Se obeta še hujše kaznovanje po šeriatskem pravu? Muslimani prepovedali snemanje pretepanja storilcev “kaznivih dejanj”

Datum:

Indonezijska konservativna provinca Aceh ne bo več dovolila, da se storilce, ki kršijo šeriatski zakon, kaznuje v javnosti, je sporočil njihov guverner. Nazadnje so na tak način – z neštetimi udarci – sodili dvema moškima zaradi medsebojnih spolnih odnosov, ki naj bi “uničili zmerno podobo Indonezije”. Medtem ko nekateri to potezo razumejo kot odgovor na mednarodno obsodbo kaznovanja omenjenih moških, pa se drugi sprašujejo, ali bodo sedaj kazni še hujše, saj bodo stran od javnosti?

Dogovor, ki sta ga podpisala guverner Aceha Irwandi Yusuf in vodja pokrajinskega zakona o človekovih pravicah Yuspahruddin, določa, da se lahko kaznovanje po novem odvija le še v zaporih in drugih objektih za pridržanje. Dogovor določa, da so odrasli še vedno lahko priča kaznovanju, vendar pa ni dovoljena nikakršna oprema za snemanje. Tuji mediji poročajo, da se pričakuje, da bo sedaj na teh obsodbah prisotnih manj ljudi, kot pa do sedaj, ko je javna sojenja spremljalo na stotine tamkajšnjih prebivalcev, piše Jihad Watch.

“Namen kaznovanja znotraj zaporov je preprečiti, da bi to gledali otroci, prav tako ni dovoljeno snemati s kamerami ali s pametnimi telefoni,” je izjavil Yusuf ob podpisu dogovora. Priča temu je bil tudi indonezijski minister za človekove pravice Yasonna Lasoly

J. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Še naslednjih pet let

"Njene napovedi so dovolj splošne in všečne vsem stranem,...

Zakaj ni slovenske zastave, kjer nastopa državna predstavnica?

Slovenska državna zastava simbolizira zgodovinski pogum skozi stoletja, ki...

Ruska mornarica je izgubila pomorsko bitko na Črnem morju

Ruska črnomorska flota je pred vojno z Ukrajino vzbujala...

Neverjetno veliko Američanov podpira politično nasilje

Ameriška politična resničnost je vedno bolj podobna slovenski. "Pajdaška"...