Atentat na Ehrlicha in Rojica: Ko so komunisti spoznali, da so namesto dr. Žebota umorili njim povsem neznanega Rojica, so za “narodnega izdajalca” enostavno razglasili še njega

26.5.1942 je komunistična VOS v okupirani Ljubljani sredi belega dne umorila dr. Lamberta Ehrlicha in primorskega študenta Viktorja Rojica; v času, ko proti OF na Slovenskem še ni bilo organiziranega odpora, je prav ta atentat predramil številne Slovence, in kot se je izkazalo, je šlo za enega ključnih v nizu dogodkov, ki so kasneje pripeljali do organiziranja protirevolucionarnega tabora in državljanske vojne v osrednji Sloveniji.

Predvsem umor Ehrlicha, slovenski javnosti dobro znanega borca za pravice Koroških Slovencev, uglednega duhovnika, profesorja, etnologa, idejnega očeta študentskega kluba Straža in enega prvih zagovornikov ideje o samostojni Sloveniji, je bil za mnoge kaplja čez rob; če komu, potem namreč prav Ehrlichu nihče ni mogel s poštenimi nameni naprtiti obtožbe “izdajstva”, pod katero so sicer oefarski agenti že vse od jeseni 1941 morili po Ljubljani in okolici. Ehrlich, ki je sam izhajal iz Koroške, natančneje iz Žabnic v Kanalski dolini, ki si jo je po 1. svetovni vojni prisvojila Italija, je bil že od časov Avstro-Ogrske znan borec za pravice slovenskega naroda; ob duhovniški službi se je vseskozi močno posvečal vprašanju narodnega obstoja in razvoja Slovencev, ob koncu 1. svetovne vojne pa je bil kot strokovnjak za narodne meje leta 1919 tudi član slovenske delegacije na mirovni konferenci v Parizu.

V Kraljevini SHS, še posebej pa v času t. i. šestojanuarske diktature kralja Aleksandra je Ehrlich začel vse bolj razvijati idejo o prihodnji samostojni slovenski državi, ki jo je uspešno širil med svojimi študenti, sad česar je bila v 30. letih 20. stoletja ustanovitev študentskega kluba Straža. Vodenje Straže, ki je bila poleg boja za slovensko državnost usmerjena tudi izrazito protikomunistično in takratnim rdečim agentom na ljubljanski univerzi preprečila številne načrte, sta prevzela Ehrlichova študenta Ciril Žebot in Franc Casar; vsi trije so že takrat postali trn v peti partije, ki je le še čakala možnosti, da bi se jih znebila.

Ta priložnost se je komunistom pokazala kmalu po okupaciji leta 1941; dr. Ehrlich, sprva določen za enega od tistih slovenskih politikov, ki bi se morali z angleško pomočjo umakniti v tujino in tam pri zaveznikih delovati za osvoboditev domovine, je po spletu okoliščin ostal v okupirani Ljubljani, kjer je začel pri nekdanjem banu Natlačenu in drugih politikih SLS takoj opozarjati na nujnost ustanovitve slovenske podtalne vlade. Ehrlich se je pravilno zavedal, da je bilo ključnega pomena za uspešno organiziranje odpora proti okupatorju izpostaviti slovensko nacionalno vprašanje v smislu programa Zedinjene Slovenije, in če tega ne bo storila demokratična stran, jo bodo prehiteli komunisti; toda pri politikih SLS, ki so še vedno ostajali zvesti Kraljevini Jugoslaviji, je naletel na gluha ušesa, OF pa je kmalu nato dejansko pritegnila v svoje vrste številne dobronamerne ljudi prav z obljubo o rešitvi slovenskega narodnega vprašanja.

Razočaran nad pasivnostjo SLS je Ehrlich nato v prvem letu okupacije še naprej služboval kot profesor, po svojih močeh pomagal  beguncem iz Štajerske in Gorenjske, veliko časa in denarja pa kot vedno namenjal tudi reševanju socialnih stisk ljubljanskih revežev; v javnosti se ni izpostavljal, vendar ni mogel več molčati, ko se je po Ljubljanski pokrajini spomladi 1942 razplamtel val umorov OF.

