[Video] V Ugandi zavladalo veselje ob sprejemu drakonskega zakona proti LGBT

Datum:

Ugandski parlament je pred tedni zmagoslavno proslavljal, ko so poslanci potrdili oster zakon proti skupnosti LGBT. Te dni se je tam mudila tudi predsednica Državnega zbora RS Urška Klakočar Zupančič. 

21. marec se bo v zgodovini Ugande zapisal kot dan, ko je ta afriška država sprejela enega najbolj strogih zakonov proti skupnosti LGBT. Zakon prepoveduje identifikacijo z LGBT, spolne odnose med istospolnimi, promocijo homoseksualnosti in v določenih primerih predpisuje celo smrtno kazen. Ugandski predsednik zakona sicer še ni podpisal, se pa nad to državo zgrinjajo močni pritiski, naj zakon umakne.

Toda ob sprejemu zakona je v ugandskem parlamentu vladalo veliko navdušenje, poslanci so celo zapeli pesem. Eden od poslancev je predsedujočemu zagotovil, da bodo za te namene zagotovili dodatne varnostne sile, ki bodo poskrbele, da “homoseksualci ne bodo imeli prostora v Ugandi“.

Spomnimo, da je te dni v Ugando odpotovala predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič z Mojco Pašek Šetinc. V tej državi sta sodeč po fotografijah izjemno uživali, o zatirani LGBT skupnosti pa nista spregovorili niti besede.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Pred DZ klečala in molila na varovanem območju, policija se ni odzvala

Nenavaden posnetek prihaja iz slovenskega hrama demokracije. Tam sta...

Začetek olimpijskega nogometa je zaznamovalo nasilje maroških navijačev

Tik pred prekinitvijo prvega kroga olimpijskega nogometnega turnirja med...

Revoz: Kaj pomeni včeraj podpisani neobvezujoči dokument?

Predstavniki francoskega proizvajalca vozil Renault, v okviru tega tudi...

“Vrhunski menedžer” bo škodo zavarovalnicam poplačal iz proračunske rezerve

Od "zamrznitve" cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja do fantomske "ukinitve"...