fbpx

9.500 otrok iz vrtcev so vodili po poti t. i. spominov in tovarištva. Starši, zakaj smo tiho, ko sistem zlorablja naše otroke?

Foto: Facebook/@Pohod - Pot ob žici in Tek trojk

“Tudi 61. pohod po poti, kjer je Ljubljano med 2. svetovno vojno obdajala bodeča žica, so najprej uhodili otroci iz ljubljanskih vrtcev, za njimi so šli v petek na pot osnovnošolci in srednješolci. “Vrtci so letos prijavili skoraj 9.500 otrok, osnovne in srednje šole pa rekordnih 17.500 pohodnikov,” je pred kakšnim dnevom poročalo režimsko Delo.

Oefovski in prvomajski zvočniki izrojene levice, ki je ne zanimajo delavske pravice, še niso dodobra utihnili, ko so ob dnevu konca druge svetovne vojne spet grmela z zgodovinsko resnico skregana sporočila. Žal v svet laži silijo tudi najmlajše. Tako so tudi letošnjo “pot ob žici” organizatorji (Mestna občina Ljubljana, Amnesty International in drugi) pričeli s povorkami otrok iz ljubljanskih vrtcev, ki potem za kamere televizij pripovedujejo naučene stavke, ki jih ne razumejo.

9.500 otrok iz vrtcev so vodili po poti t. i. spominov in tovarištva
Pred dnevi smo pisali o Jankoviću, ki je na Rožniku spet grmel z zgodovinsko resnico skregana sporočila. V svojem znanem slogu Janković delavcem prepušča “čast”, da garajo za “Novi razred”, tovariši pa pobirajo smetano v obliki oblasti in zaslužkov na račun teh istih delavcev. Da bi se takšno stanje čim dlje nadaljevalo, pa je treba ljudem še naprej pripovedovati pravljice o NOB in o časih, ko smo bili vsi “enaki”. Žal pa dediči komunizma v svet laži silijo tudi najmlajše.

Foto: Facebook/@Pohod – Pot ob žici in Tek trojk

Ali je tek trojk spomin na VOS-ovske trojke, ki so likvidirale po Ljubljani?
Vosovske morilske trojke so v skladu z revolucionarno doktrino sejale strah in smrt, vendar ne predvsem med Italijani, ampak med slovenskimi razrednimi sovražniki, med katere so na prvo mesto prištevali meščanski razred in vsakega, ki se ni strinjal s komunistično ideoligijo. Sejanje smrti po Ljubljani je za tiste čase delovalo podobno kot današnje džihadistično teroriziranje po evropskih prestolnicah. Ko opazujem delovanje novodobnih teroristov, se ne morem znebiti občutka, da gre za zelo podobno, revolucionarno taktiko sejanja strahu, doseženega z žrtvami, nezaslišanim terorjem in nepredstavljivimi zločini.

Na POP TV poneumljanje otrok imenujejo “domovinska vzgoja”
Dragi šolniki! Hudo mi je ob spoznanju, da v letu Gospodovem 2017 po vrtcih in šolah še vedno nimate svobode, da bi učili resnico! Predstavljam si bolečino mnogih ob tem. Na televiziji so pokazali malčke iz vrtcev. Napovedovalka neke televizije je šla lani celo tako daleč, da je izjavila, da so ti otroci podmladek Zveze borcev! Kakšna manipulacija se godi pred našimi očmi in z našimi otroki!? To ni vzgoja, ampak vsiljevanje laži v glave naših malčkov.

Učiteljice in učitelji imate dolžnost naše otroke poučiti o resnici
Učiteljice in učitelji, vabim vas, da se pridružite demokratičnim prizadevanjem za Slovenijo. Da bo prihodnost gradila na zdravih temeljih objektivne zgodovinske resničnosti, ki bo lahko prinesla spravo, brez katere ni napredka skupnosti. Zato k uram domovinske vzgoje spadajo pričevanja osamosvojiteljev, npr. Krkoviča. Učitelji, vzgojitelji, socialni delavci smo še posebej poklicani, da zaščitimo najbolj ranljive, med katere zagotovo spadajo otroci, posebej še v najnežnejših letih, ko potrebujejo zdravo in varno okolje za oblikovanje identitete, od katere je odvisno, ali bodo živeli uspešno in zdravo življenje. Pravzaprav smo učitelji, vzgojitelji in socialni delavci skupaj s starši SOODGOVORNI za prihodnost naših otrok!

Starši, zakaj smo tiho, ko sistem zlorablja naše otroke?
Zavedajmo se, da pomeni pretirana odsotnost staršev zlorabo otroškega zaupanja. Morda bomo z več prisotnosti v družini ob kakšen evro, a ljubeče bližine in občutka varnosti, ki ga bomo s tem dali otrokom, ni mogoče poplačati z darili, ki jih včasih kupujemo, da bi zadostili občutkom krivde, ker nas ni. Če bomo več z otroki, bomo tudi družbene zlorabe naših otrok prej in bolje prepoznali ter ustrezno preprečili. Prav bi bilo tudi, da svoje nestrinjanje ob omenjenih zlorabah izrečemo tudi starši. Me zanima, če bi bili starši ateisti tiho, če bi vrtec otroke peljal na romanje?

Šport je odlična stvar, tudi sam sem športnik, alpinist. Vendar, dajmo spoštovati latinski – zdrav duh, v zdravem telesu. Laž in manipulacija ne krepita zdravega duha niti telesa.

Franci Donko