Salvini pred 200 tisoč podporniki na protivladnem protestu obljubil: “Vrnil se bom na oblast!” – RTV shod primerja z Mussolinijevem pohodom na Rim

Datum:

Na množičnem protestu proti vladi v Rimu je nekdanji notranji minister in vodja stranke Liga Matteo Salvini napovedal, da se bo kmalu vrnil nazaj na oblast. Nesposobnost aktualne vlade je izpostavil tudi nekdanji večkratni  predsednik vlade Silvio Berlusconi, ki je vlado označil kot najbolj levo v politični zgodovini Italije. Portal MMC je s poročanjem, kjer so Salvinija poskušali označiti kot fašista, shod pa primerjati z Mussolinijevim pohodom na Rim, dokazal, da je levičarsko trobilo, katerega praksa je, da vsakega desničarja označi za fašista, da mu s tem le doda negativni predznak. 

                   

Na shodu pod imenom “Italijanski ponos” se je po besedah organizatorjev, vključno s Salvinijevo ligo in drugimi politično desno usmerjenimi skupinami v Italiji, zbralo okoli 200 tisoč ljudi. Kot pa je v navadi, ko gre za proteste proti aktualni oblasti, je uradna številka udeležencev protesta precej nižja. Policija namreč vztraja pri oceni, da naj bi se zbralo približno 50 tisoč ljudi.

Foto: epa

Salviniju priljubljenost le narašča
Takoj ko so globalisti s spretnim političnim manevrom iz vlade in ministrskega mesta iztisnili voditelja Lige Salvinija, so pričeli napovedovati, da bo nova vlada razveljavila vse omejitve glede migracij. Slike izkrcavanja novih in novih migrantov iz tretjega sveta so povzročile v italijanski javnosti ne malo razburjenja in negodovanja. Salvinijeve poteze so bile namreč večinoma v javnosti priljubljene, kar pa dokazujejo tudi rezultati anket.

Iz tega razloga ob razpadu vladne koalicije med Gibanjem 5 zvezd in Salvinijevo Ligo ni prišlo do predčasnih volitev. Po anketah sodeč bi namreč Salvinijeva Liga dobila blizu štirideset odstotkov glasov in bi skupaj s partnerjema zlahka dobila udobno večino. Salvini se nedvomno zaveda, da mu v tem trenutku še narašča priljubljenost, zato si želi novih volitev. Na poti po Italiji se srečuje z mnogimi podporniki, ki zahtevajo nove volitve, vlado pod vodstvom Salvinija, zaprtje italijanskih pristanišč za migrante in izgon večine tistih, ki so ta čas že v Italiji.

Salvini je na tokratnem shodu nastopil kot osrednji govornik in množici dejal, da ta predstavlja Italijo, ki dela in obenem trpi ter sanja in upa. V soboto se je zavezal, da bo spet vrnil na oblast. “Vrnili se bomo,  kmalu se bomo vrnili,” je napovedal svojim podpornikom. 83-letni Berlusconi je vlado po poročanju Deutsche Welle označil, kot najbolj levo do sedaj in dodal, da je pred 25 leti šel v politiko, da bi Italijo rešil pred komunisti. Po njegovo pa je sedaj grožnja še večja. Salvini in Berlusconi sta v preteklosti že sodelovala, a kljub priljubljenosti Lige bo verjetno Salvini potreboval  Berlusconijevo podporo, da se vrne nazaj na oblast. “Hvala Silvio za bitke, ki si jih vodil, in bitke, v katerih se bomo še borili,” je na protestu dejal Salvini.

Foto: epa
Foto: epa

Fašistična stranka je v Italiji prepovedana
RTV, ki so jo primorana plačevati vsa slovenska gospodinjstva, glede shoda poroča izrazito pristransko. Pri tem med drugim navaja, kako naj bi Salvinijev shod vzbujal spomine na Mussolinijev pohod na Rim 27. oktobra leta 1922, ki je fašiste pripeljal na oblast. Salvinija tako poskušajo na vsak način označiti za fašista čeprav je v Italiji fašistična stranka prepovedana. Očitno pa spletni portal MMC preprosto ne zmore iz svoje kože, saj ta kar vse desničarje primerja s fašisti. Sicer je res, da nekateri so fašisti, a je le razlika med letoma 1922 in 2019. Na shodu sredi Rima namreč ni bilo nikjer videti črnih srajc, dvignjenih desnic in podobne fašistične ikonografije.

Foto: epa
Foto: epa

Pojav Salvinija je po mnenju poznavalcev posledica napak ki so jih delali prejšnji proglobalistično in promigrantsko nastrojeni bruseljski hlapci s podajanjem rok tistim, ki jim prihod množice nezakonitih migrantov predstavlja prioriteto. Glede na to, da Italija zaradi svoje geografske lege predstavlja najbolj logično destinacijo za izkrcanje migrantov, ne čudi, da državljane fotografije reševanja migrantov, med katerimi so večinoma mladi moški, jezijo. Še posebej jezijo pa jih zgodbe glede nasilja in kaznivih dejanj, ki jih ti povzročajo. Nič čudnega ni, da priljubljenost Salvinija raste, saj ta želi nepredušno zaprta pristanišča za tiste, ki bi se radi na nezakonit način pretihotapili v Evropsko unijo.

Foto: epa

Levičarska trobila, kot je RTV Slovenija, še naprej vztrajajo pri preganjanju fašizma, njihovi novinarji pa niso sposobni pogledati na proteste z drugega zornega kota; namreč da tudi ljudem prekipeva zaradi predominantne multikulti agende. Zaskrbljujoče je, da si takšno obliko zavajanja v zvezi s Salvinijem in njegovimi podporniki privošči spletni portal “nacionalke”, ki se financira iz denarja davkoplačevalcev. Seveda lahko vidimo, da v praksi ni nič drugače, ko se poroča o ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...