Ob izbruhu tega nasilja je Ehrlich, zelo dober poznavalec komunističnih metod, italijansko zasedbeno oblast v posebni spomenici obtožil, da ne ščiti slovenskega civilnega prebivalstva, da vse Slovence namenoma in krivično enači s komunisti, zahteval izpustitev številnih internirancev in takojšnjo prekinitev italijanske prakse požiganja vasi pod izgovorom “boja s partizani”.

Spomenico je osebno izročil vojaškemu poveljniku Ljubljanske pokrajine, generalu Mariu Robottiju, ta pa jo je ignoriral in mu zagrozil s posledicami. Kmalu zatem, 26. 5. 1942, je Ehrlicha sredi Ljubljane, ko se je vračal od jutranje maše, umoril Franc Stadler – Pepe, član VOS in povojni “narodni heroj”. Ob dr. Ehrlichu je bil po tragičnem naključju umorjen tudi primorski študent Viktor Rojic; prava tarča VOS naj bi bil tistega dne sicer Ehrlichov sodelavec in član Straže dr. Ciril Žebot in komunistično trobilo Slovenski poročevalec je neposredno po atentatu dejansko objavilo vest, da sta padla “narodna izdajalca Ehrlich in Žebot”.

Ko so komunisti spoznali, da so namesto dr. Žebota umorili njim povsem neznanega Rojica, so za “narodnega izdajalca” enostavno razglasili še njega.

Oba mučenika so Ljubljančani ob množični udeležbi slovesno pokopali 1. 6. 1942 na Žalah, toda kot je znano, so komunisti po vojni oskrunili Ehrlichov grob in njegove posmrtne ostanke zagrebli na do danes neznanem kraju. Mario Robotti, italijanski general, ki je raztrgal Ehrlichovo spomenico in mu grozil s posledicami, je že naslednje leto odkrito sodeloval z jugoslovanskimi partizani v operacijah na Zahodnem Balkanu.

Demokracija

 • Anton

  Bande komunistične, ve se zakaj so komunajzerji pobijali cvet intelekta na Slovenskem, zato ker so bili sami bebavi, radikalno nesposobni in ob spoznanju svoje umske nemoči ob vsej svoji silni frustraciji so odgovorili z maščevalnostjo, kot to počno umsko pohabljeni, bebavi ljudje in sicer z argumentom moči.

  sarkazem press

 • janez

  In zdaj naj nam razložijo levaki v čigavem imenu so komunisti začeli pobijati ZAVEDNE SLOVENCE. VEČINA SLOVENCEV je bila proti komunistom. To je bila vojna v imenu revolucije proti večini Slovencev.
  In razumljivo, da so morali Slovenci organizirati Vaške straže, ki so s prihodom Nemcev postali Domobranci!

  • JANEZ GUS

   To rdečuhi še kako dobro vedo.Priznanje resnice je potem konec njihovih Lažgoš.Smo ribarjenje v kalnem jim omogoća-preživetje-

 • bubamara

  Če bi danes zaropotalo, bi bili enako. Samo še bolj krvavo.

 • xtc

  Komunizem in socializem sta sistema morilske in lopovsko lenuške drhali,ki v normalni družbi predstavlja moralno in drugačno družbeno dno.

 • dob

  Drugovi, ovo je bila napakica. Turska u minuti!

 • Antonius

  *Narodni heroj* Pepetov Franc Stadler je umoril tudi Natlačena in z morilskim zahrbtništvom Ljubljani osvoboditeljsko priboril Ulico 24-ih talcev. Kasneje so število umorjenih *poradirali* in ulico poimenovali po preštevilnih slovenskih talcih.
  Malo poznana je ambicija *narodnega heroja* morilskega Pepeta, da si je likvidatorska baraba celo prizadeval, da bi na vsakoletnem zzb-jevskem spominskem rajanju pred spomenikom nepotrebnih žrtev, govoril prav ON, povzročitelj njihove smrti.
  On naj bi se z govorniškim žlobudranjem in borčevskim laganjem, spominarsko klanjal in poveličeval njihovo tragično žrtev, ki ji je zahrbtniški prasec sam botroval.
  Govora mu, njegovi tovariši po zvezdi krvavi, sicer niso privoščili, so nam pa kasneje po Pepetovem vzoru, revolucionarni morilci od njih umorjenim, sredi Ljubljane postavili posmehljiv spomenik sprave.

  • Anton
  • Janez Kepic-Kern

   +++++++,,
   M,IT
   O
   T-I- “MARŠALU TITU”
   KOT
   O KOVINARSKEM VAJENCU – JOSPU BROZU IZ KUMROVCA,
   SE,
   TAKO SE ZDI – BLIŽA – KONCU.

