Ali “Skupina za psihološko-propagandno dejavnost” še deluje?

“Vpliv levice na medije ima globoke korenine v prejšnjem sistemu. Najvplivnejši človek v Sloveniji je še vedno zadnji predsednik Komunistične partije Milan Kučan. V Arhivu smo pred leti našli dokument, ki obrazloži, zakaj so komunisti morali imeti tak nadzor in vpliv nad mediji. Podpisani D. S. je večni sindikalist Dušan Semolič, ki je bil v 70. letih zaposlen v Socialistični zvezi delavnega ljudstva Slovenije,” so poudarili v Hobotnici.

»Mi smo na Milana Kučana naslovili vprašanja v zvezi s tem dokumentom in ni odgovoril," je bil jasen urednik Demokracije, Metod Berlec.

Metod Berlec

Dokument je bil poslan Milanu Kučanu, ki je bil takrat sekretar na Republiškem komiteju – Socialistični zvezi delavnega ljudstva Slovenije (SZDL). Iz tega dokumenta je razvidno, kako velik pomen sta partija in SZDL dajali propagandi in nadzoru nad mediji. “Mi smo na Milana Kučana naslovili vprašanja v zvezi s tem dokumentom in ni odgovoril,” je bil jasen urednik Demokracije Metod Berlec.

Pomen partije in nadzor medijev

Dokument iz l.1975, o ustanovitvi Skupine za psihološko propagandno aktivnost, katere člani so bili Milan Kučan, Janez Zemljarič, Tomaž Ertl, Franc Šetinc, Tomo Martelanc, Janez Vipotnik.

Dokument iz l.1975, o ustanovitvi Skupine za psihološko propagandno aktivnost, katere člani so bili Milan Kučan, Janez Zemljarič, Tomaž Ertl, Franc Šetinc, Tomo Martelanc, Janez Vipotnik.

To jasno pokaže, kako velik nadzor je imela partija nad mediji in kako komunističen podmladek nekdanje družbeno-politične organizacije ohranja ta nadzor nad mediji še danes. Ti, ki obvladujejo medije, obvladujejo celotno družbo. Ali so novinarji še vedno družbeno-politični delavci, pa novinar Reporteja Igor Kršinar odgovarja: “Odvisno. Kakor kdo. Novinarji so dolžni upoštevati uredniško politiko, ki pa je pogosto odvisna od lastništva in tudi od oglaševanja podjetij, ki pa so v večinski lasti države. To pa ni naključje, saj je Milan Kučan bil že od 70. let zadolžen za medije. Lastninjenje časopisov, ki so bili včasih v lasti SZDL, je potekalo pod budnim očesom Milana Kučana in članov nekdanje partije.”

 

 

 

Lastnik Dela je Stojan Petrič in o njem se ne sme poročati
Na Delo je leta 2003 najprej vstopil kot lastnik Pivovarne Laško, ki jo je vodil Tone Turnšek. Leto kasneje je bil Turnšek ustanovni član Kučanovega Foruma 21. Potem se je zgodil Šrot, ki je hotel posle zapeljati malo po svoje. Šrot je hotel sodelovati s takratno Janševo vlado. “Na neki rokometni tekmi je Milan Kučan pljunil pred Šrota in mu rekel, da bo moral vrniti Delo. Kar se je potem tudi zgodilo. Naključno srečanje Kučana in Turnška na Paklenih otokih leta 2007, kjer naredita kupčijo, pod katero Delo zamenja uredniško politiko, in Forum 21 zopet prevzame nadzor nad Delo. Zanimivo pa je, kako je Šrot kasneje končal. Končal je v zaporu za zapahi,” je povedal Kršinar.

»Na neki rokometni tekmi je Milan Kučan pljunil pred Šrota in mu rekel, da bo moral vrniti Delo. Kar se je potem tudi zgodilo. Naključno srečanje l.2007, Kučana in Turnška na Paklenih otokih kjer naredita kupčijo pod katero Delo zamenja uredniško politiko in Forum 21 zopet pravzame nadzor nad Delo. Zanimivo pa je kako je Šrot kasneje končal. Končal je v zaporu za zapahi,« je dodal Igor Kršinar.

Igor Kršinar

Ali bo Petrič končal kot Šrot?
Lastnik Dela je Stojan Petrič, ustanovni član Foruma 21, predseduje tudi programskemu svetu taistega Foruma 21, bil je tudi predsednik Strateškega sveta v vladi Alenke Bratušek. Petrič se je znašel v policijskih preiskavah zaradi spornega poslovanja z davčnimi oazami. Vprašanje pa je, ali bo tudi novi lastnik Dela končal kot Bojan Šrot – za zapahi?

“Zanimivo pa je, kako je Delo o tej preiskavi poročalo – “na osmi strani toliko,” je nazorno pokazal Igor Kršinar in nadaljeval: “To je bila glavna novica vseh medijev. Delo pa je o svojem lastniku poročalo tako malo. Imeli so Panamske papirje, ampak o davčnih oazah Stojana Petriča si pa ne upajo objaviti.” Ni naključje – odgovorni urednik Dela Gregor Knafeljc je bil prej vodja službe za stike z javnostmi pri družbi FRM, ki je kupila Delo. “Takega ponižanja jim še Šrot ni naredil,” poudarja Igor Kršinar.

Tudi pri Večeru se spet pojavi Kučan. Leta 2001 sem se pogovarjal z Darko Zvonar Predan, ki mi je povedala, kako je Kučan urednike Večera peljal na kosilo. Razlagal jim je, kako nevarna je Styria in Leykam, ki je takrat hotel kupiti Večer. Potem so zdrave sile preko banke NKBM naredile obvod preko Infonda, da so odkupovale delnice zaposlenih. Infond je kasneje prišel v roke Boška Šrota. Zadeva se je podobno končala kot pri Delu. Novi solastnik Večera je nečak Stanka Polaniča – lastnika Panvite. Stanko Polanič je tisti, ki je skupaj z Milanom Kučanom v Prekmurju v neki gostilni postavil Dejana Židana za predsednika SD. Dejan Židan pa je bil takrat direktor Panvite,” je podaril medijske povezave Kršinar.

Boris Tomašič

Boris Tomašič

Lastnik Dnevnika je Golobičeva denarnica
Za lastnika Dnevnika Bojana Petana, tajkuna in nekdanjega funkcionarja propadle LDS, je direktor Financ Peter Frankl javno izjavil: “Petan je Golobičeva denarnica.” Vsi ti primeri kažejo na prepletenost politike, medijev, novinarjev  in celo agentov. V medijsko-gospodarskem konglomeratu najdemo še bivšega direktorja Sove Sebastjana Selana, ki je šel naravnost k Petanu v Marino Portorož, kjer je njen direktor še danes. Tudi Sandi Bonaca je bivši uslužbenec Sove, ki je bil v Pozitivni Sloveniji. Prostori stranke Pozitivna Slovenija pa so v lasti Bojana Petana. To je zelo zanimiva medijska Hobotnica. V sleherni temi, ki smo se je lotili v oddaji Hobotnici, smo prišli do Milana Kučana.

