Ruska protivojna TV-protestnica obtožena vohunjenja

Datum:

Ruska novinarka Marina Ovsjanikova, ki je nedavno pritegnila pozornost svetovne javnosti tako, da je zmotila predvajanje TV-poročil na državni televiziji z namenom obsodbe ruske invazije v Ukrajini, je bila obsojena vohunjenja za Veliko Britanijo. 

Dogodek se je pripetil 16. marca zvečer na Prvem ruskem TV kanalu. 43-letna novinarka Marina Ovsjanikova je ob tej priložnosti za voditeljico oddaje v studiu dvignila plakat s protivojnimi napisi, poroča Wion.

Rojakom je želela sporočiti, da jim oblasti lažejo. Pri tem se ni ozirala na posledice, za katere je vedela, da ji ne bodo ušle. Aretirana je bila kmalu po protestu, odvetniki ene izmed organizacij za človekove pravice pa so zatrdili, da je pogrešana in da ne morejo stopiti z njo v kontakt ali je locirati.

https://twitter.com/expatua/status/1503477321642217483?s=20&t=1SUhv02wQVoyLdjx_BGqHQ

Kasneje so sporočili, da so z njo le vzpostavili kontakt, na sodišču pa je bila oglobljena v višini 30 tisoč rubljev zaradi “organizacije nedovoljenega množičnega dogodka”. Znano je še, da so ji zavrnili dostop do odvetnikov, niso ji dovolili klicev, prestala pa je tudi 14-urno zaslišanje.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Kako kraljica aneksov deli milijone gradbenim baronom

Imena gradbenih baronov se v Sloveniji postopoma spreminjajo, za...

Slovenske družine so na drugem mestu najbolj obdavčenih v Evropi

V mnogih državah OECD je srednji razred opazil upad...

[Video] Simoniti brez dlake na jeziku o Golobu in Kučanu

"Trdim, da ni samo bedak, ampak da je avtentičen...