Ruski državni mediji vse bolj blokirani: Google in Apple odstranila Russia Today in Sputnik iz trgovine aplikacij

Datum:

Ruski državni mediji so vse bolj blokirani. Večja družabna omrežja so se v torek najprej odločila za blokado ruskih državnih medijev na družabnih omrežjih. Temu sledi tudi blokada aplikacij, ki so povezane z ruskim medijem Russia Today in rusko tiskovno agencijo Sputnik. Aplikacije sta blokirala zunaj Rusije tako Google kot Apple. S strani RT že padajo očitki, da nimajo dokazov o širjenju neresnic.

Google je v torek dejal, da je blokiral vse mobilne aplikacije, ki so povezane z ruskim medijem Russia Today (RT) in rusko tiskovno agencijo Sputnik. V trgovini Play Store tako ni več mogoče najti nobene izmed aplikacij, kar je v skladu s prejšnjim korakom, s katerim so nekateri ponudniki družabnih omrežij odstranili oba medija iz svojih platform, poroča Reuters.

Številna tehnološka podjetja so omejila distribucijo in oglaševanje ruskih novic, saj je Evropska komisija izdala mnenje za njihovo prepoved. To naj bi storili zato, ker se bojijo širjenja napačnih informacij o vojni v Ukrajini. Tudi Apple je dejal, da aplikaciji RT News in Sputnik New nista več na voljo za prenos iz njihove trgovine aplikacij zunaj Rusije.

Foto: Facebook

Namestnica glavne urednice pri RT Ana Belkina je dejala, da podjetja, ki so blokirala širjenje njihovih novic, nimajo nobenih dokazov, da bi poročali o neresnicah. Pri Sputniku se še niso odzvali.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...