Vse medijske poti vodijo h Kučanu
Čeprav bivši predsednik ZK rad poudarja svoj status upokojenca, se vedno izkaže, da ima ta upokojenec velik vpliv na politični, gospodarski in medijski prostor v Sloveniji. Zadnja kazenska ovadba, ki je bila sprožena zoper njega, je dokazala odziv levih medijev na stranko SDS. Šlo za dobro orkestriran medijski napad, ki ga je Kučan preusmeril na svojega dežurnega krivca – Janšo in SDS. Na tiskovni konferenci, ki jo je sklical Kučan, pa je bil odziv levih novinarjev kot pravo pionirsko tekmovanje v postavljanju prijaznih vprašanj nekdanjemu predsedniku. Vedno znova se izkaže, da ima ta upokojenec velik vpliv preko svojih bojnih sotovarišev, prijateljev in znancev. Njegove lovke segajo širom po Sloveniji.

“Še dobro, da obstajamo še drugi mediji, ki predstavljamo drugo plat, in da ti napadi levih medijev ne morejo popolnoma uspeti,” je komentiral napade levih medijev urednik Demokracije Metod Berglez. Nič ni narobe, da se medij profilira in če so financirani transparentno. Veliko večji problem v medijih je nacionalna televizija.

RTV Slovenija v službi levice
Najbolj problematični pa so vplivi tranzicijske levice na RTV, ki je javni zavod in ga plačujemo vsi imetniki električnih priključkov. Javni medij bi moral biti uravnotežen. V resnici pa je v službi levice oziroma stricev in nečakov iz ozadja, ki v resnici vladajo Sloveniji. Novinarji RTV redno obračunavajo z opozicijsko SDS. Da je takšno večinsko stanje duha, pa se je pokazalo na seji programskega sveta, kjer so za vodstvom zavoda razvili velik transparent z napisom “Smrt janšistom – svoboda narodu”. Novoizvoljeni član tega sveta Domen Savič drugače misleče zmerja s “klerotalibani”.

“Javna televizija bi morala biti uravnotežena. Pri njih beseda uravnoteženost ne sme biti bogokletna,” je poudaril Kršinar.

Ultralevičarji v programskem svetu nacionalke
O različnih vplivih na RTV SLO je bilo že veliko napisanega. Dolgoletni član Programskega sveta je bil bojni tovariš Milana Kučana – Janez Kocijančič, nekdanji predsednik Združene liste socialnih demokratov, zdajšnje SD. Na javni RTV je izredno vpliven par Mojca Pašek Šetinc in Mile Šetinc, ki je lobist in nekdanji funkcionar LDS in sin vidnega komunističnega funkcionarja Franca Šetinca.

Žena Igorja E. Berganta je sodnica Vesna Bergant Rakočević, ki je javno čestitala za protiustavno obsodbo Janeza Janše. Žena Marcela Štefančiča, ki vodi ultralevičarsko oddajo Studio City, je Zdenka Jagarinec, ki skrbi za odnose z javnostmi vladajoče stranke SMC. Štefančič pa piše tudi za Mladino.

»Lastniki Mladine so neka zamejska družba, banka KB 1909, nastala na pogorišču Saftija, ki je za UDBO, v prejšnjem režimu, pral denar," je komentiral novinar Reporterja, Igor Kržinar.

 

Kdo pa je lastnik Mladine?
Konec osemdesetih je bila Mladina medij, ki je rušil takratni komunistični režim. Danes je medij, ki taisti režim, ki ga je rušil, brani. Kršinar pojasnjuje: “Lastniki Mladine so neka zamejska družba, banka KB 1909, nastala na pogorišču Saftija, ki je za Udbo v prejšnjem režimu pral denar.”

“V nadzornem svetu Mladine sedi Branimir Štrukelj, Kučanov zet, politik stranke TRS, ki je del Združene levice. Torej, imamo glasilo Združene Levice, ki ima v tiskani izdaji Mladino, in na javni televiziji oddajo Studio City. Neverjetno,” se čudi Kršinar.

Plačevati oddajo, ki je izrazito politično pristranska, je škandal

»Še dobro, da obstajamo še drugi mediji ki predstavljamo drugo plat in da ti napadi levih medijev ne morejo popolnoma uspeti,« je komentiral napade levih medijev urednik Demokracije Metod Berglez.

»Še dobro, da obstajamo še drugi mediji, ki predstavljamo drugo plat, in da ti napadi levih medijev ne morejo popolnoma uspeti,« je komentiral napade levih medijev urednik Demokracije Metod Berglez.

Urednik Demokracije Metod Berlec o oddaji Studio City: “To je škandalozno, da moramo davkoplačevalci plačevati neko oddajo, ki je izrazito politično pristranska. Če bi bila še neka druga oddaja skrajno desna, bi bilo to ravnotežje. Ne pa v tem primeru obvezno plačevanje naročnine.”

Novinarke padajo na vplivneže, mar ne?
Prvi znan primer sta Tjaša Slokar Kos, direktorica in odgovorna urednica informativnega programa 24UR, in Drago Kos, nekdanji šef KPK, znan tudi po visoki ceni za opravljene forenzične preiskave v državni NLB in eden od avtorjev afere Patria.

Drugi, a nič manj razvpit, pa je ljubezenski magnet med Borutom Jamnikom, predsednikom uprave Modre zavarovalnice, in novinarko POP TV Katarino Matejčič.  Borut Jamnik je eden najvplivnejših nečakov iz ozadja, ki svojo partnerko uporablja za napade na svoje nasprotnike. Borut Jamnik je v odličnih odnosih tudi z Urošem Urbasom, urednikom Siol.net. Večkrat ju vidijo skupaj v lokalih v centru Ljubljane. Da ima velik vpliv na uredniško politiko, dokazuje njegov tweet, v katerem hvali sodelovanje Jamnika in naveze Cirman, Vukovič Rankov. To so novinarji, ki dobivajo mesečno 10 tisoč evrov za nekaj člankov, ki jih napišejo za Siol. net.

Da ima velik vpliv na uredniško politiko dokazuje njegov tweet v katerem hvali sodelovanje Jamnika in naveze Cirman, Vukovič Rankov. To so novinarji, ki dobivajo mesečno 10.000 EUR za nekaj člankov, ki jih napišejo za Siol. Net.

 

“Srž problema je v podjetjih, ki so v državni lasti. Izkorišča se zato, da se denar kanalizira za določene medijske projekte, ki na ta način služijo vladajoči eliti, torej tranzicijski levici. Zaradi tega je bilo in je toliko nasprotovanj prodaji Telekoma Slovenije (ta je tudi lastnik Siol.net, op. p.), kar kaže velik interes po nadzoru velikih podjetij in medijev,” je dejal Brlec.

Davčna ponikalnica POP TV
Ob razkritju dokumentov iz Paname so se nad podjetji, ki poslujejo z davčnimi oazami, zgražali tudi novinarji POP TV in Kanala A, čeprav je tudi njihova medijska hiša Pro Plus posredno v lasti družbe iz nekdanjega nizozemskega antilskega otočka Curação. Na ta način so njihovi ameriški lastniki v obdobju od 2002 do 2012 privarčevali več kot tri milijone evrov davka od dividend, ki bi sicer stekli v slovenski proračun. Pri tem so jim veliko pomagali tudi slovenski oglaševalci, večinoma državna podjetja, posredno pa tudi slovenska država, ki Pro Plusu omogoča dvotretjinski delež na oglaševalskem trgu.

