Se bodo volivci pustili zavesti poceni propagandi 8. marca?

Datum:

Inštitut 8. marec se je v referendumske kampanje lotil kot prava politična stranka levice. Za volivce so pripravili na tone propagandnega materiala. Če smo danes ugotovili, da Gibanje Svoboda ljudstvu dobesedno laže, ko jim z zmanjšanjem sredstev obljubljajo “dostojno starost”, jim 8. marec ponuja Radovednega tačka in ostale kultne oddaje. Kot da le-te niso izginile že 22 let nazaj in kot da bi jih rezultat referenduma priklical od mrtvih. Spregledal jih je politični komentator Mitja Iršič, ki je zapisal: “Tale kampanja ZA je ista fatamorgana kot Referendum o vodi. Z lažmi in zavajanji do rezultatov.”

Če bi bilo verjeti propagandi Inštituta 8. marec, bo glas ZA nazaj na RTV pripeljal Radovednega Tačka in slovensko risanko Bojan. Radovednega tačka je nacionalna RTV nehala predvajati leta 2000, risani medved Bojan pa je iz domačih zaslonov izginil že dve leti prej, leta 1998. Pikolovsko, pa vendar, risani junaki našega otroštva so dočakali svoj konec v času vlade LDS. Številni člani LDS so danes del levoliberalnega – levoskrajnega bloka –, ki vas skušajo pretentati, da je glas PROTI glas proti tem junakom. Ni. Gre za nizkotno manipulacijo z vašimi čustvi.

V nenavadnem Inštitutu 8. marec sicer trdijo, da so se rodili včeraj. Zgodovine ne poznajo, stricev, ki so jo krojili, tudi ne (Nika Kovač morda pozna svojega očeta, velikega nasprotnika samostojne Slovenije), tako da tudi ne vedo, kako je na primer Pavle Ravnohrib izgubil svojo službo. Spomnimo, levičarska oblastna kamarila se je legende mladinskega programa, ki je vodil Male sive celice, dobesedno znebila, potem ko je svoj glas posodil “napačni” kampanji med prejšnjo referendumsko kampanjo. Ker ni hotel zagovarjati razgradnje tradicionalne družine, so mu ukinili oddajo in ga umestili na “črno listo” RTV, rezervirano za politično nezaželene.

Pot v putinizacijo?
A kot ugotavlja politični komentator Mitja Iršič, so takšne kampanje pač odsev trenutnega duševnega stanja dela volilnega telesa. “Pa ne krivim I8M niti skrajne levice, ki jih zastopa. To pač deluje. Če so volivci takšni idioti, da padajo na tako poceni propagandne prijeme, potem si zaslužijo putinizacijo,” še zapiše v objavi.

Iršič se je s svojim zapisom dotaknil neprijetne resnice. Volivci se bodo v ponedeljek zjutraj zbudili v novo resničnost. Potem, ko se jim je neštetokrat razložilo, da vlada Roberta Goloba ne želi depolitizirati javne RTV, temveč jo prevzeti preko kvazi nepolitični vzvodov, potem, ko so se proti zakonu izrekli pomembni pravniki iz levice (recimo Miro Cerar), saj ustvarja nevarni precedens nadaljnjih političnih prevzemov, potem, ko je spregovoril pravna avtoriteta Matej Avbelj, da je zakon evidentno protiustaven, potem je zainteresirani javnosti bolj ali manj jasno, kam pes taco moli in kakšna nevarnost nam preti, če se ne glasuje PROTI in novela zakona ne pade. Kakšno bo ponedeljkova nova resničnost, je torej povsem odvisno od volivcev in rezultat si bodo v vsakem primeru zaslužili. Bodo naredili korak proti putinizaciji medijskega prostora ali bomo z glasom PROTI ohranili RTV kot svobodni prostor izražanja?

Gal Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Svet SDS: Država ukinja volišča in otežuje glasovanje

SDS je na seji sveta stranke, ki ga je...

Ruske službe so s pomočjo Poljaka hotele izvršiti atentat na Zelenskega

Poljak je bil aretiran zaradi suma zarote z rusko...

Evropski uniji zmanjkuje denarja za “zeleni prehod”

Evropska unija ima grandiozne plane, za katere še nima...

Kaj imajo skupnega palestinofili Golob, Sanchez, Store in Varadkar?

Slovenija se je pridružila zloglasni trojki, ki želi priznati...