Samo v Švedistanu: Policija za bombni napad na policijsko postajo okrivila slab uspeh v šoli

Datum:

V sredo zvečer je bila policijska postaja v mestu Malmö tarča bombnega napada. Za švedsko policijo to ni prvi primer, ko so jih napadli prebivalci mesta. Švedska policija je napad obsodila kot “hud zločin”, za katerega je kriv slab uspeh v šoli.

Napad na švedsko policijsko postajo se je zgodil okoli 21. ure v zloglasnem getu Rosengård, kjer živi večina migrantov. Nihče ni bil poškodovan, škoda je bila samo materialna. Dva policijska avtomobila sta bila v napadu uničena, številni drugi pa so bili poškodovani. Poškodovano je bilo tudi pročelje nedavno zgrajene policijske postaje. Za novo policijsko zgradbo so se odločili, potem ko je bila prejšnja tarča strelskega napada. Sprašujemo se, ali bo ta novi napad znak za gradnjo še ene policijske postaje.

Na posnetkih varnostnih kamer se je po poročanju Breitbarta tik pred eksplozijo pojavil neznan moški. Švedska policija je že aretirala dva moška v dvajsetih, javnost pa pozivajo, naj v primeru kakršnihkoli informacij te posredujejo oblastem. Čeprav so nekateri mediji poročali o eksploziji granate, švedska policija ni uradno potrdila, kaj je povzročilo eksplozijo.

Malmö je z migrantsko krizo, ki se je začela 2015, postal glavno zbirališče migrantov. Švedske oblasti so z gradnjo nove policijske postaje želele zatreti nov val kriminala, a jim to ni uspelo. Po velikih najavah, kako se bo v getu okrepila policijska prisotnost, je realnost daleč od tega. Policijskih enot ni najti nikjer v bližini migrantskega predela mesta. Na ulicah, ki obkrožajo policijsko postajo, pa se brez težav sprehajajo preprodajalci mamil in pripadniki lokalnih rivalskih tolp. V mestu Malmö islamska skupnost predstavlja dobršen del mestnega prebivalstva. V decembru smo tako poročali o pozivih k intifadi, ki predstavlja boj proti okupatorju. Migranti imajo namreč švedske policiste za nezakonite okupatorje na švedskem ozemlju. To nakazuje, kako si islamska skupnost lasti kraj, kjer prebiva, čeprav so se tja priselili.

Napad posledica neuspeha v šoli?
Švedski policijski uradniki in politiki so napad obsodili in ga označili za “hud zločin”. Policija ni našla nobene povezave med migrantsko krizo na Švedskem in rastjo števila napadov z granatami na z migranti naseljenih območjih. Policija je na tiskovni konferenci za napad okrivila “slabe šolske dosežke”.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

[Foto] Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo o komunističnih zločinih pri Macesnovi gorici

Evropska poslanka Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo o...

Plenković po prepričljivi zmagi: Gremo v oblikovanje parlamentarne večine!

HDZ je že tretjič na volitvah prepričljivo slavila zmago....

Skrivnostno izginotje in brutalni umor pretresata Slovenijo

Slovenijo je pretresel brutalni umor 33-letne Sabine Arklinič, matere...