Ključno je seveda vprašanje, zakaj lastniki Pro Plusa poslujejo preko off shore podjetij v državi, s seznama urada za preprečevanja pranja denarja, pri katerih obstaja večja verjetnost za pojav pranja denarja.

Davčne ugodnosti za POP TV
Nizozemski Antili in otok Curação veljajo za davčno oazo, kjer lastnikom podjetij ni treba plačati davka na kapitalski dobiček in dividende. Če bi bila družba CME registrirana v ZDA, od koder so tudi njeni lastniki, bi ta Sloveniji morala – skladno s konvencijo med državama o izogibanju dvojnega obdavčevanja in preprečevanju davčnih utaj v zvezi z davki od dohodki in premoženja, ki je bila v Uradnem listu objavljena 2001 – plačati pet odstotkov bruto zneska dividend. Ker je registrirana na Nizozemskem, ki je tako kot Slovenija članica EU, te obveznosti nima, registracija v davčni oazi na Karibih pa ji omogoča še druge davčne ugodnosti.

Monopolist, ki zaveže oglaševalce
Večinoma so oglaševalci podjetja v državni ali večinski državni lasti (Petrol, NLB, Zavarovalnica Triglav), kar kaže na izjemno dobre odnose družbe Pro Plus z vladajočo politiko. Poleg tega je Pro Plus prejemal denar še od javnih ustanov, kar je po podatkih Supervizorja od leta 2003 dalje skoraj dva milijona evrov. Čeprav je že leta 2000 POP TV imela 57-odstotni, Kanal A pa 13-odstotni delež na oglaševalskem trgu, je urad za varstvo konkurence dovolil njuno združitev. Ko je leta 2012 propadla televizija TV 3, je Pro Plus obvladoval 78-odstotni delež na trgu televizijskega oglaševanja. Šele leto pozneje je varuh konkurence ugotovil, da je največja komercialna televizija zlorabljala monopolni položaj na trgu vse od leta 2003, ker je ponujala izredno ugodne pogoje za ekskluzivno oglaševanje.

Sofija Pika Simič

 • garfi

  Levaki pridejo do naših korit samo tako, da nenehno lažejo in spletkarijo
  tudi preko medijev. Naš denar je njihova droga.
  rtv murgle prenehajmo plačevati za protislovensko propagando.

 • Tetka iz ozadja

  Ne mine dan,da se ne bi ukvarjali z drugimi mediji TVS,POP TV,A kanal itd.Ti medji se pa popolnoma NIČ ne ukvarjajo z vami.

  • www

   .. ZELO VELIKO, kako da ti tega ne vidiš ?

  • stajerc5

   Samo rdece dimljeni komunisteki se lazejo ali so pa tako neumni kot ti! V vseh forumih se vsi rdeckoti postavljajo na trepalnice, ko samo cujejo za NovoTV!

  • dob

   Zgoraj našteti mediji vedo, da se ti intenzivno ukvarjaš z Novo24TV in ti popolnoma zaupajo.

  • garfi

   Se pa še bodo

  • Peter

   Torej še naprej nič pametnega v njih, no.

  • beli

   Ne ukvarjajo pač pa postajajo nestrpni.

   • rdeča pesa

    Ja, murgelčanu se ob intervjujih že trese glas.
    Da ne bo storil samomor kot MIlošević.
    Ja, madona, menda softy facker živi skrivno življenje v rusiji. Možno je, da se murgelčan umika živet v rusijo, saj ima dovolj nakradenega slovenskega premoženja.

  • antimur

   Ti si pa pravi prototip kučanista, zaplankan, slep in hudoben, če ne to troje, pa omejen.

  • bolimeđoko

   Tetka k okulistu boš morala in k otologu starostnetežave.press

  • xtc

   Tetka?
   Poišči si k******** n;da te zaposli;če bo našel kaj;razen uvele ćešplje:

 • resnicaboli

  To je stroj za poneumljanje Slovencev in še zmeraj kar dobro laufa.

  • Peter

   Kdor dobro maže dobro vozi.
   Star slovenski preogovor.

 • ljubinica

  RTV Slovenija v službi levice
  ****
  RTV se obnaša, kot da bi bila privatno Kučanovo trobilo. Zdaj spet z vsemi silami tolčejo po SDS …
  Npr. MMC: Imeli so “debato” o razlogih za Čušev izstop iz stranke SDS.
  Nato so izbrali nekaj komentarjev bralcev (izključno samo napadalne do SDS in Janše) in zdaj nagovarjajo bralce naj se odločijo za “najboljši komentar” ….
  ****
  Seveda bodo rekli, da so bralci tako ocenjevali ….
  ha ha ha
  Manipulacija.
  Pred par leti sem sama poslala tu in tam kak komentar na članke MMC. Brez žalitev, samo z navajanjem dejstev in argumentiranim mnenjem … Večino so brisali (in sicer tako, da ni ostalo nobene sledi, brez “komentar je bil izbrisan” …, potem so me blokirali ne da bi navedli kak razlog, zakaj so me blokirali ….). Skratka: komentiranje so mi onemogočili.
  In zdaj izbirajo “najboljše komentarje”. Za bruhat.

  • rdeča pesa

   nisi edina

   • ljubinica

    Ne mislim, da sem edina. To sem napisala za tiste, ki mogoče ne vedo, zakaj na MMC in Planetu prevladujejo levakarski komentarji ….
    Vse je zmanipulirano.

    • Peter

     Ne samo to, imaš nekaj “komentatorjev”, ki so novinarji na tem istem mediju.
     Kar naj ga imajo zase, no.

  • ljubinica

   Še to: Enako počnejo na Planet Siolu. Argumentirane komentarje, ki niso prijazni do levakov, brišejo, in sicer tako da ne ostane nobena sled ….
   To omenjam zato, ker je tudi Planet v državni lasti ….

 • rdeča pesa

  Poznam nekaj dokaj ekstremnih levičarjev. Ko se gremo kakšno politično diskusijo in jih vprašam, če berejo tudi desne resnice, vsi v en glas pritrdijo, da teh novic ne prebirajo. Pa sem jim rekel, da naj si sami izbrskajo svojo resnico izmed nekaj dest cajtengov in spletnih strani, ki so na razpolago. Pa pravijo da jih desno usmerjeni članki ne zanimajo. Ja, vas so že v osnovni šoli učili, da so komunajzarji z rdečo zvezdo edina rešitev za yugo in SLO. Težko je priznati, da so te v otroštvu zavajali.

  • Peter

   Še bolj zanimivo je, ko v tej debati, tam bolj proti koncu, levičarji resignirano ugotovijo, kako dobro so te sprali, teli ta desni mediji, revčka bogega.
   To, da njih od rojstva naprej perejo levi mediji jim pa sploh ne pride na misel. Kaj šele, da bi vsaj sedaj, ko imajo možnost poskusili kdaj predbrati kaj drugega od Sobotne priloge, no.

