Skupina migrantov v Avstriji več mesecev posiljevala 12-letnico

Datum:

Našo severno sosedo Avstrijo pretresa nov primer migrantskega nasilja, ki je brez besed pustil tudi tamkajšnje najbolj izkušene kriminaliste. 12-letno Avstrijko je namreč več mesecev skupinsko posiljevala tolpa migrantov.

Po poročanju avstrijskih medijev je sodelovalo do osem storilcev, med katerimi so bili večinoma mladoletniki. Ti so več mesecev skupinsko posiljevali Dunajčanko, ki je v času posilstva štela rosnih 12 let. Kot da to ne bi zadostovalo, pa so vse skupaj še posneli.

Po četrtkovi usklajeni akciji so policisti začasno pridržali 17 osumljencev. Vse, razen 16-letnika, ki se je upiral vsem ukazom, so kmalu po zaslišanju spustili na prostost. Avstrijski Kronen Zeitung v zvezi s posiljevalci razkriva, da imajo ti migrantsko ozadje. Trije so sirski prosilci za azil, drugi pa prihajajo iz Turčije in jugovzhodne Evrope in so stari med 13 in 18 let.

12-letnica je bila deležna šokantne mešanica spolnega nasilja, izsiljevanja in prisile. Vse skupaj se je začelo z na videz neškodljivim poljubom na parkirišču v bližini glavne dunajske železniške postaje. Vendar se tukaj stvari niso ustavile.

S telefoni snemali nekatera posilstva
V dneh, ki so sledili, si je krog prijateljev 15-letnika podajal deklico kot nekakšno trofejo. Do posilstva je med drugim prišlo v stanovanju in na stopnišču v enem najbolj poseljenih predelov Dunaja Favoriten. Nekatera posilstva so bila posneta. Eden od posnetkov, ki so jih uspeli zaseči policisti, prikazuje, kako se je kar osem mladoletnikov hkrati spravilo na nemočno 12-letnico.

Foto: iStock

O travmatičnem dogodku deklica ni upala spregovoriti takoj, potrebovala je namreč kar pet mesecev, da je zbrala pogum in se zaupala svoji materi. Pred tem naj bi se ta za kratek čas skrivala in je veljala za pogrešano. Kot menijo, slednja verjetno o dogodku ni poročala prej, ker jo je skupina storilcev izsiljevala s posnetki posilstev.

Storilcem grozi le 5-letna zaporna kazen
Čeprav je bilo žrtvi s skupinskim posilstvom ukradeno otroštvo, storilcem na račun njihove mladoletnosti grozi največ petletna zaporna kazen. Dunajsko državno tožilstvo in državni urad kriminalistične policije medtem po poročanjih nadaljujeta preiskavo.

Ž. N.

Sorodno

Zadnji prispevki

Streljanje v romskem naselju in kamenjanje policistov – Olaj: To je posledica neukrepanja vlade

"Odsotnost pripravljenosti vlade za sistemsko ureditev romske problematike se...

Soteska Vintgar v petek odpira svoja vrata

Soteska Vintgar, ena najprepoznavnejših in obiskanih naravnih vrednot v...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Prihaja izrazita hladna fronta in sneg do 700 metrov nadmorske višine

V torek nas bo prešla izrazita hladna fronta. Dež...