Shizofrenija podmladka SD: Prepovedali bi Thompsona, sami pa bi uživali ob genocidni glasbi partizanskih zborov

Datum:

V mariborski podružnici Mladega foruma SD so na ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar naslovili dopis, v katerem apelirajo, naj prepreči koncert glasbenega izvajalca Thompsona v Mariboru. Prepričani so, da je “na nas, da s preprečitvijo koncerta onemogočimo ustaško zborovanje v Mariboru in s tem preprečimo omadeževanje spomina na žrtve ustaškega režima”. Ker so v Mladem forumu vneti zagovorniki komunističnega režima, pod katerim je umrlo več sto milijonov ljudi, samo v Sloveniji pa več deset tisoč, hkrati pa ga obsojajo številne mednarodne resolucije, smo jih povprašali o njihovi dvoličnosti. Izkazalo se je, da žrtev najbolj krvavega totalitarizma niti najmanj ne obžalujejo.

                   

Podmladek stranke, ki jo vodi Dejan Židan, ki je Hrvatom podaril kranjsko klobaso za 15 let in uporabo imena teran, se na vse pretege trudi, da bi preprečili  po njihovem  “izvedbo ustaškega zborovanja v Mariboru”. To pa bodo po njihovem dosegli kar s populistično potezo, in sicer s preprečitvijo koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića, ki ustvarja pod imenom Thompson, napovedanega za 20. maj v Mariboru. Svojo namero so obrazložili, da je Thompson “predvsem znan kot pevec, ki poveličuje ustaštvo in Neodvisno državo Hrvaško (NDH). Med drugim poje pesem, v kateri poveličuje koncentracijsko taborišče Jasenovac, v katerem je umrlo tudi mnogo Slovencev. Prav tako je v drugi pesmi vključen pozdrav ‘Za dom – spremni!’, ki ga je uporabljal zločinski ustaški režim med drugo svetovno vojno. Njegovi poslušalci so znani po svojem neoustaštvu in neonacizmu ter na takšne koncerte prihajajo s simboli NDH in nacistične Nemčije. V Mariboru si ne želimo takšnih obiskovalcev. Kot zavedni državljani se nam v Mladem forumu SD MB dovolitev nastopa takšnega izvajalca v Mariboru zdi nesprejemljiva, ker poveličuje režim, ki je sodeloval v holokavstu in kolaboriral z nacisti in fašisti. Kot država, ki je zgrajena na antifašizmu in spominu na holokavst, si takšnih provokacij ne bi smeli dovoliti.” Ministrici Vesni Györkös Žnidar so še sporočili: “Na vas apeliramo, da preprečite koncert, kot so to storili v Amsterdamu in v Švici, kjer so mu prepovedali vstop za tri leta. Na vas je, da s preprečitvijo koncerta preprečite ustaško zborovanje v Mariboru in s tem preprečite omadeževanje spomina na žrtve ustaškega režima.”

Živimo v demokraciji, kjer vlada svoboda izbire, a Mladega foruma to ne zanima
V Mladem forumu SD očitno pozabljajo, da živimo v letu 2017, ko naj bi že 26 let vladala demokracija, svoboda govora in izbire, zato tudi vsak lahko posluša, kar mu odgovarja. A očitno svoboda izbire ne velja, ko je kakorkoli prizadeto stališče podmladka SD, saj nam je Žiga Čepe, podpisani pod omenjeni dopis ministrici za notranje zadeve, na to odvrnil: “Svoboda govora je do določene mere omejena. Svoboda izbire … definitivno. Gre pa se bolj za spoštovanje do žrtev ustaškega režima med drugo svetovno vojno. Tak koncert potem ni primeren, sploh pa ne v Sloveniji, glede na to, da so žrtve v Jesenovcu tudi iz Slovenije.”

Pevski zbor Kombinat (Foto: STA)

Argument moči, ne moč argumenta: “Zmagal je komunizem”
Torej hrvaškemu glasbenemu izvajalcu v Sloveniji po mnenju podmladka SD ni dovoljeno nastopati, po tej logiki pa bi bilo potrebno prepovedati tudi komunistične nastope partizanskih pevskih zborov, Kombinatk in podobnih skupin, ki pojejo o totalitarni jugonostalgiji, v Sloveniji ni malo. Vse več je pričevanj o številnih zločinih komunistov nad desettisoči Slovencev  in ne le najbolj podlih, kot so umori iz koristoljubja, ampak tudi ostali zločini, ki so zaznamovali številne Slovence in njihove prihodnje generacije. Kaj pa vsi ti zatirani Slovenci in njihovo spoštovanje? “Komunizem je zmagal v drugi svetovni vojni na strani koalicije, ki je bila proti fašizmu, in ustaši so kolaborirali in sodelovali z nacizmom in fašizmom. Tako da tega ne morete enačiti.” Pa smo ga spomnili, da so totalitaristični simboli prepovedani v razvitih Evropskih državah, na kar pa je Čepe odvrnil, da “eno je zgodovina, drugo pa so prepovedani totalitaristični simboli”. Vendar so totalitaristični simboli prepovedani ravno zaradi (krvave) zgodovine, občudovalci Mladega foruma pa imajo nedvomno krvave roke.

“Domoljubje imenujejo fašizem, tako branijo svoj komunizem”
Kot je ugotovil že kolumnist Kavarne Hayek, za levičarje niso problem hrvaške domoljubne pesmi, ki jih izvaja Thompson, ampak domoljubne pesmi na sploh. “Levičarji sovražijo vse, kar diši po patriotizmu, sovražijo vse pesmi, ki opevajo žrtvovanje in boj za svojo državo ali narod. Globalistični levičarji iz Slovenije se bojijo Slovencev, ki bi tako kot Thompson razmišljali o domoljubju, svobodi, narodu. Mnogo lažje sprejmejo Milana Kučana, ki je kot šef partije z nekdanjo komunistično vlado na prelomu osemdesetih let v devetdeseta leta razoroževal Teritorialno obrambo. Državotvorna nacija bi ga obtožila veleizdaje, v levičarski Sloveniji pa nič.” Zato je prepričan, da so prav ti, ki pozivajo k aktivnemu bojkotu Thompsonovega koncerta v Sloveniji, tisti, ki širijo sovraštvo in nestrpnost. Sicer pa je Thompson pred dobrimi desetimi leti v pesmi Naj se nihče ne dotika mojega dela vesolja preroško zapisal: “Domoljubje imenujejo fašizem, tako branijo svoj komunizem. Prozorna demagogija.”

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Rekordna nepriljubljenost nemške vlade

Nemški volivci so izjemno nezadovoljni z delom vlade, kot...

Katere bodo posledice dviga sodniških plač?

Kakšne bodo posledice dviga sodniških plač? Primeri plač in...

Fajonova bo spet donirala s terorizmom povezani UNRWA

Ministrica Tanja Fajon je na včerajšnji donatorski konferenci za...