Sekači se bodo pomerili na 14. državnem tekmovanju

Datum:

Na 14. državnem tekmovanju gozdnih delavcev, ki bo danes potekalo na parkirišču pri Rudniškem jezeru v Kočevju, se bodo pomerili najboljši slovenski gozdarji sekači. Preizkusili se bodo v spretnostih, ki simulirajo delo v gozdu.

Skupaj bo tekmovalo 54 gozdarjev, kar je deset več kot lani. Med seboj se bo pomerilo sedem ekip, 14 posameznikov, od tega dve ženski tekmovalki, prvič se bosta tekmovanja udeležili tudi dve ekipi zasebnih lastnikov gozdov. Sodelovale bodo tudi vabljene ekipe iz tujine, ki letos prihajajo iz Italije, Hrvaške in Srbije.

Tekmovalci se bodo pomerili v petih disciplinah, ki simulirajo delo v gozdu: menjava verige in obračanje letve, natančni rez na podlagi, kombinirani rez, zasek in podžagovanje ter kleščenje.

Nagrade bodo dobili tako najboljše ekipe kot posamezniki. Najboljši tekmovalci se bodo uvrstili tudi v reprezentanco, ki bo prihodnje leto zastopala Slovenijo na svetovnem prvenstvu gozdarjev na Dunaju.

Državno tekmovanje gozdnih delavcev, ki je namenjeno promociji gozdarskega poklica in varnega dela v gozdu, tretjič zapored organizira družba Slovenski državni gozdovi, partnerja dogodka sta Zavod za gozdove Slovenije in Srednja gozdarska, lesarska in zdravstvena šola Postojna, ki sta zagotovila del sodnikov. Dogodek je odprt za javnost, vstopnine ni, so sporočili organizatorji.

T. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...