Škandal v Nemčiji: Očitno posmehovanje krščanstvu in tradiciji s strani LGBT aktivista

Datum:

Riccardo Simonetti, nemški LGBT aktivist, se je pojavil na naslovnici decembrske izdaje revije LGBT skupnosti s sedežem v Berlinu, na kateri se ponaša z gostimi dlakami na obrazu v beli halji, modri tančici na glavi in ​​drži lutko, ki predstavlja Jezusa. 

Uprizorjen kot Devica Marija in to v času največjih krščanskih praznikov, je bil Ricardo Simonetti tarča marsikatere kritike, saj so ljudje mnenja, da je to norčevanje iz kristjanov in celotnega krščanstva. Lik se nanaša na Devico Marijo, ki v rokah drži “Jezusa”, na eni od fotografij pa se pojavi z drugim moškim, prispodoba mavrice pa simbolizira homoseksualno različico “Svete družine”.

Simonetti je omenjene fotografije delil na spletnih omrežjih, ob njih pa zapisal: “Če zanemarimo dejstvo, da Jezus ni bil bel, bi lahko verjeli, da je imela Devica Marija brado, zakaj ne? Zelo ponosen in počaščen sem, da sem na naslovnici decembrske številke take LGBT institucije, kot je SIEGESSAULE MAGAZIN.” 

Poleg ostalih je nekdo ogorčeno komentiral, da bi “v kolikor bi bil na tak način uprizorjen Mohamed, šli takoj na ulice vsi muslimani iz Evrope, saj je zanje znano, da se tako norčevanje kaznuje s smrtjo. Vendar se to ne bo zgodilo, ker sovražijo kristjane, hkrati pa se bojijo muslimanov”. Nemška revija ni zanikala dejstva, da je fotografije objavila z zavedanjem, da se kristjani na take zadeve ne odzivajo nasilno, kvečjemu protestirajo. Eden od mnogih, ki so komentirali fotografije, mu je sarkastično čestital in zapisal, naj se naslednjič predstavi kot trans različica preroka Mohameda.

Po mnenju nekaterih bi se morala Simonettiju odvzeti funkcija veleposlanika EU LGBT, na svojih družbenih omrežjih ima zapisano, da je bil leta 2021 izbran za mesto v Evropskem parlamentu.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Nov vojaški uspeh ukrajinskih sil – uničena ruska ladja

Ukrajinske sile so ponoči uničile rusko vojaško ladjo Sergej...

Podpišite peticijo proti postavitvi novih azilnih domov!

Vlada Roberta Goloba je prejšnji teden sklenila, da bo...

[Video] Čudovita novica – deček z redko boleznijo dosegel veliko zmago

8-letni Matjaž ima redko bolezen, imenovano "kongenitalni miastenični sindrom",...