Jim boste še verjeli? Cvet “neodvisnih” novinarjev POP TV Jovevi iz srca čestital za prestop k Šarcu!

Datum:

Ko je včeraj predsednik vlade Marjan Šarec najavil, da bo nosilka liste LMŠ na volitvah v Evropski parlament novinarka POP TV Irena Joveva, je marsikdo v tem videl le še en dokaz o tem, kako so novinarji mainstream medijev zlizani s politiko. Očitno je, da se v tem skriva razlog, zakaj se o Šarcu poroča v presežnikih, čeprav ta do sedaj ni naredil popolnoma ničesar, še več, pred očmi se mu iz tedna v teden sesuva vlada, pa vseeno velja za odločnega. Boste na podlagi teh stališč še verjeli poročanju POP TV

                   

Izbira “neodvisne” novinarke Joveve za nosilko liste je vzdignila veliko prahu med uporabniki Twitterja, ti so si bili namreč enotni, da je bila s kandidaturo nagrajena za svoje delo, pri čemer so imeli v mislih poročanje o “begunskih” taboriščih, ostro promigrantsko retoriko, prispevke o “ubogem” brivcu Ahmadu in kovanje Šarca v zvezde. Na drugi strani pa so novinarji POP TV povsem navdušeni, da je ena izmed njih uspela skočiti v politični bazen.

Novinarka notranje politike na POP TV Suzana Perman je Jovevi čestitala za pogum in ji zaželela obilo sreče na nadaljnji poti. “Prepričana sem, da boš zelo uspešna, in vedi, da te bomo slovensko novinarstvo, naša redakcija, posebej pa jaz močno pogrešali. Škoda za novinarstvo, a zmaga za prihodnost slovenske in evropske politike,” je prepričana Permanova. Njen novinarski kolega Anže Božič je odločitev Joveve označil kot pogumno odločitev, ki hkrati predstavlja veliko izgubo za 24ur. “Jaz bom gotovo pogrešal novinarsko zagnanost in nalezljiv smeh na drugi strani redakcijske mize.” Oglasil pa se je tudi nekdanji urednik portala Denis Oštir, ki je prav tako izrazil zadovoljstvo, da se bo v Evropski parlament prebil znan obraz.

Med novinarskimi kolegi Joveve se je njej v bran odzval tudi novinar Jaka Vran, ki je izpostavil, da je Joveva kolegica in oseba, ki jo ceni. Po njegovo naj namreč ne bi bil problem, če novinar gre v politiko. “To je možnost, ki jo ima in mora imeti vsak. Problem bi bil poskus vrnitve nazaj v novinarstvo.”

Na povsem nasprotnem bregu, za razliko od novinarjev POP TV in članov stranke LMŠ, pa so ostali državljani, ki so po zapisih sodeč ogorčeni nad izbiro Joveve, mnogi so namreč prepričani, da se je Šarec za tako izbiro med drugim odločil zato, ker sam sploh nima dovolj kadra. Seveda pa mnoge tudi jezi, kako se na POP TV delajo neodvisne in se pri poročanju spravljajo na Orbana in madžarske medije, potem pa slovenske novinarske hiše skupaj s predsednikom vlade sestavljajo sezname kandidatov in svoje ljudi porivajo na politične funkcije.

https://twitter.com/BojanDobovsek/status/1102808461388189697

Joveva je na včerajšnji novinarski konferenci priznala, da je bila nad ponudbo za kandidaturo šokirana, a je ob tem dodala, da so pri njeni odločitvi prevladali vsebinski razlogi in njena kompatibilnost s stranko. Nič čudnega torej, da je Šarec na POP TV deležen samih hvalospevov in lansiranja “fake newsa”, kako njemu in njegovi vladi priljubljenost narašča do neba. Če imamo v državi novinarje ala Joveva, za omrežje Kučana in Golobiča ni strahu, da bi v javnost prišla resnična dejstva, ki bi lahko ogrozila njegovo nadvlado.

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...

Nad omrežje Jankovićevega tesnega prijatelja ZDA uvedle sankcije

Tesnega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika Republike Srbske Milorada...

Argentina: mesečna inflacija je najnižja v dveh letih in pol

Mesečna inflacija je v Argentini padla na 4,2 odstotka....