V nemških mošejah pridigajo bolj konzervativen islam kot v muslimanskih državah, a to nemške vlade ne skrbi

Datum:

V Nemčiji so predlagali registracijo mošej in spremljanje pridig islamistov. Vendar pa je nemška vlada očitno prepričana, da za tovrstne (skrajne) ukrepe ni nobene potrebe. Seveda, kaj bi sploh lahko šlo narobe?!

Nemška vlada je na predlog namreč odgovorila, da ni potrebe po novi zakonodaji, ki bi urejala islamske organizacije v državi.

Člani desnosredinske Krščansko-demokratske unije Angele Merkel so pozvali k prepovedi tujega financiranja islamskih organizacij, muslimani pa bi dobili zakonske pravice za pastoralno oskrbo s strani imama v zaporih in v bolnišnicah. 

Vendar pa je predstavnik vlade Steffen Seibert v ponedeljek sporočil, da takšnega zakona trenutno ni treba uvrstiti na “dnevni red” in dodal, da je verska svoboda zagotovljena z nemško ustavo, piše Jihad Watch. Nedavno poročilo nemške televizije ARD je sicer razkrilo, da posamezniki v nekaterih mošejah v Nemčiji pridigajo bolj konzervativen islam kot v mnogih drugih muslimanskih državah, vendar pa to nemške vlade očitno ne skrbi …

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...