Skrajno neokusen zajtrk: Kazensko ovadeni Ivan Gale kot osrednji gost inštituta, ki ga finančno podpiramo vsi državljani!

Datum:

Tako imenovani žvižgač Ivan Gale, ki je skupaj z snovalci oddaje Tarča, v javnost lansiral lažno afero okrog nabave zaščitne opreme z namenom, da se vlado, ki se od prvega dne dalje sooča z epidemijo očrni, se očitno vrača nazaj v javnost. Potem, ko se je Galetu koalicija KUL nekako odrekla, so se v Evropskem inštitutu za skladnost in etiko poslovanja odločili, da Galeta kot osrednjega gosta povabijo na Novoletni skladni zajtrk. Gre za inštitut, ki je počrpal več kot 30 tisoč evrov našega denarja.

                   

Iz vabila na Novoletni skladni zajtrk z Ivanom Galetom je razvidno, da se bo dogodek odvijal v sredo, 16. decembra, preko platforme Zoom. “Razpravljali bomo o žvižgaštvu v Sloveniji, v luči trenutnih razmer in pripravljenosti organizacij na EU direktivo o zaščiti žvižgačev. Beseda bo tekla tudi o tem, kako se v podjetjih soočamo z žvižgaštvom ter kakšna je vloga strokovnjakov za skladnost pri tem,” so pripisali pod opis dogodka. Za člane Evropskega inštituta za skladnost in etiko poslovanja je udeležba brezplačna, ostali pa morajo odšteti 45 evrov+DDV.

Gre za kar velik denar, glede na to, da Gale ni žvižgač in da je pravzaprav on odgovoren za nekatere nabave respiratorjev in ostale zaščitne opreme v vrednosti več deset milijonov evrov. Prav tako je kazensko ovaden zaradi podajanja neresničnih trditev pri ustni ovadbi, ki jo je v zvezi z nakupovanjem zaščitne opreme podal NPU. Gale se je mimogrede prijavil tudi na razpis za direktorja Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve.

Največ javni sredstev prejeli, ko je bila v poslavljanju Šarčeva vlada
Evropski inštitut za skladnost in etiko poslovanja, ki si je za osrednjega gosta izbral Galeta, ima sedež na Dalmatinovi ulici 2 v Ljubljani. Gre za zasebni zavod, ki deluje od leta 2014 dalje. Sodeč po podatkih, ki so dostopni na njihovi uradni strani, njihove glavne dejavnosti predstavljajo: izobraževanje, raziskovanje in razvoj na področju korporativne skladnosti in etike ter skrb za razvoj poklica pooblaščenca za skladnost poslovanja v Sloveniji in širši osrednji evropski regiji.

Od septembra 2015 do danes so prejeli 32.876,13 evrov javnih sredstev, razkriva spletna aplikacija Erar. Največ denarja so prejeli iz strani Elesa, DRI upravljanja investicij, Družbe za razvoj infrastrukture in Agencije za trg vrednostnih papirjev. Marca letos, ko je bila v poslavljanju Šarčeva vlada, so na račun dobili največji znesek denarja v vrednosti 6.197,60 evrov.

Vir: Erar

Gale spoznal, da iz te moke ne bo kruha
Galeta je bilo mogoče nazadnje opaziti 5. novembra na nasilnem protestu v Ljubljani, ko je bila policija prisiljena v uporabo vodnega topa. Preko družabnih omrežij so namreč zaokrožile fotografije, ki so zasejale dvom v trditev, da petkovi kolesarji nimajo nič z včerajšnjimi protesti in z nasiljem. Udeležba Galeta sicer ni čudila, ta je namreč preko Facebook profila pred samim protestom promoviral dogodek. Naposled pa se je tam tudi pojavil. Pogosto pa se je pred tem udeleževal tudi protivladnih protestov, kjer je izražal svoje nestrinjanje z aktualno oblastjo. Videti ga je bilo mogoče tudi v bližini predstavnikov opozicije.

Potem, ko je interpelacija zoper ministra Zdravka Počivalška klavrno propadla, saj je Počivalšek z dokazi uspešno ovrgel vse očitke okrog nabave z zaščitno opremo, razkril pa je tudi, da se je pod veliko pogodb Zavoda za blagovne rezerve podpisoval sam Gale, je opozicija pričela iskati novega odrešenika. Tega je našla v Jožetu P. Damijanu in nato Karlu Erjavcu. Navkljub epidemiji se ta tako prišteva in sanja o vrnitvi na oblast. Gale pa je očitno spoznal, da iz te moke ne bo kruha, zato išče nove poti.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Kulturni boj je zadnja “deviza” levice

"S tem bi radi na plano potegnili devizo, ki...

Prepoved Airbnb bo stanovanjsko krizo še poglobila

Kot smo že pisali tukaj, je stranka Levica glavni...

Za samopromocijo bi tudi lagal

Kako daleč gre lahko posameznik za pridobivanje "všečkov", slave...

Ali so partizani osamosvojitelji? Malo morgen!

Predsednica države Nataša Pirc Musar je ob dnevu državnosti...