Si želite iz strojnika postati snovalec svetovnih projektov?

Datum:

Pohitite in do jutri od bližje spoznajte številne karierne priložnosti, ki jih omogočamo v našem podjetju,” je sporočila vodja ključnih strank v podjetju Marmor Hotavlje Helena Selak na sejmu Megra. Obiščite 32. Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti v Gornji Radgoni. To je edinstvena priložnost za mlade, ki se šele odločajo za svojo karierno pot, da se približajo potencialnemu delodajalcu. Preverite, kateri so poklici prihodnosti, ki bodo v vas razvili poln potencial in bodo vašo karierno pot naredili zanimivo in edinstveno. S pridobljenim praktičnim znanjem boste lahko v kratkem času postali tudi snovalec svetovnih projektov, ki bodo tako kot kamen, tudi v prihodnosti pustili pečat.

32. mednarodni sejem MEGRA v Gornji Radgoni predstavlja najnovejše možnosti za sodobne, zelene novogradnje, za obnovo stavb in urejanje okolice. Hkrati mlade opozarja na pomen gradbeništva in obrti ter jim omogoča ciljno izobraževanje in zaposlitev. K temu so se pridružili tudi v podjetju Marmor Hotavlje, saj se jim zdi predstavitev poklicev v praksi zelo pomembna in lahko delijo z iskalci zaposlitve številne dobre prakse. “Želimo se približati čim več ljudem, predvsem mladim, ki se šele odločajo za svojo karierno pot in jim pokazati, kaj vse lahko nekdo počne, če je gradbenik, strojnik, arhitekt, kamnosek, mizar, tehnolog, tehnični risar ali strojni operater,” je je eno izmed sporočil iz podjetja Marmor Hotavlje, ki je prisotno mednarodnem sejmu gradbeništva in energetike in traja vse do jutri. Na sejmu poleg rešitev v kamnu in mednarodnih projektov predstavljajo tudi njihovo poslanstvo, vrednote in način delovanja. “V ospredje pa postavljamo informiranje mladih in njihovih staršev o ključnih znanjih na različnih delovnih mestih pri nas ter kako se lahko razvijajo in napredujejo,” je dejala vodja ključnih strank Helena Selak.

Obiskovalcem predstavljajo uspešne projekte, ki jih izvajajo doma in predvsem v tujini, ter poklice, ki pri tem sodelujejo. Njihovo stojnico si je z zanimanjem ogledala tudi ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, ki je ugotovila, da v vodilnem podjetju, ki nudi unikatne rešitve iz kamna, lahko svojo kariero posamezniki zgradijo skozi vse naštete poklice. “Pri nas lahko recimo strojniki delajo praktično vse – od upravljanja in vzdrževanja stroja, tehničnega risanja, do vodenja projektov, ki vključujejo službena potovanja. Zato si želimo, da bi mladi videli perspektivo v izobraževanju za strojne in gradbene smeri,” je pojasnila Helena Selak.

Mladi imajo za svoj razvoj pri njih edinstveno priložnost za rast, saj lahko dijaki del šolskih obveznosti opravijo preko vajeništva ali praktičnega usposabljanja, študentje pa lahko kalijo svoje praktično znanje z delom preko študentskega servisa. Oboji imajo tudi možnost kadrovskih štipendij. “Med svoje vrste vabimo tiste, ki so se pripravljeni dela priučiti, so odgovorni, inovativni, natančni, potrpežljivi in si želijo soustvarjati zgodbo z več kot 300-letno tradicijo. Pridobljena specifična izobrazba in izkušnje niso pogoj, saj imamo v podjetju za vsakega novega zaposlenega vpeljan sistem mentorstva. Pogoj je predvsem odnos do dela in želja po učenju,” je sklenila Helena Selak.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Pred DZ klečala in molila na varovanem območju, policija se ni odzvala

Nenavaden posnetek prihaja iz slovenskega hrama demokracije. Tam sta...

Začetek olimpijskega nogometa je zaznamovalo nasilje maroških navijačev

Tik pred prekinitvijo prvega kroga olimpijskega nogometnega turnirja med...

Revoz: Kaj pomeni včeraj podpisani neobvezujoči dokument?

Predstavniki francoskega proizvajalca vozil Renault, v okviru tega tudi...

“Vrhunski menedžer” bo škodo zavarovalnicam poplačal iz proračunske rezerve

Od "zamrznitve" cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja do fantomske "ukinitve"...