   • rdeča pesa

    Nekateri se kitijo s pionirsko kapico in rdečo zvezdo na njej. Zdaj ne vem ali so tako zelo bebasti ali provocirajo. Menda je razkazovanje starih komunističnih znakov po ustavi prepovedano. Sem nedavno vprašal znanca, ki je imel majico z rdečo komunistično zvezdo in napisom tito, če ve da je razkazovanje zatiralskih znakov prepovedano. Vprašal sem ga, Kako bi bilo, če bi si omislil majico s kljukastim križem in podobo hitlerja, kako bi okolica reagirala na tako pojavo. Ja pretepli bi osebo s tako majico. Aja, tebe, ki nosiš majico s podobo titeka z rdečo zvezdo in njegovim avtogramom pa ne bi. Ja res pri nas ne. Na hrvaškem ali srbiji bi zagotovo bil tepen. Pri nas še polcija nereagira na take kurčeve provokacije.

   • samsara

    Temu se reče slepila in iluzije. Za omenjeno poskrbijo tovariši za vse ostalo pa ego.

  • ljubinica

   Za to žalostno stanje so tudi drugačne razlage.
   Treba je pomisliti, da je bilo v Jugi veliko udbovskih špicljev.
   Jasno, da so njihovi potomci enako usmerjeni. Od sodelovanja z Udbo so imeli koristi in jih verjetno še imajo … Zato se tem ljudem ne da nič dopovedati.

 • antimur

  Zakaj govorimo o zadevah, ki so jasne vsem, ne naredimo pa nič konkretnega. Dokazov je dovolj, kdo nam je demontiral in okupiral domovino, da bom direkten, to je Kučan z zombiji, in vsakovrstnimi podrepniki. Torej podatkov imamo dovolj, začnimo z narodnim uporom, recimo tako, kot je to počela tem barabam ljuba in nadvse spoštovana OF.

 • Veritas

  Milan kučan je srb, bolje rečeno srbski del ex vodilne komunistične strukture za Slovenijo.

  Človeka vedno odkrijejo čustva, ki jih ni moč vedno 100%
  kontrolirati. Ob neprijetnih dogodkih popusti koncentracija in tako je
  tudi kučan v gostovanju v odmevih na temo kazenske ovadbe pred kamerami popustil pred lastno
  krivo vestjo ter v drugem delu oddaje začel nekontrolirano uporaljati
  medmete/mašila pri artikulaciji.

  Najbolj zanimivo je kakšne
  medmete… uporabljal je besedo “NE” !!!! Enako kot Janković!!!!!! Slaba
  vest murgelske podgane je razkrila njegovo sorodstveno vez z
  Jankovićem, prav tako srbom!!!!

  PS: ste se kdaj vprašali, kako je lahko Janković končal gimnazijo brez znanja 1 tujega jezika?!?!?!?! In pazi poljanska gimanzija je jezikovna gimnazija – znana valilnica prevajalcev, ki kasneje gredo na filozofsko fakulteto ?!?!??!?!

  • rdeča pesa

   Če misliš Zokija, on je menda ekonomist. Taka kapaciteta bi morala obvladati dva trgovska svetovna jezika. Pa pezdetek še slovenščine ne obvlada.

   • dare326

    govori srbski da te razume ceo svet! Zakaj bi moral znati še kaj drugega? lol

 • Kučko pod pručko

  Medijski lobi v Sloveniji
  ——————————–

  Večina medijev tako vsaj pasivno podpira tranzicijske roparje, s čimer se izneverjajo pravni državi in demokraciji. Mediji ne igrajo vloge psov čuvajev demokracije, temveč psov čuvajev lobijev oziroma neformalne združbe, paradržave, ki iz ozadja vodi državo v skladu z lastnimi interesi in v nasprotju z interesi javnosti. Tranzicijski mediji postanejo sredstvo discipliniranja politikov po metodi: diskreditacija – likvidacija oz. po metodi medijskega linča. Nobena avtonomna politika in noben avtonomen politik v času tranzicije nima možnosti preživetja, če ni pogodu lobijem. Celo več kot to: nihče, ki ne trobi v isti rog z vladajočo paradržavo, nima možnosti za normalno kariero v okviru interesnih sfer paradržave, vse do ‘berufsverbota’.

  (povzetek iz knjige Janeza Vuka – Novi svetovni red)

  • bolimeđoko

   NAŠI Mediji igrajo vloge psov čuvajev “demokracije” lobijev, ki iz ozadja vodi državo v skladu z lastnimi interesi in v nasprotju z interesi javnosti.

 • Janez

  Ja,

  … dober pogovor z g. Kršinarjem !!
  Ampak !!
  Mene pa zanima !!
  Ali so razni komentatorji na tem portalu !!
  Ki so ” obupani zagovorniki ” !!… propadlega, na grob, nesodno-morilski način nam Slovencem vsiljenega !!
  … hvalabogu propadlega, iz VKP b Stalin SZ uvoženega slo in ex YU KP, ZK stalinizma-komunizma, titoizma !!
  Torej ?!
  Ali so ti KP, ZK “obupani zagovorniki” ( 1234, avtohtoni…, Orožnik ipd. ) na tem portalu !!

  Ali so – torej ti !!
  “obupani zagovorniki ex KPS, KPJ , ZKS, ZKJ zločincev in zločinskega KP “skrpucala od ex KP, ZK YU, SFRJ” !??
  ki pišejo na tem portalu ?!

  1. Ali so del te zgoraj omenjene ” Skupine za psihološko propagandno dejavnost”
  Skupine, ki si očitno niti ne upa zapisati v svoje ime – h kateri politični formaciji ali stranki – pravzaprav – spada !?
  2. Ali pa so naši ” KP, ZKK napol obupani zagovorniki ex KP, ZK zločincev” ?!
  2.1 čisti zasebniki ?!
  2.2 so v službi tujih ali domačih – drugih, nedržavnih ” pokroviteljev”.
  2.3 ali pa so kar del naših slo, domačih, državnih MNZ in ostalih uradnih R. SLO info služb ?!

  3. Skrbi me, nas namreč, da so R. SLO državne redne MNZ in državne tajne info službe ?
  …. še tako prepredene ?!
  Z ex KP, ZK in novejšimi pokomunistično indoktriniranimi kadri, osebami, ljudmi !?
  Da sploh niso v službi celote slo naroda, ampah v službi le ozkih skupin, slojev ljudi ?
  V glavnem ex kp, zk ” ostankov” ?!
  Slišimo, da ima skupina ali sloj ex kp, zk izvora okrog ex ZK Milana K. ?
  … le še cca 1000 zavzetih privržencev !!?

  4. Kam od omenjenih skupin naj bi pa spadal exkluzivni komentator !!
  Z grdim vzdevkom ” HitriDrkač”, ki se je prejle – a le meni !!
  … a ne na portal – pač pa direktno na moj Disquis !!
  oglasil s protestom proti mojim komentarjem tu : da
  4.1 nam znani J. Broz je bil iz Kumrovca ( mi gre na smeh )
  4. 2 in da je bil španski borecc, ljubljančan Herbert Fornezzi med okupacijo “gestapovec”
  Kar tudi terja javno razjasnitev !!

