Se nam država sesuva pred očmi zaradi “tehnične napake”?

Datum:

Pod Golobovo vlado denar odteka samo “svojim”, po drugi strani pa med “velikanske” dosežke te vlade spada tudi dokončna izguba kar 50 milijonov evrov nepovratnih sredstev iz ReactEU, ki jih je uredila še Janševa vlada. Kot je na omrežju X zapisal poslanec Zvone Črnač, bi bil UKC Ljubljana danes prenovljen (za 75 milijonov evrov in ne za 108), če se lani na volitvah ne bi zgodila “tehnična napaka”. 

V SDS, kjer se očitno krepijo dvomi v poštenost zadnjih državnozborskih volitev, tudi pravijo, da poročilo o delovanju glasovalnih naprav na 14. redni seji DZ, ki so ga poslanci zaradi tehničnih težav ponovili, ni ustrezno, ker niso prejeli analize proizvajalca glasovalnih naprav, zato po njihovem mnenju ne morejo zaključiti obravnave poročila. Poleg internega poročila, ki ga je DZ javnosti predstavil prejšnji teden, je sklep kolegija vseboval še poročilo zunanjega izvajalca. “Šele ko bi dobili tudi ta drugi del, je mogoča potem razprava na kolegiju, preden seveda o tem razpravlja javnost,” je na seji dejal Zvone Černač, ki je na kolegiju nadomeščal vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec in ki je poudaril, da je poročilo nepopolno in ga ni mogoče obravnavati tudi zato, ker v njem ni odgovora na vprašanje, ali so glasovalne naprave delovale. Iz internega poročila pa izhaja, da “zmede ni povzročila opozicija, ampak poslanci koalicije, ki so večkrat vstavili in izvlekli glasovalne kartice med glasovanjem,” je dejal Črnač.

Problem pri poslancih koalicije, ne opozicije

Temu po njegovem mnenju pritrjuje tudi dejstvo, da so poslanci koalicije dva dni kasneje opozicijsko dopolnilo o polni uskladitvi socialnih transferjev z inflacijo sprejeli. Meni, da je bil pritisk javnosti tako velik, da so morali popustiti. “In ker vam to s strani vašega vodstva ni bilo dovoljeno narediti, ste pač zlorabili ta sistem na ta način, da očitno ni pravočasno zabeležil rezultatov, ki bi jih moral,” je povedal Črnač in dejal še, da je zanimivo, da se je problem v delovanju glasovalnih naprav pojavil le pri poslancih koalicije, ne pa tudi pri poslancih opozicije.

Po analizah je bilo namreč med spornim glasovanjem v DZ zabeleženih več sprememb statusa identifikacijskih kartic poslancev, kar je najverjetneje povzročilo motnje v delovanju glasovalnega sistema. Člani poslanskih skupin Svoboda in SD med glasovanjem kartic niso umikali, so sporočili iz DZ. Po informacijah, ki jih ima STA, so to počeli poslanci Levice.

Toda od tod dalje se pojavljajo očitno tudi vprašanja, kakšno je bilo glasovanje in štetje gasov na lanskih volitvah. In zdi se, da so po “tehničnih težavah” pri glasovanju državnega zbora vse bolj verjetne “tehnične težave” na lanskih volitvah:

Kakor koli, nekaj mora biti na tem, saj so se dvomi v poštenost lanskih volitev spet razplamteli tudi zaradi imenovanja Igorja Zorčiča za novega direktorja Državne volilne komisije.

Več preberite TUKAJ.

V državi pa gre medtem vse narobe …

D. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Politični analitik: Mene bi bilo sram!

Predsednik vlade je zakuhal nov PR škandal, ko se...

Za oblečene kopalke islamske veroizpovedi kopalni red ne velja?

V kranjskem javnem kopališču so obiskovalci priča vse večjemu...

[Video] Meteorski vzpon zlagane Kamale Harris – od posteljnih aktivnosti do nameščenih afer

Podpredsednica ZDA Kamala Harris je v svoji domovini znana...

Ruska znanstvenica “padla skozi okno”

Umrla je ena izmed vodilnih ruskih ekonomistk Valentina Bondarenko....