Pred blokom v Zagrebu pretepli člana uprave družbe, ki je donirala stranki Mira Cerarja

Datum:

Pred  stanovanjskim blokom v enem izmed obrobnih zagrebških naselij  so neznanci pretepli člana uprave hrvaške trgovske družbe Pevec, Krešimirja Bubala. Hrvaška policije išče zamaskirana napadalca.  

Krešimir Bubalo, ki se je umaknil iz politike, je od decembra direktor razvoja in strategije v podjetju Pevec. Kot član regionalne stranke Hrvaška demokratska zveza Slavonije in Baranje (HDSSB) je bil predsednik osiješko-baranjske županije in župan Osijeka. Novičarski portal index.hr poroča, da v Pevcu “poteka vojna med dvema strujama, ki želita prevzeti nadzor nad družbo“. Ali je spopad v družbi povezan z  napadom na Bubala, bo pokazala preiskava.

Pred blokom, kjer živi, je Krešimirja Bubalo napadlo več neznanih oseb, ki so ga lažje poškodovale. Pretepenega so odpeljali v bolnišnico, policija išče dva napadalca.

Ko je hrvaška javnost izvedela, da se za nakup slovenskega Merkurja zanima hrvaško podjetje Pevec, v Sloveniji pa temu naj ne bi bili naklonjeni, je nastal vik in krik.  Širitev podjetja Pevec zunaj hrvaškega trga je na skupščini potrdil predsednik uprave Jurica Lovrinčević. Pred štirimi leti je bilo sicer v stečaju, saj so si nabrali za dve milijardi in pol evrov dolgov. Kmalu je podjetje prevzelo več kot 700 upnikov, kasneje pa se je Pevec prestrukturiral in začel poslovati z boljšimi poslovnimi rezultati. Lani so se njihovi prihodki povečali za 28 odstotkov, letošnji poslovni rezultati naj bi bil še boljši. Pevec je sicer pred kratkim odstopil od poskusa prevzema slovenskega Merkurja, čeprav naj bi  bili edini, ki so vplačali varščino za vpogled v Merkurjevo poslovanje.

Hrvaška med gospodarskimi partnericami Slovenije zaseda četrto mesto. Zgodba o donacijah političnim strankam pa je razkrila še eno zanimivo povezavo med Slovenijo in Hrvaško oziroma podjetjem Pevec. Nekaj denarja so donirali stranki slovenskega premierja Mira Cerarja. Pevec je sicer pred kratkim odstopil od poskusa prevzema slovenskega Merkurja.

Branka Jurhar

Sorodno

Zadnji prispevki

Združeni narodi prepolovili število žrtev med otroci v Gazi

Urad Združenih narodov za usklajevanje humanitarnih zadev OCHA, ki...

Franc Jager je slovenski podjetnik leta

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu...

Levičarski skrajneži zasedli münchensko letališče

Člani nemške skupine podnebnih aktivistov Last Generation so davi...