SDS zaradi zlorab vlade izredno sejo obstruira, sklepčnost koaliciji znova zagotavlja NSi

Datum:

Obravnavo novel novel zakonov o tujcih in o delovnih razmerjih na današnji seji DZ poslanci SDS obstruirajo, saj koalicija pri teh dveh zakonih zlorablja nujni postopek obravnave. V SDS so prepričani, da zakona za to ne izpolnjujeta poslovniških pogojev. Jelka Godec je ob napovedi obstrukcije poudarila, da poslanska skupina SDS ne namerava sodelovati pri zlorabah poslovnika in pri ravnanju vlade in koalicije, ki v bistvu izničujeta funkcijo DZ. Poleg tega zakona škodita državi, slovenskemu narodu, delodajalcem in zaposlenim. A je sklepčnost (tako kot včeraj) znova zagotovila Nova Slovenija. “Eh, Nova Slovenija. Dr. Bajuk se obrača v grobu. Kot kaže boste Golobu držali štango vse do bridkega konca”, je komentiral Janez Janša.

Poslanci namreč po sredinih prekinitvah sej matičnih odborov danes na izredni seji DZ po nujnem postopku odločajo o predlogih novel zakonov o tujcih in delovnih razmerjih. Posebej spremembe t. i. male delavske ustave so minule dni zaradi puščic, ki so letele med delodajalci in sindikati, močno odmevale v javnosti.

Predlog novel zakonov o tujcih in delovnih razmerjih sta v sredo obravnavala matična odbora, odbor za notranje zadeve in odbor za delo. Seja obeh je bila po nekaj minutah prekinjena, ker so poslanci SDS vložili pisne zahteve, da mora o vrsti postopka obravnave odločiti DZ. Ta se je moral zato sestati na plenarni seji, kjer je potrdil odločitev kolegija predsednice DZ o nujnem postopku. Odbora sta nato nadaljevala sejo.

V SDS so opozorili, da se tovrstnih predlogov ne bi smelo obravnavati po nujnem postopku, ker pri nobenem ne gre za interese varnosti, obrambe države, za odpravo posledic naravnih nesreč ali za preprečevanje težko popravljivih posledic za delovanje države. “Ali imamo izredne razmere v državi? Ne. Ali jih mate v gibanju Svoboda? Da. A to še ne pomeni, da lahko za talce vzamete druge poslance oz. DZ,” je v obrazložitvi zahteve o odločanju DZ o vrsti postopka obravnave predlogov novel v imenu predlagateljev na plenarni seji dejal poslanec SDS Andrej Kosi.

Pri teh zlorabah pa se Nova Slovenija obnaša kot koalicija. Znova (tako kot včeraj) so zagotovili sklepčnost in s tem “držijo štango Robert Golobu vse do bridkega konca”.

A.G.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Ruski vojaški častnik poškodovan v eksploziji avtomobila v Moskvi

Visokemu poveljniku ruske vojske je v eksploziji avtomobila v...

Morske radosti so se sprevrgle v hudo nesrečo – ženska ostala brez noge

Da se lahko brezskrbno poletno rajanje hitro preobrne v...

Britanci pretreseni: Moški zabodel vojaka in iz noža lizal kri

Britanskega vojaka je sredi belega dne, ko se je...

[X odzivi] “Brezsramno je tole; ga ni bilo junaka, ki bi ga poslal domov”

"Hiša, podarjena s strani zasebnega podjetja, hudi birokratski zapleti...