  O tem ” čudnem gostu na samo mojem Disquisu” več pišem v zavihku o Zaklinjanju Titu g. Grande !

  5. Kot ostroviden nasprotnik vseh vrst zlonamernežev – vse pišoče in beroče te komentarje !?

  Opozarjam !!
  Na verjetno veliko ” š i r š o ” napol tajno ” pokomunistično politično propagandno zaroto !!

  Pokomunistično “psihološko propagandno “dogovorno zaroto” v ozadju delovanja te Skupine ?!

  Verjetno se spomnite !!
  Nastopa SMC poslanca T. ob priliki DZ debate o t.i. “sovražnem govoru”

  SMC poslanec T. !!
  … je začuda – nasprotoval – uradni prepovedi – a n o n i m n o s t i spletnih komentarjev !!
  kot so tile tu na nova24tv !!
  … češ da ” anonimni komentarji – spodbujajo svobodo govora ” ?!

  Verjetno je SMC poslanec T. namerno zamolčal !!
  Da anonimno spletno komentatorstvo – omogoča tudi ?!

  “Psihološko propagandno delovanje ” Skupin ” kot je zgornja !! Mar ne ?

  Tej – Skupini !!
  zaupam staro –
  …. ” skrivnost” : nobena propaganda ne zmore spremeniti ” b l a t a ” – v “zlato”!!? L.r. JANEZ KOMENDA

  P.S. ČUDNO, DA TEGA NE VEJO. VSAK OTROK – TO VE !! Morda pa imajo sami kake lastne psihološke težave ??

  • bolimeđoko

   janez ti se preveč firbčen. Si kot SMC.

   • Janez

    Vedoželjnost je pa ja lepa lastnost !

    Moti edino tiste, ki ?

    1. Kaj grdega skrivajo !
    2. In tiste, ki se jim ne ljubi razmišljatti !!

    Tebi !!
    In komentatorju pod grdim imenom “Hitri Drkač” ki mi je mimo portala pisal na moj Disqus !!
    Pa sporočam !
    Da je prava mati nam znanega ex KP, ZK J. BROZA dejansko bila ?

    … poljsko- galicijska grofica vdova Marija !!

    Ni mi povedala “ptičica” .
    Kužki pudlji, ki jih je imel stari Broz – so mi to – povedali !
    V letih 1890 so vse vzhodne poljsko- ruske dame – psičke pudlje – za domače igračke !
    Tudi Brozova mati grofica – je seveda – pudlje – imela !
    Zato jih je čisto nekomunistično – imel – tudi 85 letni Broz !!
    Informacije se da iskatti tudi : po psiho poteh, stezicah ?! Gospodje ” informatorji ”

    Grofica vdova Marija ? Njenega polnega priimka ti, vam. – ne bom razkril !!
    Ker to ne bi bilo pošteno in bi bilo neobzirno !!
    … do privatnih skrivnosti – sicer dobre in davno pokojne ženske !
    Iz obzirnosti – torej – do dobre plemenite ženske, ki si je zaslužila ? Lepšo usodo in boljšega sina !!

    Me pa – in ne samo mene !! Skrbi !!
    Če si ti “džoko” in ostali komentatorji, ki “branite ex KP, ZK zločince” !?
    Skrbi me, nas skrbi – če ste vi – komentatotorji morda pripadniki državnih “info” služb !!
    Iz davkoplačevalskih denarjev plačani !!
    Pa ?
    Tako ” nespretni iskalci realnih informacij” – da niti tega ne uspete izvedeti !?
    Kdo je bila ženska ?!
    … ki je zares rodila – nam vsem znanega J. Broza !!
    Jaz sem to kot en prav ok ex knjižničar- informator – hitro izvedel, brez večjih težav !!

    Me, nas res kar skrbi !!
    glede – info iskalnih veščin in veščosti – naših državnih info ljudi !!
    No ?
    Težko boste dokazali, da je J.Broz psičke pudlje vzljubil v HR Zagorju !? Ha, ha ! L.r. JANEZ KOMENDA

    P.S. NIKAKOR NISEM IN NE BI HOTEL BITI ČLAN ČLAN ” SMC ” !!
    KI SE JI PO LJUDSKO V LJ REČE ‘ STRANKA MUCE COPATARICE ”
    Le član zpizs “kluba starejših mladincev” sem.
    Eno leto v penziji a fit kot en mlwd fant, nesiveč plesalec. . Tango, flamenco, toplice – to je zame !!

   • Vera

    Erjavec je stranko SMC imenoval za ” dveletnega otroka ” . Še otrok se lepše obnaša, kot članice ” stranke modernega centra ” .

 • dob

  Če bi vse to končalo na sodišću, bi se obtoženi kučan zagovarjal s “pa kva pol”.

  Sodišče bi tak zagovor obtoženega milana kučana upoštevalo in sprejelo argumentacijo “pa kva pol”.
  Sodišće bi v nadaljevanju postopka podalo izjavo, da presoja v korist obtoženega milana kučana in da “pa kva pol” povsem zadošča, obtoženec s “pa kva pol” je v popolnosti opral dobro svoje ime. Zaradi blatenja njegovega imena in razžalitve ima seveda pravico tožiti tiste, ki so ga spravili na sodišče in od njih zahteva odškodnino.

  Obtožba, da si je kučan prisvojil javne medije in prek njih izvajal svojo kučanistično-komunistično propagando, tako pade. milan kučan je torej spet svoboden, lahko gre domov in nadaljuje s tem, kar počne.

  • Peter

   Pa kva pol, no?

 • moat

  Dober prispevek, ki ima za razliko večine drugih, dejansko ozadje povezav. Sicer pa nič presenetljivega, tukaj mislim na dokument iz leta 1975, ki je sicer že res zgodovina, je pa tudi dokaz, da je politična propaganda bila in tudi delovala. Toda danes, no danes je že malce dvomljivo ali imajo omenjene povezave v hobotnici neko zaslombo in ozadje v skupini za psihološko propagandno dejavnost. Prej so to elite, ki se povezujejo, v ozadju pa je kapital.

  • bolimeđoko

   v ozadju je nakraden SLOVENSKI denar

  • radames

   Oglej si Odmeve 27. januarja 2015. Govora je o osvobodditvi Auschwitza. Med pogovorom z gostom vrinejo insert o zgodovini koncentracijskih taborišč po svetu. Daleč v zgodovino posežejo (burske vojne, taborišča v USA za Indijance, seveda tudi nacistična, niti z besedo pa ne omenijo sovjetskih taborišč. Kaj šele, da bi omenili slovenska povojna (uničevalna) taborišča.
   Pa to je samo en primer. Človeka z desnimi stališči na RTV težko prenašajo. Skoraj vsi uslužbenci so zadnja leta podivjali. Dobro poznam!
   Podpisani pod sliko tipkanega dokumenta: dva glavna šefa slovenske Udbe, Šetinc (novinar in visok partijski funkcionar, Martelanc (direktor NUK) J.Vipotnik (visok partijec, v partiji zadolžen za medije, generalni direktor RTV Ljubljana)

 • garfi

  Ravnokar je na rtv murgle tudi jordanova 10 minut pomagala sesuvati SDS in JJ
  Ob takšnih članih SDS sovražnikov ne potrebujemo.
  yugobutale in puckizem press

  • Vera

   Jordanova je imela dva priimka , zakaj ima prav sedaj , ko je prišla iz Bruslja , samo enega ? Je kriv ljubimec tam gor ? Nekje na drugem forumu je nekdo nakazal v to smer .

