[Video] S kijem pretepeni duhovnik še vedno bije boj proti komunizmu

Datum:

Disidentski kubanski duhovnik oče Castor José Álvarez Devesa, je bil žrtev drakonskega kubanskega “pravnega” sistema, ki ga je dal pretepsti z bejzbolskim kijem. Po protestih 11. julija 2021 so ga namreč oblasti več dni mučile, sam pa Kubance poziva, da naj sprejmejo Jezusove družbene lekcije, ki so po njegovem pot do osvoboditve izpod komunizma. 

                   

Oče Castor José Álvarez Deves je duhovnik, ki je znan po svojem odkritem nasprotovanju komunističnemu režimu na Kubi. Je eden vidnejših predstavnikov Cerkve v tej državi, ki so prevzeli vidno vlogo pri organizaciji in podpori protikomunističnemu odporu. Komunistična partija, tako v otoški državi kot drugod po svetu, je uradno ateistična entiteta in nasilno zatira vse večje veroizpovedi, poroča Breitbart.

Fidel Castro je Kristjane nagnal v delovna taborišča!
Diktator Fidel Castro je bil v tem oziru še posebej nasilen, da bi tako utišal Kristjane. Katoličane je vključno z adventisti in Jehovimi pričami nagnal v delovna taborišča. Tam je zapiral tudi homoseksualce, politične disidente, umetnike in ostale “kontrarevolucionarje”, začenši v 60. letih prejšnjega stoletja. To je bila v veliki meri posledica dejstva, da so bili Kristjani med glasnejšimi kritiki komunističnega režima, že vse od začetkov revolucije.

Naslednik Raul Castro, je le površinsko zglasil spore z Vatikanom, v pričo papeža Frančiška pa leta 2015 celo pošalil, da bi se utegnil spreobrniti v katolištvo. Po začetku revolucije v državi so sledila desetletja preganjanja tamkajšnjih kristjanov. Oče Álvarez je ob tem prepričan, da Kristusovo sporočilo za družbo prinaša razsvetljenje, jo osrečuje, kar rezultira v miru, pravičnosti in svobodi. Prepričan je, da jih lahko Kristusov evangelij pomaga rešiti zla v domovini, v družbi, državi in v politiki ter pozitivno vpliva na vse vidike družbe, vključno z gospodarstvom.

Pretepen z bejzbolskim kijem ni izgubil poguma za boj proti komunizmu
Zase pravi, da je nasprotnik Komunistične partije že od mladosti. Povedal je, da se je vpisal na univerzo, da bi študiral matematiko, a so ga zavrnili, ker je ta namenjena “izključno revolucionarjem”. Pozneje ga je življenjska pot pripeljala v semenišče, posledično pa zapustil dekle. Álvareza poznajo mnogi od 187 tisoč ljudi, ki so 11. julija 2021 zavzeli ulice vseh večjih kubanskih mest in zahtevali končanje režima.

Zatem je izginil iz javnosti za skoraj teden dni ter se naposled vrnil z močno poškodovano glavo, obenem pa mu tako rekoč prepovedali zapuščati celo lastni dom. Poznejša preiskava je pokazala, da so ga predstavniki režima pretolkli z bejzbolskim kijem! Kljub temu se je odločil za nadaljevanje svojega poslanstva. Postal je še bolj borben, režim pa ga ne izpusti več izpod nadzora. Zase pa pravi, da so ga ure trpljenja prečistile

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...

Eden od dagestanskih teroristov je bil iz borilne skupine prvaka MMA Habiba Nurmagomedova

Gadžimurad Kagirov, borec MMA, povezan s slavnim borcem Habibom...

Afganistanec v Fužinah skušal oropati dve ženski

Včeraj je prišlo do novega zločina povezanega z nezakonitimi...