Slovenci iz Beograda prinesli že 117 okužb

Datum:

NIJZ je potrdil informacijo, da so se udeleženci silvestrovanja v Beogradu, ki so potovali z agencijo Colegium Mondial Travel, okužili s koronaviruson. Med 559 udeleženci silvestrovanja so zabeležili 117 okužb, večino udeležencev pa so napotili v karanteno.

Po spletu se je pojavila informacija, da naj bi se udeleženci, ki so bili na organiziranem potovanju na silvestrovanju v Beogradu, okužili s koronavirusom. To informacijo potrjuje tudi epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), kjer so zaznali večje število potrjenih primerov s covidom-19. Do vključno srede so med udeleženci tako potrdili 117 okužb, so objavili na spletni strani NIJZ.

V okviru epidemiološke preiskave je bilo ugotovljeno, da vse osebe, ki so se udeležile potovanja v Beograd z agencijo, ki je v kontaktu z NIJZ, predstavljajo visokorizični kontakt zaradi stika z okuženo osebo s SARS-CoV-2. Po podatkih organizatorja potovanja je teh oseb 559. Večino udeležencev so napotili v karanteno, razen osebe, ki spadajo med izjeme.

Udeleženci silvestrovanja so izpolnjevali pogoj PC
Kot še poroča STA, je na silvestrovanje v Beograd potovalo več kot 600 potnikov in članov ekipe turistične agencije. Večina jih je izpolnjevala pogoj preboleli ali cepljeni (PC), preostali so bili testirani. Izpolnjevanje pogoja so preverjali pred odhodom in pred vrnitvijo, so pojasnili. Gre za turistično agencijo Colegium Mondial Travel, kjer so še za TVS povedali, da so prve informacije o okužbah dobili preko družbenih omrežij. Vse udeležence silvestrovanja so zato pozvali, naj opravijo preventivni hitri test in se preventivno samoizolirajo.

Sara Rančigaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarska vlada preplavlja Avstralijo z migranti

Dolga leta je Avstralija vejala za državo s pametno...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

Pavel Rupar ne gre na evropske volitve – za evropsko poslanko podprl Zalo Tomašič

Na današnji tiskovni konferenci ljudske iniciative Glas ljudstva in...