Se z islamom vračamo v srednji vek? Moškega so obglavili zaradi čarovništva

Datum:

Na svetovnem spletu so se pojavile pretresljive fotografije, ki prikazujejo javno obglavljanje starejšega moškega s strani skrajnežev Islamske države. Moškega so obtožili izvajanja čarovništva, poroča Russia Today. 

                   

Po poročanju neodvisne kurdske tiskovne agencije ARA News so obglavljanje izpeljali vojaki džihadistične skupine Khalid Bin Al-Walid, ki v Siriji deluje pod zastavo Islamske države.

Moškemu je sodilo vojaško sodišče
Podobe, ki so bile objavljene v torek, prikazujejo moškega, ki mu je v vasi sodilo vojaško sodišče. Na fotografiji je mogoče opaziti moškega, pripadnika verske policije Islamske države, ki je pred množico ljudi, med katerimi so bili tudi otroci, bral obtožbe glede čarovništva. Ena izmed slik prikazuje istega zapornika z zavezanimi očmi v klečečem položaju, preden ga je rabelj obglavil.

Foto: Twitter
Foto: Twitter.

Najbolj grozljiva fotografija je gotovo tista, ki prikazuje odsekano glavo tega moškega na njegovem telesu. Daily Mail poroča, da je Islamska država objavila fotografije s podnapisom ‘Implementacija zakonov Alaha v prisotnosti muslimanov’.

Največkrat so žrtve muslimanski mistiki sufiji
Islamska država je znana po tem, da je zaradi suma ukvarjanja s čarovništvom obglavila že vrsto članov reda sufi, ki za razliko od ortodoksnih muslimanov ne verjamejo v to, da bi bilo treba strogo upoštevati zapovedana pravila za doseganje duhovne čistosti. Pri svojih obredih pa uporabljajo tudi glasbo in ples.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki