RTV zopet izvaja cenzuro: V oddajo Tarča niso povabili največje opozicijske stranke

Datum:

Pristranskost nacionalne televizije RTV, ki jo plačujemo vsi državljani, se je zopet pokazala v nocojšnji oddaji Tarča, ki poteka brez prisotnosti Slovenske demokratske stranke.

                   

Kot pojasnjujejo v največji opozicijski stranki, je vabilo v oddajo Tarča dobil predsednik SDS Janez Janša, ki pa se na povabilo ni mogel odzvati, saj je na pomembnem mednarodnem zasedanju organizacije sredinskih demokratov IDC v tujini in vodi izvršilni odbor.

V izjavi SDS so zapisali, da so v uredništvo zaprosili, da bi namesto Janše v oddajo prišla podpredsednica stranke Jelka Godec, ki bi odlično dopolnila koncept oddaje, saj vodi parlamentarno preiskovalno komisijo o korupciji v slovenskem zdravstvenem sistemu, vendar so njihovo prošnjo brez razloga zavrnili.

“Toda uredništvo Tarče je vztrajalo pri formi. S tem je gledalce prikrajšalo za stališča največje opozicijske stranke do pomembnih vprašanj v zvezi zdravstveno reformo,” so zapisali v odzivu na uredniško politiko RTV in opozorili na možnost obstoja povračilnih ukrepov zaradi opozarjanja na cenzuro našega največjega nacionalnega medija.

Predsednik SDS je danes na zasedanju IDC objavil tvit s sedeža Evropske ljudske stranke in dnevni red izvršilnega odbora:

M. P.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Sukičeva vrača udarec: Kordiša je označila za kanibala v lastnih vrstah!

Dobrodošli v bizarnem svetu Levice. V svetu, v katerem...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Jedrska renesansa v svetu, Slovenija pa jo sabotira

Jedrska energija se na svetovnem nivoju vrača kot način...

Velika zmaga SDS; vladajoča koalicija doživela poraz

Za nami so evropske volitve, ki so pozitivno prevetrile...