fbpx

100 dni Goloba ali zbor skrajnih levičarjev na AGRFT

Foto: Twitter

Marcel Štefančič Jr., Robert Golob, Luka Mesec, Tanja Fajon in Nika Kovač stopijo v bar … ne ni začetek šale. Pravzaprav niso šli v bar, ampak na AGRFT. Razlagali pa so – s skupnimi močmi – kako zelo  uspešna je bila ta vlada, neodvisni Štefančič Jr. pa jim je seveda vestno pritrjeval. 

Da si slovenski novinarji “neodvisnost in profesionalnost” predstavljajo tako, da se družijo in bratijo z levimi do skrajno levimi politiki, smo ugotovili že takrat, ko je eno izmed prvih srečanj novega mesije slovenske socialistične opcije Roberta Goloba vodil nihče drug kot “neodvisni raziskovalni novinar” Odlazkovega medijskega projekta Necenzurirano Primož Cirman. Nato je enega vodil prav tako Marcel Štefančič Jr. Zdaj pa so taistega sivega gospoda komunistične ideološke predispozicije povabili še kar na fakulteto (!) AGRFT, kjer je včasih cveke dobival Marjan Šarec, da diskutirajo o vseh uspehih po 100 dnevih vladanja.

Vladni predstavniki so kot kakšni predstavniki podjetja Džirlo izdelki, ki predstavljajo čaj za hujšanje Čang šlank, govorili o svojih “velikih uspehih” –  o tem, kako bo “manj ograj pomenilo več življenj” (?!) in kako so “omejili cene elektrike, plina in pogonskih goriv.” Govorili so tudi o novi kulturi komunikacije, zaradi česar jim ljudje zaupajo.

Neodvisni globoko razmišljujoči novinar in filozof Štefančič jr., ki ima sicer sokolje oko pri iskanju še tako trivialnih pomanjkljivosti desnih poslancev, jih ni niti enkrat pocukal za ramo in opozoril na vse tiste primere, ko je njihova predsednica v DZ grdo žalila poslance (celo koalicijske) ali ko je premier dvakrat z “dobro komunikacijo” skoraj zlomil prosti trg žita in nafte. Štefanič je izredno socialno čuteč, ni pa opozoril, da je vladna “kapica” na elektriko v resnici dvakrat višja, kot pa je bila redna avgustovska cena električne energije, niti ga ni opozoril, da je bil sam velik špekulant z električno energijo, ki jo je poceni z ekskluzivnimi pogodbami kupoval iz jedrske elektrarne Krško.

Tako lepo je, ko gredo skrajni levičarji skupaj v bar. Veliko smeha, odobravanja in medsebojnega občudovanja.

Medijska falanga
Ni pa Marcel edini, ki se navdušuje nad vlado po svojem ideološkem okusu. Navdušeni so tudi glavni mediji, ki krojijo slovensko resničnost. STA je z bombastičnim naslovom pospremil prvih 100 dni vlade z naslovom: “Golob: Ključen dosežek v 100 dneh vlade spoštljivost.” Vlada je v prvih 100 dneh s spoštljivostjo v dialogu pokazala, da se da spremeniti politično kulturo, je danes v Ljubljani dejal premier Robert Golob in spoštljivost izpostavil kot ključen dosežek dosedanjega mandata. Podobno, kot je Miro Cerar izpostavil politično stabilnost kot največji dosežek njegove vlade. Druži ju popolna nesposobnost. 

Ko je bilo konec 100 dni mandata Janševe vlade, so ob naslovih ob tiskovki po 100 dnevih vladanja najprej omenili kritike koalicije KUL. Res je lepo v tej naši deželi, kjer se vsi tako lepo razumejo. No, vsi razen državljani, ki se borijo z inflacijo.

Andrej Žitnik