Severna Irska zmagala za že njihovega drugega preminulega navijača

Datum:

Po zelo zanimivi uvodni tekmi med Anglijo in Walesom sta v skupini C sledili še dve tekmi, ki pa sta se na koncu izkazali kot dokaj neatraktivni. Severna Irska je z zmago nekoliko presenetila Ukrajino in še dodatno premešala štrene v skupini C. Derbi med sosedama Poljsko in Nemčijo pa se je prvič na prvenstvu končal brez zadetkov.

                   

Boj za prva tri mesta v skupini C je še popolnoma odprt in bo na zadnjih dveh tekmah te skupine zelo zanimiv. Kot prvi pa se morajo od prvenstva posloviti Ukrajinci, ki niso dosegli točk. Na žalost moramo poročati tudi o tem, da je med tekmo Ukrajine in Severne Irske umrl navijač severnoirske reprezentance, ki je na tribuni doživel srčni infarkt. To je že tretja smrt na letošnjem evropskem prvenstvu ter druga, ki je zadela navijača iz Severne Irske.

SKUPINA C

Nemčija 0 : 0 Poljska

Ljubitelji nogometa in navijači so od te tekme veliko pričakovali. Nemčija in Poljska sta dobili prvo tekmo in napovedali hud boj za prvo mesto. Na koncu tekme pa so domov žalostni odhajali praktično vsi, le navijači Poljske in njihovi ljubljenci so bili s točko zadovoljni. Vsi ostali pa so bili – predvsem nad nogometno predstavo teh dveh ekip – razočarani. V prvem polčasu pravih priložnosti ni bilo, Nemčija je bila pričakovano nekoliko bolj podjetna. Najbližje zadetku je bil Milik, ki je po podaji z desne strani preslabo zadel žogo, da bi premagal nemočnega Neuerja. Nemčija je imela skozi celotno tekmo večjo posest, vendar je bilo vse to na koncu premalo. Elf pravih priložnosti ni imel, čeprav je bila statistika povsem na njihovi strani. Poljaki so igrali organizirano in imeli celo več priložnosti, vendar so bili neučinkoviti.

Ukrajina 0 : 2 Severna Irska (0 : 0)
McAuley 49., McGinn 96.

Severna Irska je na svoji drugi tekma pokazala popolnoma drugačen obraz. Res je, da so bili tokrat več pri žogi Ukrajinci, vendar še zdaleč niso bili tako nevarni kot na prvi tekmi proti še močnejši Nemčiji. V 9. minuti bi Ukrajinci sicer lahko dobili enajstmetrovko zaradi igre z roko McAuleyja, vendar sodnik ni zapiskal. Ob koncu polčasa so Severni Irci postajali vse bolj nevarni in na začetku drugega dela tudi povedli. Preko prekinitve je po visoki podaji z glavo zadel najvišji McAuley. Po zadetku se je tekma razživela, vendar je bila v 56. minuti zaradi toče za kratek čas prekinjena. Ukrajinci so lovili izenačenje vendar neuspešno, zadnji žebelj v krsto pa jim je zabil McGinn, ki je odbito žogo pospravil v mrežo.

SKUPINA C
Poljska             2   1 1 0  1 : 0  4
Nemčija            2   1 1 0  2 : 0  4
Severna Irska   2   1 0 1  2 : 1  3
Ukrajina            2   0 0 2  0 : 4  0

G. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Prst je uperjen v vas, Nataša Pirc Musar

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Nika Kovač “fajta” samo tam, kjer se obetajo politične točke?!

Očitno je, da pri Niki Kovač v ospredju ni...

Znan je datum začetka pristopnih pogajanj Moldavije in Ukrajine

Včeraj proti koncu dneva so se veleposlaniki držav EU...