SDS in Šrotova Celjska županova lista gresta s skupnimi močmi naprej

Datum:

Slovenska demokratska stranka in predsednik Celjske županove liste Bojan Šrot sta napisala sporazum o sodelovanju obeh strank. Kot je povedal predsednik SDS Janez Janša, pri danes podpisanem dogovoru ne gre zgolj za sodelovanje dveh svetniških skupin, ampak je to le prva faza tega sodelovanja.

“Danes je bil v Ankaranu podpisan sporazum o sodelovanju Slovenske demokratske stranke s Celjsko županovo listo. V SDS smo odprti za sodelovanje z vsemi, ki so pripravljeni delati za skupno dobro. S to potezo stranka združuje moči in se krepi,” so zapisali v SDS.

Svet Celjske županove liste je dogovor soglasno potrdil pred nekaj dnevi, danes pa so dogovoru o sodelovanju soglasno potrdili tudi člani Sveta SDS.

Kot je povedal Bojan Šrot se tega sporazuma iskreno veseli, prav tako se veseli formalizacije skupnega nastopanja in sodelovanja tako na evropskih kot na državnozborskih volitvah.

Nekdanji celjski župan Bojan Šrot in predsednik SDS Janez Janša. Vir: Twitter

Je pa dejstvo, da bosta v Celju Celjska županova lista in Slovenska demokratska stranka skupaj tvorili največjo svetniško skupino oziroma imeli daleč največjo glasovalno moč. Celjska županova lista ima sicer okrog 1000 članov, v mestnem svetu pa 9 svetnikov od 33 (skupaj z SDS 14), sporočajo iz SDS.

G. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

V berlinskih bazenih bo zaradi migrantov potrebna posebna aplikacija

Na zunanjih nemških bazenih bodo primorani prihajajočo poletno sezono...

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...