   • garfi

    Kadarkoli sem jo poslušal sem imel občutek, da ni za politiko.
    Mislim, da ne ve kdo vlada že 70 let.

    • Vera

     Bolje bi bilo zanjo , da se posveča poklicu , ki ga obvlada , ne pa rušenju Janše s tem , da je šla na pogovor k Žnidaršičevi .

  • janez.pokoncni

   Zaradi tvojega “opozorila” sem šel pogledati pogovor.
   Mislim, da Jordanova ni očrnila nikogar. Res je, da se je Žnidaršičva zelo trudila izvleči iz Jordanove karkoli, kar bi očrnilo Janšo, ampak ji ni uspelo. Link do pogovora za tiste, ki ga niso videli.

   http://www.rtvslo.si/slovenija/jordanova-ostajam-v-sds-u-saj-se-vedno-verjamem-v-vrednote-ki-jih-predstavlja/394216

   • domovina mili dom

    RTV selektivno vabi na oddaje ljudi, ki jim odgovarjajo. Načelno se mi ne zdi fer od nekaterih, da se tem vabilom odzovejo. Saj vedo, da jih levi mediji zlorabljajo.

    • garfi

     “blondinka” ne ve, da s tem pomaga komunajzarjem, fuj

   • garfi

    Se je kar trudila in to ni rtv Slovenija

    • janez.pokoncni

     Kaj ni rtv Slovenija?

     • garfi

      80% novinarjev je levakov
      Je to rtv Slovenija ? Že leta ni

     • radames

      Skoraj vsi, ne samo 80%

     • tečnež

      kar 100% so,če niso,jih kučan ne vzame na delo.

   • Vera

    Že to je preveč, da je šla na RTV SLO , saj dobro ve za koga jim tam bije srce . Sramota !

    • janez.pokoncni

     Delno se strinjam, delno ne. RTV SLO je greznica, to je dejstvo, ampak še slabše je, če se jim ob lažeh, ki jih trosi večina (vsi ne) novinarjev prepusti, da zraven vsega oni povedo še “mnenje” simpatizerjev desnice. Če karikiram : v kolikor bi Šentičevka sporočila najino mnenje Sloveniji, bi midva izpadla podpornika Kučana. :)
     V kolikor se Jordanova ne bi šla zjokat na RTVSLO, bi “razpadanje” SDSa še bolj potencirali. Jordanova se očitno išče in je rahlo izgubljena, ampak vseeno zaenkrat še ni lagala in blatila vse povprek ter za svoje težave krivila stranke ali Janše.

     btw.,
     Primer precej lepega prispevka na RTVSLO.
     http://www.rtvslo.si/slovenija/krkovic-da-bo-izbruhnila-vojna-sem-bil-preprican-ze-maja-1990/393676

     • Vera

      Ona je še edina, ki je ohranila spoštovanje do svoje stranke , dočim sta Banova in Čuš začela zlivati gnojnico , čeprav ne eden ne drugi nista do tega upravičena . Banova je stara ga. Čuš pa povzpetnik , ki je želel biti več od šefa . Kaj je iskal v Dubaju , bi nam nekdo moral razjasniti , če je njegovo stališče do tiste problematike povsem kontra Janševemu ? Tudi obnašanje Čuša v privat življenju mu ne more biti v čast , če je res , kar se govori tam okrog Ptuja . Za svoje grehe je kriv sam , ne pa stranka !

     • janez.pokoncni

      Moram priznati, da o Čušu ne vem skoraj nič . Dejansko je dovolj že to, da je izstopil iz poslanske skupine. Več mi niti ni treba vedeti, da se moje mnenje o njem “zabetonira”.
      Banova je povsem izgubila tla pod nogami, okrog nje pa se zdaj umetno dviguje dim. Bila je tajnica in ne nek temelj stranke tako, da je vsaka beseda na to temo odveč.
      Jordanova nekako zaenkrat še ohranja čast vendar je več kot očitno, da se lovi.

     • Vera

      Prej sem pozabila , da sta baje Jordanova in Fajonova veliki prijateljici ? Za Jordanovo ne vem ali ima otroke (priimek Cizelj) je izgubila , ne vem kdaj , otroci so pa glede na njena leta že polnoletni. Fajonova dva sta brez otrok , zato imajo take ženščine čas glave stikat in rovarit proti ” slovenskim pomladnikom “.

 • Viktorh

  “…še deluje?”
  Še, še! Pa še kako!

 • Janez

  Ja ?
  TV Murgle !! Preddlagam : serijo oddaj : o KP OZNA genrralu Efti Šašiću, o KNOJU, o Bozu v Španiji !
  Kot ji rečete – ostali komentatorji . Murgle !?
  A kdo ve – kaj so to ” murgle” ? No – nagradno vprašanje ? Kaj so to ? M u r g l e . L.R. zapis. JANEZ KOMENDA

  P.s. Nagrada : povem Vam, kje sem srečal Miho Marinka !
  deaktivacija ge Jordanove – ni nič tragičnega. V prvem planu so pač stvari, ki jih peljejo Janša, Logar idr.

  • garfi

   Pomagala je celi seriji sesuvanj SDS, fuj in fej

   • Janez

    Ne-član !
    Le močan podpornik SDS sem . Zao težko komentiram.intrrne stvari stranke.
    Neusklajenosti v političnih strankah – so normalna stvar !!
    V primrrjavi z ruskimi NKVD in Broz Goli otok čistkami? So taki odhodi – blaga stvar !! JANEZ KOMENDA

    • garfi

     Tako zelo blaga stvar, da levaki zmagajo zaradi tega še enkrat
     in potem je konec.

     • Janez

      Jaz predlagm !!
      Pripravo verodostojnega strokovno zgodovinsko utemeljenegaa, verificiranega !!

      Serije -!
      reprezentativnega v zaporednih zvezkih !
      ZBORNIKA Z NAŠTETJEM VSEH DEJSTEV IN SLABIH DEJANJ, ZLOČINOV !!
      SLO KP, ZK, SD, ZL !!

      … od začetnih vplivov po ruski t.i. Oktobrski revoluciji – do ustanovitve KPS 1937 !!
      … od 1937 do 1941 !! Prve interne KPS čistke, likvidacije lastnih KPS članov ? B. Kraigher ?!
      … KPS VOS teror 1941 – 1942 !! Seznam začetnih groženj, likvidacij civilov itd !!
      …stopnjevanje KPS in KP stalin partizanskega nasilja – szna nasilnih aktivnosti, žrtev !!
      … konec okupacije , KP OZNA, KNOJ nasilje 1945-do 1948 !!
      Itd.

