Rupar: Upokojencem so vzeli eno celo pokojnino, Urška Klakočar Zupančič pa se afna v Afriki

Datum:

Upokojenkam in upokojencem s pokojninami 670 eur za 42 let delovne dobe so danes z dvigom zdravstvenega zavarovanja in prisiljeno RTV SLO naročnino vzeli ENO CELO pokojnino na leto! Medtem ko premišljujete, kaj boste jutri dali na krožnik, pa se Urša Klakočar Zupančič afna med afnami v Afriki za vaš denar.”

Borec za pravice upokojencev Pavle Rupar je tokrat komentiral 30-odstotni dvig premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ene od zavarovalnic. Skupaj s prisilno RTV naročnino to skupaj znese za eno celo pokojnino v višini približno 670 evrov.

Na drugi strani pa se vladajoča garnitura ne ukvarja z gmotnim položajem upokojencev. Dolgo napovedanega umika dopolnilnega zavarovanja, kar imajo zapisano v koalicijski pogodbi, še vedno ni, vidni predstavniki naše države na naše stroške potujejo po zakotnih afriških državah, da bi si bojda zagotovili glasove za Varnostni svet OZN.

Na drugi strani “afnanje” za več kot 200 tisoč evrov
Rupar v prvi vrsti meni, da bi morali poskrbeti za svoje ljudi. Nekateri namreč ne vedo, kaj postaviti na svoj krožnik, iz Ugande ter Ruande pa prihajajo bizarne fotografije in sporočila naše predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič ter spremljevalke Mojce Pašek Šetinc. Rupar je navedel, da naj bi afriški obisk vse nas stal več kot 200 tisoč evrov, naslednji teden pa gre v Afriko tudi Tanja Fajon.

Rupar je nov protest proti samopašni oblasti napovedal 3. maja ob 15. uri v Ljubljani. Tokrat bo pri glavni avtobusni postaji, pred kipom slovenskega heroja Rudolfa Maistra.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Pred DZ klečala in molila na varovanem območju, policija se ni odzvala

Nenavaden posnetek prihaja iz slovenskega hrama demokracije. Tam sta...

Začetek olimpijskega nogometa je zaznamovalo nasilje maroških navijačev

Tik pred prekinitvijo prvega kroga olimpijskega nogometnega turnirja med...

Revoz: Kaj pomeni včeraj podpisani neobvezujoči dokument?

Predstavniki francoskega proizvajalca vozil Renault, v okviru tega tudi...

“Vrhunski menedžer” bo škodo zavarovalnicam poplačal iz proračunske rezerve

Od "zamrznitve" cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja do fantomske "ukinitve"...