Sarajevske oblasti aretirale maroškega migranta, ki je z nožem zaklal državljana BiH!

Datum:

Policijska uprava Kantona Sarajevo je v četrtek, 19. novembra 2020 potrdila, da so aretirali maroškega migranta Hichama Aglarasa, osumljenega umora državljana BiH Jasmina Berovića v sarajevskem naselju Otes.

Pripadniki posebnih enot sarajevskega kantona so po poročanju Kurirja v eni od zapuščenih hal Energoinvesta, ki se nahajajo med Novim Gradom in Iilidžo aretirali maroškega migranta Hichama Aglarasa, ki je osumljen umora Jasmina Berovića.

36-letni Berović iz Hadžića, ki ga je 17. novembra 2020 z nožem ubil Aglaras, je umrl medtem ko je ščitil brata in njegovo imetje pred migrantskim napadalcem. Do krvavega napada je prišlo okoli 22:25h pred lokalom v sarajevski soseski Otes. Skupina ilegalnih migrantov je delala probleme Berovićemu bratu, ki je lastnik lokala in jih ni želel postreči zaradi policijske ure.

Bosanci zahtevajo preselitev migrantov v taborišča

V spopadu s tremi migranti je umrl Jasmin Berović, zdravniki v Univerzitetnem kliničnem centru Sarajevo (KCUS) pa se še vedno borijo za življenje Huseina Džilića. Hudo ranjen naj bi bil tudi Tarik Džemalija, ki pa je trenutno stabilen.

Maroški ilegalni migrant osumljen umora, Hicham Aglaras. (foto: MUP KS)

V protestih, ki so sledili brutalnemu zločinu ilegalnih migrantov, so prebivalci Sarajeva od oblasti zahtevali da migrante preselijo v migrantska taborišča. Oblasti še vedno iščejo Aglarasova sostorilca.

Maroški ilegalni migrant osumljen umora, Hicham Aglaras. (foto: MUP KS)

Po poročanju Al Jazeere je komisija za varnost skupščine Kantona Sarajevo od državnih institucij zahtevala deportacijo migrantov, ki kršijo zakone. Kakor je opozoril Dnevni avaz, je bil Aglaras 22. novembra 2019 obsojen na pogojno štirimesečno zaporno kazen zaradi posedovanja in omogočanja uživanja prepovedanih drog.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...

Grozljive posledice legalizacije evtanazije v Kanadi, ki prihajajo tudi k nam

Evtanazija in samomor s pomočjo sta sprva v Kanadi...

Milei Ukrajini predal helikopterja, ki ju je Argentina prejela od Rusije

Argentina je Ukrajini predala dva večnamenska helikopterja Mi-171E, ki...

Spelji se, Ursula!

Globalistične elite so prepričane, da najbolje vedo, kaj je...