Salvini širjenje EU v Turčijo označil za nočno moro

Datum:

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je turško vlogo za članstvo v Evropski uniji komentiral z besedami: “Turčija ni del Evrope in tudi nikoli ne bo!”

                   

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je na srečanju zavezništva evropskih desnih strank v Milanu komentiral tudi približevanje Turčije k Evropski uniji, za katero je dejal, da gre za nerazumno odločitev Evrope, proti kateri bi morali Evropejci protestirati.

Turčija ni del Evrope in tudi nikoli ne bo,” je Salvini dejal na novinarski konferenci po zasedanju. Širjenje Evropske unije tudi na območje Turčije je označil za nočno moro, poroča Voice of Europe.

Njihov cilj je spremeniti pravila Evrope
Italijanski notranji minister in predsednik stranke Liga Matteo Salvini je pred dnevi v Milanu predstavil zavezništvo več evropskih desnih populističnih strank za volitve v Evropski parlament. Poimenovali so ga Evropsko zavezništvo ljudstev in narodov, njegov cilj pa je postati najmočnejša politična skupina v Evropskem parlamentu.

Po napovedih Salvinija se bo zavezništvu priključilo okoli deset gibanj oziroma strank iz EU. “Naš cilj je zmagati na evropskih volitvah in spremeniti pravila Evrope. Pridružile se nam bodo tudi druge stranke,” je danes poudaril Salvini na novinarski konferenci, ki jo je naslovil V smeri Evrope razuma.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...