   BODITE – NA TEKOČEM !
   “MIT”
   O T.I. “MARŠALU TITU” – SE BLIŽA KONCU !? Se zdi.
   Da ste na tekočem.
   Izšla je 4. izdaja knjige
   “TAJNI DOSIJE J. B. TITO” – V VELIKO JEZIKIH – PO VSEM SVETU.
   PREGLLEJTE
   VSE LINKE,
   JE ZANIMIVO !
   O VPRAŠLJIVI IDENTITETI T.I. MARŠALA TITA !
   JE
   ZNANIH, ZBRANIH CELA VRSTA NOVEJŠIH PODATKOV,
   KI JIH NAJDETE NA
   VIRIH, LINKIH,
   KI JIH
   TU
   CITATNO NAVAJAM – z mojega
   e-portala “SLOVENIANA”.
   Poglejte – JE ZANIMIVO. Ex OK KNJIŽNIČAR L.R. JANEZ KEPIC-KERN KONENDA

   P.S.
   Nam vsiljevani, “poznani” t.i. Josip Broz “Maršal Tito” verjetno res ni bil kovinarski vajenec Josip Broz iz Kumrovca. Vse več dokazov je, da je bil ta nam vsiljevani “poznani” “MARŠAL TITO” čisto druga oseba.

   Citatni preposnetek: Iz posnetka intervjuja gospoda MOMČILA JOKIĆA.

   Klobčič vprašanj v zvezi z nejasno identiteto osebe t.i. Maršala Tita, se vedno bolj razpleta.

   Že za življenja ex. KP, ZK diktatorja t.i. MARŠALA J. B. TITA so zaradi njegovega čudnega načina govora in zaradi njegovega znanja klavirja ter “fevdalnega” stila vedenja obstajali stalni, seveda prikriti dvomi v to da bi bil diktator Maršal TITO res tisti Josip Broz kovinarski vajenec iz Kumrovca.

   Po objavi knjige “TAJNI DOSJE J.B, TITA”, ki jo je leta 1992 objavil zelo znani, hud TITOV (že za življenja J.B. TITA) nasprotnik – MOMČILO JOKIĆ, ki je ponudil največ “dokazov”, da je bila vsiljevana nam podoba diktatorja MARŠALA TITA – KOT KOVINARSKEGA VAJENCA, pravzaprav politično KP, ZK oblastno – ideološki konstrukt?!

   Raziskovalec INTELEKTUALEC IN VELIK “POŠTENJAKAR” MOMČILO JOKIĆ je na osnovi podatkov in sledi ter posrednih dokazov, postavil svojo verzijo o IDENTITETI ROJSTVU, STARŠIH in ŽIVLJENJU vsem nam poznanega ex. KP, ZK diktatorja JOSIPA BROZA TITA.

   Verzija Momčila JOKIČA je bistveno DRUGAČNA od uradne verzije o identiteti in življenju t.i. MARŠALA TITA. Po njegovi verziji naj bi bilo rojstno ime ex. KP, ZK MARŠALA TITA

   Franz (Franc), tudi Jozef (Josip) AMBROZ:
   rojen naj bi bil kot nezakonski sin poljske grofice, vdove Marije E. – S., ki je imela 160 hektarjev veliko zemljiško posest – latifundija v bližini zelo poznanega madžarskega mesta – SZEGED. Rojen naj bi bil dne, 17. 3. … – tej grofici in upravitelju njenega posestva, Franzu AMBROZU
   Več podatkov najdete v posnetkih z intervjuji z gospodom MOMČILOM JOKIĆEM, ki jih navajamo

   CITATNO – s sliko in z LINKOM na posamični intervju g. M. JOKIĆA. V teh intervju g. Jokić ne podaja podatkov le o identiteti Maršala Tita, temveč tudi, katere vse njemu osebno konkurenčne, KPJ funkcionarje (Ivo Lola Ribar, Đuro Đaković, itd) je na poti na vrh KPJ, odstranil s svoje poti – jih dal “likvidirati”, itd.

   Tajni dosije J. B. TITO.

   (https://www.youtube.com/wat

   Samo ja znam ko je bio TITO.

   (https://www.youtube.com/wat

   Ko je bio TITO?

