Rusija začenja manevre ob ukrajinski meji – vključenih je 10 tisoč vojakov

Datum:

Več kot 10 tisoč ruskih vojakov južnega vojaškega okrožja, ki so organizirani v bataljonske taktične skupine, začenja vaje na 20 poligonih na jugu Rusije, v Abhaziji, Armeniji in Severni Osetiji. 

Manevrov se bodo udeležile tudi enote obalne zaščite črnomorske in kaspijske flote. Cilj vaj je učenje novih taktičnih tehnik v izvidniških in udarnih skupinah vključno s topništvom, letalstvom in ostrostrelci. Udeleženi bodo tudi oddelki za bojevanje z droni, skupine za preprečevanje kemičnih napadov in radioelektronske kamuflaže, poroča Polska Agencja Prasowa.

Južno vojaško okrožje Rusije je teritorialno najmanjša izmed glavnih administrativnih enot oboroženih sil Ruske federacije. Vse od razpada Sovjetske zveze pa ostaja ena najmočnejših in najbolj dejavnih v oboroženih spopadih, v katere je Rusija vpletena.

Vojaška moč Ukrajine in Rusije. Z modro barvo je označen potencial Ukrajine, z rdečo pa Rusije. Ikone prikazujejo, za kakšno vrsto “orožja” gre, črta ob ikoni pa razmerje in število enot v posamezni kategoriji. Rdeča barva kaže na očitno rusko premoč na vseh področjih vojske. (Foto: globalfirepower)

Na njej je bilo največje breme obeh vojn v Čečeniji in Gruziji leta 2008. Sedaj pa z njemu podrejeno  Črnomorsko floto nosi največjo odgovornost za delovanja, usmerjena proti Ukrajini, in vodenje vojaških operacij v Siriji.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...