Povsem neokusno in dvolično: Društvo slovenskih pisateljev na svojo prireditev vabi z golim oprsjem Slovenke, medtem ko muslimanke zavija v hidžab

Datum:

Saj ni res, pa je. Kdo od naših prednikov bi si mislil, da bodo v 21. stoletju na Slovenske dneve knjige vabili s plakatom, na katerem bo podoba Slovenke s pokrivalom narodne noše – avbo, in s povsem razkritim nedrjem? Očitno je Društvo slovenskih pisateljev povsem izgubilo smerokaz, saj Slovenke prikazuje kot lahke ženske, medtem ko muslimanke z vsem spoštovanjem odene v muslimanska pokrivala. Slovenke so očitno deležne drugorazredne obravnave.

Prihajajoči Slovenski dnevi knjige, ki bodo potekali od 18. do 22. aprila, bodo imeli fokus na prepletanju literature in filma. Vseslovenski literarni festival z osrednjo lokacijo, umeščeno v atrij Pošte Slovenije, bo po navedbah Društva slovenskih pisateljev obogaten s paleto najrazličnejših dogodkov, od okroglih miz do pogovorov in projiciranja najodmevnejših domačih filmov. Pri tem pa je težko razumeti, čemu so se odločili, da bodo na dneve knjige, ki naj bi bili po njihovih besedah zanimivi za otroke in mladino, vabili s sliko razgaljene Slovenke?

Poskrbljeno bo za promocijo vsiljevanja migrantov in islamske vere
V okviru vseslovenske literarne prireditve se bo s kampanjo Spoznajte muslimana predstavilo tudi Društvo za informiranje o islamu, z namenom “povezovanja Slovencev z muslimanskimi soprebivalci”. Društvo slovenskih pisateljev bo s tem omogočilo odvijanje štiridnevne kampanje, s katero bodo pod pretvezo podajanja iskrenih odgovorov o islamu in življenju muslimanov pri nas promovirali vsiljevanje migrantov in islamske vere.

“Skrajne skupine, ki želijo s propagando v družbi ustvariti strah in razkol, so v imenu islama v zadnjih letih izvedle več strašnih terorističnih napadov. Upamo, da bomo s to kampanjo prispevali k izničenju njihovih prizadevanj. Slovenske soprebivalce vabimo, da se sami prepričajo, katere so naše vrednote,” so zapisali na Facebook strani, kjer je razkrito, da je gostitelj Muslimanska skupnost Ahmadija. Muslimanska skupnost navaja, da s tem želijo dokazati, da muslimanska vera ni v nasprotju z vrednotami Slovencev in da bodo v Sloveniji živeči muslimani vedno branili njeno čast.

Foto: Facebook

Kaj pa čast prababic, babic, mater, sester, tet, nečakinj in hčerk?
Na tem mestu se poraja vprašanje, kdo pa bo tisti, ki bo branil čast svojih prababic, babic, mater, sester, tet, nečakinj in hčerk? Društvo slovenskih pisateljev s propagandnim plakatom Slovenke ponižuje in jih predstavlja kot lahke, medtem ko reklamni plakat za kampanjo Spoznajte muslimana predstavlja mater in hčerko z muslimanskim naglavnim pokrivalom. V primeru, če bi bila situacija obrnjena, bi feministke in Islamska skupnost v Republiki Sloveniji zagotovo zagnali vik in krik. Ko pa je Slovenka prikazana na opolzek način, se to feministkam očitno ne zdi nič spornega. Kako se lahko potem čudimo, da asimilacija migrantov ni uspešna, če pa sami navzven dajemo takšna sporočila?

Odnos do lastnega naroda je izjemno pomemben in zelo težko je razumeti, zakaj Društvo slovenskih pisateljev napajajo z državnimi, evropskimi in občinskimi sredstvi, medtem ko to na nespoštljiv način predstavlja Slovenke navzven. Si mar želimo, da bodo imeli naši potomci takšno predstavo o lastnem narodu? Če ne bomo spoštovali sebe, nas ne bo nihče drug, in pika!

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...