   (https://youtu.be/FrXQPxCUO3A)

   Kliknete na sliko in odprl se vam bo celoten video posnetek konkretnega intervjuja g. M. JOKIĆA.

   Ena zadnjih izdaj, v veliko jezikov prevedene knjige, g. Momčila Jokića:

   TAJNI DOSIJE J. B. TITO.

   Ta knjiga je dosegljiva na spodnjem linku za prosto, brezplačno branje –

   vsem zainteresiranim, izberite vam ustrezajoč link, npr tega:

   (https://openlibrary.org/boo

   Spodaj l.r. podpisani Janez Kepic-Kern zapisane CITATNE PODATKE o vprašljivi identiteti javne osebe “poznane” kot t.i. J. B. Maršal Tito tu pri nas v Sloveniji objavljam zaradi tega, ker gre za podatke, pomembne tudi za državljane Republike Slovenije. Zgoraj citirani podatki so pri nas v Sloveniji javno pomembni, vsaj iz dve razlogov:

   Šolajoča mladina ima polno pravico, do polne prave resnice o pomembnih javnih zgodovinski osebah in dogodkih,
   Vsi se verjetno strinjamo, da morajo biti tudi državne službe in ljudje aktivni v nji, ki se ukvarjajo z identitetami oseb z obveščevalnimi podatki, itd, … dovolj vešči, visoko strokovno sodobno usposobljeni, da bodo zmožni samostojno uradno raziskati vprašljive in sporne identitete preteklih in sedanjih oseb in dogodkov, pomembnih za nas državljane in za našo državo R. Slovenijo.
   Konec, koncev se le nahajamo v visoko digitalizirani dobi, leta 2019, 21. stoletja. Mar ne?

   L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

   • janko

    Ne več tako čudaško pisat, Janez. Saj je po svoje umetniško ampak…

  • Steiermarkt

   Ukaj mu je dala Zdenka Kidric.
   Pepe je delal po ukazih, ne z lastno glavo.

 • montyamp

  Komunistični partizani pobijejo več Slovencev kot okupatorjev .
  Komunistični partizani pobijejo več neoboroženih kot oboroženih .
  Komunistični partizani pobijejo več ljudi po vojni kot med vojno.
  Potomce komunistične neobvladljivo izkrivljene in neuravnovešene hunte mladičev ,
  CENTRALNOG KOMITETA SAVEZA KOMUNISTIČKE PARTIJE SOCIALISTIČKE FEDERATIVNE REPUBLIČKE VUKOJEBINE MURGLOSRBOYUGOSLOVENIJE , imamo mi danes na oblasti.
  Zato drvimo iz bankrota v bankrot in hlapčujemo bivšim okupatorjem .
  UDBOVSKA DECA so s krivosodjem rak rana države .

 • svatne

  Mi kdo razreši uganko, kaj/kdo je to:”narodni izdajalec”?

  • montyamp

   – – – – – – – – IZDAJALEC – – – – – – – –

   Narod lahko preživi svoje norce, celo ambiciozne. Ampak ne more pa preživeti IZDAJE od znotraj. Sovražnik na vratih je pomemben ampak je znan in nosi svoj prapor javno. Toda IZDAJALEC se prosto giblje med vrati, njegov potuhnjeni šepet šumi po vseh ulicah in slišati ga je tudi v dvoranah vlade same. IZDAJALEC ne izgleda kot IZDAJALEC , govori s tonom, ki je domač žrtvam, nosi njihov obraz in njihove argumente, pritožuje se nad podlostjo, ki jo kakor opaža. Razkraja dušo naroda in dela tajno, v noči ogrozi stebre na katerih sloni moč mesta. Okuži politično telo, da se ne more več upreti.
   Morilcev se je manj bati kot izdajalcev. (Markus Tilius CICERO leto 50 pred n.š.)
   Se pravi , bati se je treba temnordečih murglosrbskih IZDAJALSKIH EXEKUTORJEV IN PIROMANOV .

  • montyamp

   Izdajalec je tisti , ki razorožuje TO , se pravi kurćan ,med napadom JNA na Slovenijo .

   • lili pili

    Izdajalec je tudi tisti, ki je nemcem in italijanom izrocal ujete slo domoljube

  • ZatonMesecnikov

   Partija je leta 1941/42

   1. Revolucijo preimenova v Boj proti Fašizmu.
   2. Državljansko vojno v NOB.
   3. nasprotnike v Državljanski vojni, Antikomuniste, ter razredne sovražnike, pa v kolaborante in izdajalce.

