Sekretar Pompeo čestital Sloveniji ob dnevu državnosti in pohvalil sedanjo vlado pri zajezitvi širjenja koronavirusa

Datum:

Sekretar Združenih držav Amerike za zunanje zadeve Mike Pompeo je iskreno čestital Sloveniji ob dnevu državnosti. “V imenu vlade Združenih držav Amerike vsem Slovencem čestitam za vaš dan državnosti,” so zapisali na ameriškem zunanjem ministrstvu. V svoji čestitki ob dnevu državnosti pa Mike Pompeo ni pozabil pohvaliti sedanje vlade ob reševanju in zajezitvi širjenja virusa COVID-19. 

                   

Slovenija in ZDA si delita temeljno zavezanost demokraciji, tržnemu gospodarstvu in človekovim pravicam. Tega se zaveda tudi ameriški sekretar za zunanje zadeve Mike Pompeo. Veseli ga, da se dvostranski odnosi krepijo in krepijo s povečanjem obrambne, varnostne, trgovinske, naložbene in medsebojne povezanosti.

Povezanost na teh področjih bodo določale našo skupno prihodnost v odnosih med ZDA in Slovenija. “Prav tako smo partnerji na področju znanosti in tehnologije, skupaj pa sodelujemo na inovacijah, ki bodo povečale našo varnost in blaginjo, ter na številnih drugih po svetu,” nam želijo v poslanici ameriškega zunanjega ministrstva.

Reševanje in spopadanje slovenske vlade s krizo Covid-19 navdušilo administracijo Donalda Trumpa
V svoji čestitki ob dnevu državnosti pa Pompeo ni pozabil pohvaliti sedanje vlade ob reševanju in zajezitvi širjenja virusa COVID-19. Kriza koronavirusa  je po besedah ameriškega zunanjega ministra  prinesla veliko novih izzivov za Slovenijo in ZDA. “Navdušil me je način dela slovenske vlade in ljudi za premagovanje pandemije,” je sporočil Pompeo. S slovensko stranjo si bo tudi v prihodnosti prizadeval,  da bosta obe strani še naprej nastopali kot zaveznici, s prijateljskimi in partnerskimi odnosi. “Vladi in ljudem Slovenije želim vse najboljše, ko praznujete samostojnost in številne dosežke kot svoboden in neodvisen narod,” je v svoji čestitki ob slovenskem dnevu državnosti zapisal ameriški zunanji minister Pompeo.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...