Sedemnajstletnika je stric vrgel z vrha stolpnice, ker je najstnik priznal, da je gej

Datum:

Ubežnik iz Čečenije, ki je pobegnil iz te ruske republike zaradi “gejevske čistke”, ki tam trenutno poteka, je povedal šokantno resnico, objavila jo je ruska revija Snob.

Moški je pred objavo zahteval le eno – da ne izdajo njegovega imena, saj se boji povračilnih ukrepov, pripravljen pa je bil povedati vse, kar se dogaja v Čečeniji. Tako je izdal, da je 17-letnika iz vrha 9-nadstropne stolpnice porinil njegov stric v smrt, ker je najstnik razkril, da ljubi moške. Ubežnik je priznal, da je bil prisiljen zapustiti svojo državo potem, ko je svojemu verskemu učenjaku – muli priznal svojo seksualno usmerjenost.

Mula mu je na to odgovoril: “Kot Čečen in kot človek te ne želim več videti tukaj. Niti v mošeji niti v tem okrožju. Želim si, da nemudoma odideš, saj je to, kar si izrekel, najbolj ogabna stvar, ki bi jo lahko izvedeli o tebi. Upam, da imajo tvoji sorodniki dostojanstvo, da se operejo svoje sramote. Pojdi stran.” Nato mu je povedal še za tragično smrt 17-letnika, ki mu je sodil kar njegov stric.

Staršem pravijo, naj ubijejo svojega otroka
Pred kratkim pa so preživeli poročali, da so družine homoseksualnih in biseksualnih moških vabljene v zapor, kjer lahko sodelujejo pri njihovem umoru. “Sporočilo oblasti je: ‘Ubijte svoje sorodnike, drugače jih bomo mi’,” je pojasnil anonimen gej ter dodal: “Staršem povedo, naj ubijejo svojega otroka. Pravijo jim, naj očistijo svojo čast s krvjo.”

Sorodniki ubili geja v gozdu
Grozljivo je, da nekateri starši in bližnji sorodniki nasedejo takšnim obljubam in dejansko ubijejo svoje najdražje. Moški je še razkril, da so nekega geja mučili kar dva tedna, nato pa poklicali njegove starše. “Oblast je poklicala njegove starše in brate, ki so vsi prišli. Nato so jim rekli: ‘Vaš sin je homoseksualec. Rešite to ali pa bomo posredovali sami.’ Na to je družina geja rekla, da bodo že oni uredili stvar.’ Sorodniki so ga vzeli iz zapora in ga ubili v gozdu. Tam so ga tudi pokopali.”

Seveda pa je Alvi Karimov, tiskovni predstavnik čečenske vlade, že večkrat zanikal obstoj LGBT v njihovi državi, tudi to, da imajo gejevska koncentracijska taborišča, kjer homoseksualce mučijo s pretepanjem in električnim tokom – včasih tudi do smrti. “Ne moreš zapreti in zatirati ljudi, v republiki preprosto ne obstajajo,” njegovo izjavo povzema Jihad Watch. Zgornja slika pa prikazuje demonstracije v Parizu, kjer so protestirali proti čečenskemu predsedniku Ramzanu Kadyrovu, ki zanika anti-gejevsko kampanjo v Čečeniji, in ga označili za morilca.

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...