   4. Za Narod je proglasila tiste v okviru komunističnega Boja, ostale je izobčila.

   Narodni izdajalec je torej tisti, ki ni za revolucijo in komunizem.

   • svatne

    O tem fenomenu je z DEJANJEM povedal vse slavni Francoz, borec proti okupatorju, general de Gaulle. V svojih spominih navaja dokumente, kako je takoj, ko je s svojo vojsko stopil na ozemlje Francije in prevzel oblast, izdal ukaz, da se vse odporniške skupine prijavijo policiji in izročijo orožje, sicer bodo obravnavani pred sodiščem. Ker so komunistični voditelji še vedno razgrajali in linčali “narodne izdajalce”, jih je poklical na sestanek in zbranim povedal: Prostor je zastražen. Ali takoj tukaj in zdaj ukažete prenehanje vsake akcije, ali greste odtod naravnost v zapor.
    Tako ravna državnik.
    Mimogrede: Nikoli ni obiskal “slavnega balkanskega osvoboditelja”, ker je umoril njegovega sijajnega sošolca na francoski vojni akademiji, Mihajlovića. (Ki so mu tudi zavezniki podelli (posthumno) visoko odlikovanje).

    • lili pili

     Mimogrede, kdo je temu de gaulu dal mandat za prvzem oblasti, sam se je imenoval, brez podpore amerike in anglije bi bil pic. Dim

     • svatne

      Vzel si ga je in ljudstvo mu ga je potrdilo na DEMOKRATIČNIH volitvah (to je razlika med njim in “tovariši”!!!!)

     • lili pili

      Tudi nase ljudstvo je potrdilo na volitvah…

     • janez

      A v črnih skrinjcah?

     • lili pili

      Barva ni pomembna….

     • janez

      No lili pili sedaj si pa pokazal vso svojo razgledanost! Prokleto pomembna je bila barva! Takrat se je odločalo ali bo Jugoslavija rdeča ali pa demokratična! Še Ježek je pel o ta črn skrinci. Če sploh veš kdo je bil Ježek?

     • lili pili

      Enega imamo na vrtu, seveda vem, rad je tudi mal popil……

 • Janez Kepic-Kern
 • Janez Kepic-Kern

  NOVO,
  vseslovensko
  “DOMOZNANSKO DRUŠTVO – SLOVENIANA”

  BREZ ZADREGE
  SE MI OGLASITE !
  TOPLO VABLJENI !
  Vsi zainteresirani – se brez zadrege seznanite z menoj – Janez Kepic.Kernom!
  Ustanavljam
  ta čas – popolnoma – POZITIVNO
  MOČNO, VSESLOVENSKO

  – DOMOZNANSKO DRUŠTVO “SLOVENIANA”

  S KATERIM
  BOMO IZVAJALI ŠTEVILNE KULTURNO-IZOBRAŽEVALNE DEJAVNOSTI
  IN
  OPIRALI – PODPORNIŠKO, SIMPATIZERSKO
  OBE
  POZITIVNI SLOVENSKI T.I. “POMLADNI” STRANKI – SDS IN SLS.
  STRANKE
  NSI
  NE BOMO OPIRALI, KER SO VODILNI IZ NSI
  IZVEDLI NEKAJ “DVOLIČNIH” DEJANJ
  IN
  KER SO V NSI – STORILI – PREMALO ZA
  POZITIVEN,
  PRAVNO, MORALNO KOREKTEN
  IZHOD
  NAS SLOVENCEV IZ EX – KP, ZK POKOMUNIZMA ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  Z MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”

  Vseslovensko domoznansko društvo “SLOVENIANA”
  V POSTOPKU REGISTRACIJE JE TUDI VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO/IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  Kot vsi beroči vidite sta portal in mesečna revija “SLOVENIANA” polna živih, pomembnih kulturno-zgodovinskih in aktualnih prispevkov. Če se čutite zmožne napisati kaj podobnega tudi vi, iz svojih spominov, znanja, itd. se nam kar brez zadrege oglasite.

  VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

  VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  DRUŠTVO »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
  Lahko nas kontaktirate na: [email protected]

  Več info na naših straneh.

