Škrabec takoj po izvolitvi SD-jevega Rakovca že bogati na račun Kranja!

Datum:

Ni trajalo dolgo po izvolitvi župana Matjaža Rakovca iz vrst SD, ko je tajkun Foruma 21 Janez Škrabec že pridobil posle kranjske občine. Ta teden so namreč podpisali pogodbo v vrednosti kar 9,7 milijona evrov, ob podpisu pa je bil prisoten tudi kohezijski minister Iztok Purič.

                   

Ni bilo dvoma, da bodo velike posle Mestne občine Kranj po izvolitvi Matjaža Rakovca iz vrst Socialnih demokratov Dejana Židana hitro pridobili “prijateljski” podjetniki. A vseeno nas preseneča, kako hitro je do tega prišlo. Ta teden je bila namreč podpisana kar 9,7 milijona evrov težka pogodba med Mestno občino Kranj in zloglasnim ribniškim podjetjem Riko d.o.o., ki je v lasti Janeza Škrabca. Škrabec je eden vidnejših članov Foruma 21 Milana Kučana, ki se upošteva kot krovna gospodarska organizacija slovenske globoke države, Socialni demokrati pa so glavna politična izpostava globoke države. Da je šlo za velik dogodek, priča tudi dejstvo, da je bil prisoten kohezijski minister iz vrst SAB Iztok Purič, ki je sicer znan po tem, da je pogorel najprej na državnozborskih volitvah, nato pa še na lokalnih, kjer se je potegoval za mesto župana Kranja.

Zgradili naj bi 12,7 kilometra fekalne kanalizacije
Po podpisu pogodbe bodo lahko stekla dela, s katerimi bo, kot navaja MOK, dobrih dva tisoč prebivalcev treh naselij pridobilo skupno 12,7 kilometra fekalne kanalizacije, izgrajenih bo 5 črpališč odpadne vode, ki bodo priključena na Centralno čistilno napravo Kranj, obnovljenih bo 10,7 kilometra vodovoda in 8,6 kilometra meteorne kanalizacije. 2,2 kilometra bo nove javne razsvetljave, za večjo varnost najšibkejših udeležencev prometa bo MOK sočasno zgradila tudi dolgo pričakovan odsek pločnika v dolžini 250 metrov, ki bo povezal že zgrajena pločnika na SV in JV delu Britofa.

Podpis pogodbe (Foto: MOK)

Župan je v nagovoru izrazil veselje ob podpisu pogodbe, Škrabec pa obljublja resnost
Župan Rakovec je prepričan, da bodo dela dobro stekla in se v skladu s terminskim planom tudi uspešno zaključila: “Danes podpisana pogodba z izvajalcem gradenj pomeni pričetek projekta GORKI 2. sklop (2.faza), in sicer v aglomeraciji Britof-Predoslje. Prepričan sem, da bomo tudi pogodbo za izgradnjo v aglomeraciji Mlaka, za katero je javno naročilo za izbor izvajalca gradnje še v teku, kmalu podpisali.” Škrabec je v svojem nagovoru obljubil resen pristop k pogodbi in izvedbo v rokih. Kot je še poudaril, so številni že izvedeni projekti tako doma kot v tujini dobra napoved za sodelovanje: “Prav projekta v Predosljah se še posebej veselim, saj sem tam preživel svoje otroštvo.”

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...