa so ga Šarčevi podporniki agresivno napadli. Pravi, da to pripisuje ”strahotni nervozi in živčnosti, ki je zavladala med podporniki Marjana Šarca, potem ko so zadnje ankete javnega mnenja pokazale, da Šarec izgublja precej umetno ter medijsko nabildano podporo med volivci”.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Požar razkriva Šarčevo moledovanje za podporo
Bojan Požar je na svojem Požareportu zapisal tudi, da ga je Šarec tri dni prej, preden je oznanil svojo kandidaturo, povabil v Kamnik in ga v svoji pisarni odkrito novačil ter moledoval za medijsko podporo v njegovi predsedniški kandidaturi. Požar je slednje vljudno odklonil, zadnje čase pa od Kamničanov prejema kopico informacij o njihovem županu. Bomo videli, kaj vse bo pred volitvami prišlo še na plan. Upajmo, da čim več. Samo tako si bomo lahko izbrali predsednika, ki ga ta država potrebuje.

A. L.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...