Sindikat policistov Slovenije prosi za pomoč: Poznate tega fanta, ki je napadel policista?

Datum:

Sindikat policistov Slovenije (SPS) je na družbenih omrežjih objavil prošnjo za pomoč. Vse uporabnike družbenih omrežij prosijo za informacijo, ali kdo pozna nasilnega fanta na fotografiji, ki se je udeležil četrtkovih nasilnih protestov v središču Ljubljane. 

                   

Fant, katerega identiteta ni znana, je namreč tisti, ki je napadel (brcnil) policista, ko je ta uporabljal prisilna sredstva zoper drugo osebo. Za vsako informacijo bodo hvaležni, so zapisali.

Po navedbah policije se je na popoldanskem shodu v Ljubljani, ki ga je napovedala predvsem skupina Anonymous Slovenija, zbralo približno petsto ljudi. Okoli 17. ure je  na Trgu Republike prišlo na tem mestu do množične kršitve javnega reda in miru in uporabe pirotehnike, zaradi česar je policija za zagotovitev javnega reda shod razpustila. Osebe so bile večkrat pozvane naj zapustijo Trg republike, vendar tega ukaza niso upoštevali, zato so policisti množico iz Trga republike razgnali. Posamezne skupine so se nato  na območju centra Ljubljane uprle in niso upoštevale ukazov policije naj se razidejo, prav tako je prišlo do napadov na policiste, v katere so posamezniki metali granitne kocke in druge predmete, ter uporabljali pirotehniko.

Foto: STA

“Za zagotovitev javnega reda in miru smo na Slovenski cesti uporabili vodni top, na Prešernovem trgu pa pozneje še plinska sredstva. Okoli 19. ure je bil javni red vzpostavljen,” je v večerni izjavi pojasnil direktor Policijske uprave Ljubljana Stanislav Vrečar in dodal, da so pridržali deset storilcev. “Evidentno je, da ti ljudje niso prišli protestirat na miren način, ampak z namenom napada na policiste”. “Med pridržanimi, ki jih imamo, bomo preverili njihovo preteklo dejavnost, in če bomo ugotovili, da so povratniki, bomo ukrepali strožje,” je bil jasen.

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...