Mladi v Ljubljani nad policijski avto

Datum:

“Sramota,” je posnetek v eni od garažnih hiš v Ljubljani, ko je množica mladih ustavljala policijski avtomobil in se norčevala iz policistov, komentiral nekdanji generalni direktor Policije dr. Anton Olaj.

Na družbenih omrežjih se vrstijo posnetki sinočnjega dogajanja in zgražanja nad početjem večje skupine mladih nad policijo.

“Naj zaprejo garažno, polovijo prestopnike, pa je,” se je glasil eden od komentarjev. Pavel Rupar pa je spomnil: “Ali jim niste odpisali in vrnili “globe” za tako početje med covidom-19? Saj so bili tile državljani, mar ne? Bravo momci, treba je … vlast!!

Poslanec Tomaž Lisec pa je zapisal: “Izgubljena Slovenija.”

Senad (Jušić, zdajšnji direktor policije – op.) ima civilno policijo, ki ne “priznaje” slovenske policije. Popolni razpad sistema,” pa je bil naslednji komentar.

In še: “Ja tole je plod dela 24ur, RTV, Radio 1, 8. marec in ostalega kolesarproletariata, ki so za čas korone dajali krila pri nespoštovanju zakonov in odlokov. Golobova vlada je pa zabila zadnji žebelj v krsto.”

Policija je sporočila, da so bili včeraj v večernih urah obveščeni o večji množici ljudi z vozili v garažnih hiši na območju Rudnika, ki povzročajo hrup in onemogočajo vožnjo uporabnikom garažne hiše. Na kraju so policisti ugotovili, da je na kraju več sto ljudi, ki so opazovali objestno vožnjo z osebnimi vozili po garažni hiši in s svojo prisotnostjo ovirali dejansko uporabo garažne hiše, zato je bilo nato na kraj napotenih več patrulj. Na kraju so policisti ugotovili več cestno prometnih kršitev, največ s področja tehnične brezhibnosti vozil in obvezne zimske opreme, zato so kršiteljem izdali plačilne naloge.

Prav tako so v garažni hiši obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil eden izmed voznikov, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v železne stebričke, nato pa še v betonski steber. V nesreči voznik ni bil poškodovan, je pa bil zoper njega uveden prekrškovni postopek. Doslej o drugih poškodovanjih vozil ali premoženja nismo bili obveščeni.

Policisti zbiranje obvestil in ugotavljanje identitete kršiteljev še vedno nadaljujejo in bodo v primeru dodatno ugotovljenih kaznivih ravnanj, izvedli ustrezne ukrepe.

Pri tem so opozorili, da je tovrstno početje lahko izredno nevarno, saj voznik z objestno vožnjo ogroža ne le sebe, temveč tudi vse ostale prisotne na kraju. Prav nesreča, ki so jo policisti obravnavali, kaže na to kako hitro lahko do nesreče pride, zgolj naključje pa je, da v tej nesreči ni bil nihče poškodovan. Vse voznike tako pozivajo, da naj pri vožnji upoštevajo cestno prometne predpise in poskrbijo za tehnično brezhibnost svojih vozil, saj lahko le tako največ prispevajo k prometni varnosti vseh udeležencev v prometu.

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Judovski rabin šokiran nad grožnjami s smrtjo, ki jih dobiva od Slovencev

Judovski rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji, je...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Svet se pripravlja na globalni spopad, Golob pa nabira šparglje in zajtrkuje

Neposredni napad Irana na Izrael je povsem in za...

Utrinki iz nedeljskih srečanj podpornikov stranke SDS

Včeraj je potekalo srečanje članov in podpornikov Posavske in...