Sedaj tudi STA ne skriva več kaotičnih razmer v Franciji: Poročajo o plenjenju trgovin in polivanju s kislino!

Datum:

V več francoskih mestih je v sredo prišlo do izgredov in plenjenja trgovin, zaradi česar so aretirali več ljudi. Samo v Lyonu so policisti priprli sedem ljudi. Tovrstni izgredi se sicer redno dogajajo, le da so izpostavljeni medijski cenzuri. Izgredniki so v vseh primerih tuji migranti.

O izgredih v noči na danes so med drugim poročali še z območja Pariza ter mest Metz in Rennes. Ko so policisti poskušali preprečiti plenjenje nakupovalnega središča v pariškem predmestju Montgeron, so izgredniki v njih vrgli steklenico s kislino. Med drugim so priprli 13-letnika, Slovenska tiskovna agencija povzema tuje tiskovne agencije.

Francija drvi proti državljanski vojni
Odhajajoči skrajno levičarski francoski minister za notranje zadeve iz vrst Socialistične stranke Gérard Collomb je že nedavno opozoril, da se Francija približuje državljanski vojni, hkrati pa je dejal, da je “šel v vsa težavna predmestja in situacija tam se je zelo poslabšala. Danes živimo drug ob drugem in bojim se, da se bomo jutri morali med seboj soočiti.” Odhod notranjega ministra je po poročanju Voice of Europe še en udarec za zgodovinsko nepriljubljenega francoskega predsednika Emmanuela Macrona.

Foto: epa

Že pred tem pa so tudi drugi opozarjali na možnost izbruha državljanske vojne v Franciji. Eric Zemmour, priljubljen francoski avtor, je dejal, da bi morali resno jemati možnost nove državljanske vojne v Franciji, glede na to, da so se te tam že dogajale v preteklosti. Bil je celo obsojen zaradi svojih komentarjev, v katerih je izpostavil dejstvo, da bi lahko islamska invazija v Franciji rezultirala v verski državljanski vojni.

Tudi profesor Christian de Moliner opozarja na resnost razmer in trdi, da bi se Francija morala razdeliti v dve vzporedni državi: eno s francoskimi zakoni in eno, v kateri bi vladalo šeriatsko pravo za naraščajoče število prispelih migrantov. “Nikoli ne bomo mogli odpraviti radikalnega islamizma. Medtem ko zaenkrat še ne divja vojna, se verniki ‘preroka’ že združujejo na območjih, kjer veljajo posebna pravila,” je še dejal.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Župan Brežic: Občani so vznemirjeni zaradi načrtovanega azilnega centra

"Občani so bili izjemno nezadovoljni že zaradi samih migrantskih...

Odvetnik Stušek: Vladni odlok je nezakonit, zato ne ustvarja pravic in obveznosti za zdravnike

Vlada Roberta Goloba se je lotila stavkajočih zdravnikov z...

Antisemitizem se je preselil na levico

Antisemitizem je del evropske zgodovine. Sodi na njeno temno...

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...