Skupina Orlek spoštuje PCT in vabi na svoje koncerte

Datum:

Medtem ko se nekateri glasbeniki z ukrepi oziroma PCT pogoji ne strinjajo in raje razočarajo svoje poslušalce, kot pa da bi izvedli svoje koncerte, pa drugi poleg zabave poskrbijo tudi za varnost – tako za svojo kot tudi za varnost svojih oboževalcev. Med temi so tudi Orleki, ki so se že cepili in veselo nastopajo po vsej Sloveniji ter navdušujejo vse, ki si želijo zabave ter seveda tudi zdravja. 

                   

Po letu in pol brez koncertov se je končno začelo sproščanje tudi na področju prireditev in koncertov. Tudi skupina Orlek jih je v letošnjem poletju že izvedla nekaj. V avgustu bo imela še tri, in sicer v Hrastniku na sprejemu hrastniških olimpijcev, kajakaša Petra Kauzerja in namiznoteniškega igralca Darka Jorgiča, ki bo ta petek, 6. avgusta, v športnem parku v Hrastniku. V soboto, 14. avgusta, bo igrala v Kamniku na Kamfestu, ob koncu meseca, 28. avgusta, pa v Idriji na festivalu Čipkarija. Fantje so se že cepili, med njimi je tudi prebolevnik. Ker jih je epidemija v letu 2020 presenetila, ko so bili v polnem zagonu, po uspešnem jubilejnem letu, so imeli predvidenih veliko koncertov, si zato še toliko bolj želijo čim več nastopati med ljudmi, vendar si želijo tudi zdravja, kot tudi zdravja vseh obiskovalcev koncertov.

Zdravniška stroka in vlada sta za organizirane prireditve postavili PCT pogoj, ki sicer ni idealen, a po zagotovilu stroke v zadostni meri varuje udeležence. S tem ukrepom pa se ne strinjajo nekateri glasbeniki, ki so bodisi prepričani, da se ne sme ločevati ljudi, ali pa ne verjamejo v ukrepe. Med njimi so Adi Smolar, Werner Brozović in Tomaž Štular. Po drugi strani pa so tukaj glasbeniki, ki trenutno situacijo razumejo in ukrepom ne nasprotujejo, nekateri pa celo ljudi spodbujajo k cepljenju. “Mi smo že nastavili roke, da vas lahko čim prej vidimo,” je na svojem uradnem Twitter profilu napisala skupina Dan D, kot vidimo, pa so se cepili tudi Orleki.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...