      Glede sedanjosti, zdaj, leto 20116 pa. ?
      1. Prepoved, uradna ( kot z nacizmom v Nemčiji ) komunističnega totalitarizma
      … po zgledu ex KPS, ZKS v R. SLO !
      2. Pri obstoječih ex KP, ZK strankah pa : uradna, javna pisna in l.r. podpisana odpoved !!
      SD, ZL, SMC, DESUS – a ex KP, ZK ideologiji, totalitarizmu, KP, ZK ideologiji !! L.r.JANEZ KOMENDA

 • ljubinica

  Kučan je danes proslavljal 120 letnico slovenske socialdemokracije.
  “v izjavi za medije je po slovesnosti poudaril, da se je akademije udeležil, ker gre za slovesnost ob 120-letnici socialdemokracije in njenih vrednot. Kot je dejal, ni nikoli skrival, da tudi sam zagovarja ideje in vrednote socialdemokracije.”
  ha ha ha
  To je pravi komunist: lažnivec do obisti. (Resnic je več …. )
  Nikoli ni skrival, da je socialdemokrat ….

  • radames

   Socialdemokrati so bili izvirni sovražniki boljševikov še v Leninovih časih. Od takrat je po vsem svetu veljalo, da so socialdemokrati smrtni sovražniki komunistov.
   Najdlje v tem je šel Stalin. Za volitve v Nemčiji (ko zmaga Hitler) so se nemški komunisti hoteli povezati s socialdemokrati, da bi bili na volitvah oboji skupaj močnejši. Kominterna (Stalin!) tega ni dovolila. Glasovi za socialdemokrate in komuniste so se razpršili in zmagala je NSDAP. Torej lahko rečemo, da je Stalin posredni krivec za Hitlerjev vzpon

   • avtohtoni neandartalec

    Socialna demokracija je socialna in demokratična, zato je nekdanjim komunistom ta etiketa tako blizu. Isto kot fašizem, ki je dejansko samo še ena oblika socialistične utopije, ki izvira najmnanj iz časov stare Sparte, medtem ko se je po Evropi razširil v obliki inkvizicije. Te lastnosti in rednote so krasile tudi komunise, stroga vzgoja in esktrmno represivna ideologija, ki sta bili tudi Mussolinijev ideal.

  • črni

   To je nekaj novega. Ali je pokuril partijsko knjižico,ki jo je zamrznil.Pijana štefa naj mu skuha malo kamelic,da se bo pozdravil.

 • sunday

  samo v vednost s kom imamo opravka – k nam prihajajo musliči iz vzhoda in juga, to so t.i. črni musliči, tukaj v eu in predvsem v slo pa imamo t.i. rdeče musliče oz. avtohtone musliče, ki jih lahko označimo z rdečimi islamisti, vsaj glede na to kar delajo nam SLOVENCEM in naši državi in kučko je njihov “karizmatični veliki vodja” !!!

 • Janez

  Povem Vam !!
  V kateri sedaj razpadajoči LJ stavbi so 1946 . leta !!
  tedanjo podeželsko mladino indoktrinirali s KP lažmi ,! A kdo ve ? L.r. JANEZ KOMENDA

  P.s. en razpadajoč hotel v Lj je bil 1946, 1947 partijska šola.. seveda so stari lastniki zbežali pred KP?

 • Janez

  Tečaji KP sttalinistične indoktrinacije !!
  So bili 1946, 1947. Itd. letih v sedaj razpadajočem hotelu Bellevue !!
  Tečaje je vodil ?
  Znani pisec Tone Svetina. Vsebine tedanje – pa si sedanji SD , ZL propagandisti ?
  Kje pridobijo kot “dokument VKP b politično-zločinskih zavajanj nepoučenih !
  Tedaj mladih ljudi !!
  Sedanje stanje hotela pa ?
  Kot materialen dokaz brezsmiselnosti KP, ZK, SD, SMC gosppodarskih konceptov !? L.r. zapis JANEZ KOMENDA

  P.S. Bravo slo KP, ZK, SD, SMC DESUS – vaši politični koncepti so v podobnem stanju kot razpadajoči Bellevue !

  • Anton

   al misliš tist hotel Bellevue v Šiški, ta je kokr vem žal v propadajočem stanju, nazadnje so se notr zbiral brezdomci in narkomani, pa še zakuril so si taborni ogenj.

   • Janez

    Ja, na Bellevue pri Tivoliju mislim !,
    Tam!
    s bili 1946, 1947 tečaji za K b indoktrinacijo slo podeželske mladine,
    ki je med vojno pokazala kaj naklonjenosti do KP stalin oborožencev
    kot pravim t .i. “partizanom” jaz !!
    Niso bili normal “vojska” – pač pa eni KP ideološki, nevarni in morilski oboroženci – pač ?!
    Celoti slo naroda niso nikoli prisegli, le VKP b Stalinu !
    Slike !
    S teh tečajev na Bellevue- ju imam doma !
    Pisec Tone Svetina, ki je te KP tečaje vodil – j na slikah v svetlem, dolgem plašču !!7
    Ena moja zavedena sorodnica je bila tam !
    a nezadovoljna.- so propagirali Kardelj zadružne domove ! L.R. JANEZ KOMENDA

    P..S. ČASI IZ PESMI “CINCA MARINCA” OD JEŽKA – SO BILI TO ,!!

 • Janez

  Ja, no ?
  Opaazen je silen ?

  A “hinavski-neresnicoljuben” trud !
  Sedanjih ex KP, ZK- JEV – kako bi minimalizirali zločinskost ex KPS, ZKS !!
  Trud, da bi odvrnili pozornost javnosti, prebivalstva – od vsem očitne zločinskosti ex KP, ZK !!
  Sedanji ex KP, ZK !!
  – SD-JČKI, ZL-JČKI, SMC-JČKI, DESUS-OVČKI !!
  SI ŽELIJO NESODNE REHABILITACIJE EX KP, ZK !!
  ŽELIJO SI BITI VIDENI KOT NEPROBLEMATIČNA KONTINUITETA STARIH SOCIALISTOV !!
  Vendar !
  To !
  Enostavno – ni res !!
  Ex KP, ZK – NISO NIKOLI BILI KONTINUITETA !!
  STARIH ( OD ETBINA KRISTANA NPR.)SOCIALISTOV!!

  Bili so – prelom – z njimi !
  Prelom v nasilje, v revolucijo !! Za nizko zanikovanje vsem znanih dejstev gre !!
  Povejmo to !!
  Sedanjemu slo prebivalstvu : “slo ex KP , ZK SLO POKOMUNISTI – ZAVAJAJO O ZGODOVINI !! Janez KOMENDA

  P.S. ZGODOVINA KPS NE MORE BITI NOSILEC PONOSA – ZLOČINSKA JE BILA !! Že pred 1941 grozilna !!

