Slovenjgraška občina ponuja za odkup še 168 občinskih stanovanj

Datum:

Mestna občina Slovenj Gradec je  objavila javni poziv za odkup stanovanj, ki so v lasti občine Slovenj Gradec. Do prodaje so upravičeni najemniki neprofitnih (in prejšnjih socialnih) stanovanj občine Slovenj Gradec za nedoločen čas, najemnikom službenih in tržnih stanovanj ter njihovim ožjim družinskim članom, navedenim v najemni pogodbi, če imajo stalno bivališče na naslovu stanovanja. Interesenti morajo zahteve oziroma vloge za odkup stanovanja skupaj s predpisano dokumentacijo po podaljšanju roka vložiti do vključno 31. avgusta letos.

Prvotni rok se je sicer že iztekel minule dni. Občina ima trenutno v lasti 221 stanovanj, v poziv za odkup pa je vključenih 168 stanovanj. Izkupiček bo občina namenila za gradnjo novega bloka.  Iz prodaje so izvzeta stanovanja na naslovu Cankarjeva ulica 2 in 21, Celjska cesta 25, 27 in 29, Glavni trg 13 in 28a, Troblje 46, Pameče 125 razen stanovanja ID znak: del stavbe 845 627 001, Ronkova ulica 6 in 8, Vodriž 8, Vorančev trg 6, Zgornji Razbor 8, stanovanja grajena brez arhitektonskih ovir – namensko za družino z invalidnim članom in stanovanja v novozgrajenem bloku Polje.

Slovenjgraška občina je s podobnim lanskim pozivom že prodala deset stanovanj in takrat iztržila nekaj več kot pol milijona evrov, to kupnino pa bo občina porabila za gradnjo bloka z neprofitnimi stanovanji. Sicer pa se zaključku končno približuje gradnja novega bloka s 54 neprofitnimi stanovanji, naložba bo stala več kot štiri milijone evrov.

Poleg tega je v Slovenj Gradcu v zadnjem letu živahna tudi gradnja stanovanj s strani zasebnih investitorjev, ki naj bi v prihodnji letih zgradili okoli 350 novih stanovanj. Slovenjgradčani pa se veselijo, ker bo na področju nekdanjega trgovskega centra Zipo, ki je pred leti pogorel in je od takrat v sramoto mestu, nastala nova stanovanjska soseska s šestimi modernimi stanovanjskimi stolpiči, v katerih bo predvidoma 70 stanovanj, od 42 do 113 kvadratnih metrov uporabne površine.

eKoroška

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...