Še en ruski direktor umrl zaradi padca – tokrat z gliserja

Datum:

Kot kaže, ni videti konca skrivnostnim smrtim med rusko elito. Ivan Pečorin, generalni direktor za letalsko industrijo v Korporaciji za razvoj Daljnega vzhoda in Arktike, naj bi namreč umrl v soboto zvečer po domnevnem padcu s hitrega čolna ob obali Vladivostoka, poročajo ruski mediji. 

Korporacija za razvoj Daljnega vzhoda in Arktike je v ponedeljek poročala o njegovi “tragični smrti”. “Smrt Ivana je nepopravljiva izguba za prijatelje in sodelavce, velika izguba za korporacijo,” so sporočili in družini ter njegovim prijateljem izrekli iskreno sožalje.

Pravda.ru, prokremeljska tiskovna hiša, je poročala, da so bili Pečorin in skupina prijateljev “že pijani”, ko so se v soboto zvečer vkrcali na čoln na otoku Russky blizu Vladivostoka na skrajnem vzhodu. “Pečorin je padel s sprednje palube čolna približno po 40 minut plovbe,” navaja Pravda in dodaja, da je njegovo truplo v ponedeljek naplavilo na otok Russky.

Pečorinova smrt bi lahko bila tragična nesreča ali “tragična nesreča”, pravi Rebekah Koffler, nekdanja pripadnica obveščevalno-varnostne službe in avtorica knjige “Putin’s Playbook: Russia’s Secret Plan to Defeat America”. “Povsem verjetno je, da je Pečorin padel v morje s čolna, ko se je ta zibal, ker je bil pijan. Prirejati zabave na ladji, kopati se v morju pod vplivom alkohola v temi – vse to se ujema z načinom življenja ruskih oligarhov. Vse to torej izpade kot verodostojna novica,” je Kofflerjeva povedala za Fox News in dodala, da resnice verjetno ne bo mogoče nikoli odkriti, ker ruskim preiskavam ni mogoče zaupati. “Če bi bil to naročen umor, bi bil videti natanko tako kot tragična nesreča,” je prepričana.

Nedavno sta se s Putinom znašla na istem dogodku
Pečorin je prejšnjo sredo moderiral razpravo na Vzhodnem gospodarskem forumu v Vladivostoku o razširitvi dostopa letalstva na Daljni vzhod. Istega dne je tudi ruski predsednik Vladimir Putin odpotoval v Vladivostok, kjer je nagovoril udeležence Vzhodnega gospodarskega foruma. “Ničesar nismo izgubili in ničesar ne bomo izgubili. Glede na to, kar smo pridobili, lahko rečem, da je bila glavna pridobitev krepitev naše suverenosti,” je dejal Putin glede ukrajinske vojne.

Pečorin je tako postal zadnji član ruske elite, ki je umrl v nejasnih okoliščinah. Ravil Maganov, predsednik uprave ruskega naftnega velikana Lukoil, je umrl pred dvema tednoma, potem ko je domnevno padel z okna bolnišnice v Moskvi. Državna tiskovna agencija Tass je poročala, da je naredil samomor, njegovo podjetje pa je sporočilo, da je “umrl po hudi bolezni”. Lukoil je bil eno redkih podjetij, ki je nastopilo proti ruski invaziji na Ukrajino in jo v prvih dneh vojne označilo za “tragedijo” ter izrazilo sočutje žrtvam.

Ravil Maganov s predsednikom Putinom (Vir: zajem zaslona, Twitter)

Prejšnji mesec naj bi sovjetski poslovnež in Putinov kritik Dan Rapoport skočil v smrt iz svojega prestižnega stanovanja v Washingtonu. Rapoport je Rusijo zapustil leta 2012 zaradi podpore političnemu zaporniku Alekseju Navalnemu. Na družbenih omrežjih je pogosto izražal podporo Ukrajini in Putina označil za “zlobnega, pokvarjenega, prevarantskega in nevarnega človeka”.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...