 • avtohtoni neandartalec

  Lepo, da ste se spomnili na Šrota,a kdo kaj ve, je še živ? Mislim, nihče ga ni videl za rešetkami, Janeza so neprestano lovili novinarji v objektiv, naslovnice je krasila njegova slika, za bodečo žico Doba, resda so jih še več posneli, ko se je vračal iz parlamenta, a vendarle, od Šrota ni nobene, niti nihče ne omenja, da ga je videl v kakem zaporu. Tudi ni tako pomemben, čeprav gre nedvomno za pravega tajkuna, kot jih je definiral tudi Janša, za javnega uslužbenca, ki je obračal dobesedno milijarde in je hodil naokoli s kovčki polnimi denarja, za lastnika kakšnih 80% medijskega prostora pri nas, nima v bistvu nobene karizme, nihče ga ne jemlje resno, razen neumnih izjav za medije, se skoraj ne omenja. Boško je človek, o katerem Slovenija ne ve skoraj ničesar, pa je obračal več denarja kot cela postosocialistična mafja skupaj.
  Mogoče mu je pa Turnšek kaj dal, gre namreč za velikega osamosvojitelja, ki nas je reševal pred Jugoslavijo, za velikega komunista, ki je postal največji kapitalist v Sloveniji, vendar če pogledamo njegovo poslovno karijero, gre prej za vaškega posebneža kot nekega Slovenskega Trumpa. Skoraj ni razlike med njim in Šrotom, če smo bolj natančni, pomeni oba sta obračala denar od še veliko večjih šefov, in kdo drug bi lahko to bil kot nekdanji upravljalci družbenega premoženja, ki so take Turnške uvajali v posle kot običajno, enako kot je on ustvaril Šrota. Pravzaprav Šrote, ker jih je bilo več, en brat je umrl, urednik Celjskega tednika in radija Celje, ki ga je nasledil… Šrot. V zaporu.
  Turnšek je vidni član Foruma 21, mimogrede, do kapitala mu je najbolj pomagala Drnovškova vlada, z regulacijo trga piva. Do danes, po večini krajev še vedno ne dobiš v gostilna več kot dve sorti, Laško in Union, čeprav ju pije čedalje manj ljudi. S plasiranjem pirovske znamke je namreč podobno kot z mediji oziroma verjetno ni imela Mladina čez celo zadnjo stran barvno reklamo od pivovarne, ko je izhajala še v črno belem formatu. In o takrat, ko je Mladina predstavljala to kar bi rad bil danes Stuio city, če beremo članke iz 30 let nazaj, so podobni nacističnim pamfletom, ki so izhajali v času vzpona Hitlerja na oblast, kontekst cele tedanje revije deluje skrajno konzervativno, čeprav so se razglašali za najbolj liberalne med liberalci. Desničarstvo je bilo v 80′ zelo napredno, proti levici, ki je zgnila s hladno vojno, uspeh desnice je mogoče pripisati prav njihovim svobodnjaškim pogledom in anarhističnim akcijam, levica je bila takrat zgolj glas vesti, Kučan je zvenel kot bi poslušali Papeža. Kdo je bil pa največji liberalec, če ne konzervativni Drnovšek, tretjerazredni zasavski udbaš, ki se je čez noč zavihtel na čelo študentske organizacije, ki jo je vodil do smrti, skupaj s preostankom države.

  • avtohtoni neandartalec

   “Moč pozitivnega mišljenja prinaša mir v dušo in mir na zemljo. Pozitivno razmišljanje nam bo dalo pozitivno energijo. Energijo za preživetje. Življenje je tako čudovito in preprosto.”

   Janez Drnovšek, Iz knjige Misli o življenju in zavedanju, predavanje na Tajskem, 2007
   (in tako naj bi razmišljal neuravnovešeni levičar, leto dni pred smrtjo?)

  • črni

   Boško je na Dobu in lepo živ. Drnovšek pa je crknil zaradi AIDS-a,ki ga je staknil kot buzerant.
   Tako je to uvoženi neandertalec.

 • avtohtoni neandartalec

  Velja še posebej omeniti, fašisti rabijo medije zato, da lažje obračunavajo s svojimi žrtvami na terenu ali drugače povedano, mediji demonizirajo posameznika, po katerem potem udari še zaveden, opranoglav narod. Marsikaj zgleda pri nas kot naključje, pa sploh ni, gre za skrajno resno načrtovane iz organizirane akcije.
  Vas novinarje in politike bodo pustili pri miru, po nas pa že tolčejo, če samo omeniš fašiste, se takoj obvestijo kdo smo in organizirajo akcije, s katerimi pomagajo policiji in pravosodju odstraniti podgane in ščurke, za kakršne nas imajo, iz mentalno higieničnega družbenega okolja. Samo droben povod rabijo, da lahko začnejo postopke, zato kolege komentatorje amaterje pozivam, ne nasedajmo na provokacije, ker to je zdaj to, kar smo čakali 20 let.

  Smrt fašizmu!

 • Janez

  Dobro jutro ! Lep dan je !
  To – lep dan – in pa meni smešno ime te “Skupine” !
  sta me takoj spravila v dobro voljo !!
  Kaj pa to ime pomeni ?
  “Psihološka dejavnost” – ljubi Bog – kaj pa to pomeni ?
  A ima ta ex KP, ZK blizu 80 letni Milan K. med cca 2000 ljudmi ?
  ki ga še ” obrajtajo” – kot rečemo v Komendi ! – toliko takih ?
  Ki potrebujejo psihološko nego” da rabi kar posebno “skupino” za ?
  ” nego psihe ” teh, ki se nekaj še – ubogi 70, 80, 90 let stari ljudje !
  Še motaajo okrog tudi vedno bolj abotno, prazno stokajočega ex KP, ZK M.K. ?
  Po praznih, nič pomenskih izjavah “jutri je nov dan” je pa takointako znan !!
  Seveda !!
  Danes je prišev nov, lep dan in še lepši boodo prišli !!
  Ko teh slo ex KP ZK – ne bo več !!
  Glede pa – ex KP, ZK “propagande” sem pa že povedal :” nobena !!
  še tako prizadevna propaganda, ssmo-reklama !!
  Ne zmore spremeniti – b l a t a v z l a t o !!

  Eno prvih prav dobrih knjig z naslovom “Kako negujem svojo dušo”
  je napisal med zahtevnimi Nemci najbolj priznani res pravi pesnik
  Rainer Maria RILKE – pa še napol Slovenec s predniki z Osojskega jezera – je bil !!

  Ja, ja – ex KP, ZK –
  Kar ” skupino za samo – nego samo vaših duš” – imejte !!
  Dela na vas ubogih 70, 80, 90 let starih ljudeh – se tej skupini – ne bo zmanjkalo !!

  Lahko začne delati – negovati vaše duše !!
  s tol slavno pesmijo
  Od Rainer Maria Rilkeja : Panter

  “Od kroženja po kletki utesnjeni – njegov pogled je – truden in načet !!
  In zdi se mu – da tisočkrat zgoščeni drogovi – so mu – zatemnili svet !! ” itd.

  Dobro – a ne ?
  Propagando – pa raje opustite !!
  Ni dovolj vode na svetu !!
  da bi sprala vso omazanijo in kri – s – k o m u n i s t o v , KP, ZK “socialistov” ?! L.r. JANEZ KOMENDA

 • koreninca

  Pa kje je sedaj prašičja gripa, da bi opravila svoje? :-)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!