  L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

 • Janez Kepic-Kern
  • Steiermarkt

   Marsal Tito je bil rojen kot Josip Broz v Kumrovcu 7 aja 1892, umrl v 7 nadstropju KC v Ljubljani, 4 maja 1980.
   Vse drugo je fantazija.

 • joza joza13

  Ljudska stranka? Ja, če pa na njih računaš in investiraš v njihovo zavezništvo – potem si ga na*ebal…

  • janko

   Tako naj tudi danes SDS pazi, SLS je številčni zaveznik ampak se bojim da je v tej njivi pšenice kar nekaj mahovih cvetov.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  Za lahko noć vsem-
  “čisto malo smešna – grozljivka” ,
  ki jo najdete v LINKU: !
  Vedno bolj se uveljavlja – PODOBA ex t.i. “MARŠALA TITA”
  kot
  t.i. MARŠALA TITA, – otroka, ki je bil rojen kot – Jozef ( Josip) -Franc AMBROZ, !?
  in to
  – biološki materi, vdovi, poljski grofici – MARIJI E.S. S 160 HA POSESTVOM PRI SZEGEDU,
  – biološkemu očetu – UPRAVITELJU GROFIČINEGA POSESTVA Židu Franzu AMBROZU.
  Kakšen
  BO IZID
  TE NEKOLIKO SMEŠNE GROZLJIVKE – O “Jozefu- Josipu Franzu AMBROZU=MARŠALU TITU”
  VAS
  BOM SPROTI OBVEŠČAL – jaz ex OK knjižničar Janez Kepic-Kern KOMENDA
  lahko
  PA JO SPREMLJATE TUDI SAMI – TAKO,
  da si najprej ogledate – SPODNJI LINK
  Z
  VIDEOINTERVJUJEM Z RAZISKOVALCEM – g.. Momčilom JOKIĆEM !
  In se odločite, katera verzija
  biografije ex KP, ZK DIKTATORJA, t.i. MARŠALA TITA
  VAS
  NAJBOLJ PREPRIČA. Grozljiva, a zelo poučna tematika,
  v glavnem – GROZLJIVKA in mestoma – nekoliko
  smešna GROZLJIVKA ! EX OK JNJIŽNIČAR iz LJ. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S

  RAZISKOVALEC, KOSOVSKI SRB, POŠTENJAKAR
  Momčilo JOKIĆ , avtor knjige TAJNI DOSIJE J.B. TITO 4.IZDAJE, MEDNARODNO
  citatno
  “KO JE BIO TITO” – video-intervju, 2016.

 • Janez Kepic-Kern

  Povzetek povedanega v tem zavihku !
  Zagovorniki
  tistih VKP/b, KPS, KPJ
  nedvomno STALINISTIČNIH T.I. PARTIZANOV – ŽE – “POGOREVAJO” – NA VSEJ ČRTI:
  O
  FORMACIJAH – KOT SO BILE KP VOS, OZNA, JNA-KNOJ
  PA?
  A se o njih sploh – da povedati – kaj pozitivnega ?
  Pa še :
  VEDNO VEČ DOKAZOV JE,
  DA TISTI “VODILNI” STALINSKO-KOMUNISTILNE KATASTROFE – T.I. MARŠAL TITO
  KI JE
  DOLETELA NAŠE – NIČESAR KRIVE SLOVENSKE PREDNIKE .
  DA
  TOREH “KP VODILNI ČLOVEK” T.I. – MARŠAL TITO
  splohh
  NI BIL TISTI KOVINARSKI VAJENEC IZ KUMROVCA – Josip BROZ
  ampak
  je z veliko verjetnostjo – bil – kar – en EX NEZAKONSKI OTROK,
  KI
  JE BIL ROJEN BOGATEMU MADŽARSKEMU ŽIDU Franzu AMBROZU
  IN
  POLJSKI GROFICI, VDOVI – MARIJI E.-S, lastnici večjega posestva pri SZEGEDU.
  V
  ROJSTNI LIST – JE TA NEZAKONSKO ROJENI VPISAN KOT – Jozef /Josip) Franz AMBROZ.
  Torej !
  Okoliščine okrog S HUMANEGA VIDIKA – KATASTROFIČNIH DOGAJANJ 1935-1980,
  KO JE TA
  “KATASTROFIČNA” DOGAJANJA USMERJA T.I. MARŠAL TITO=verjetni FRANZ AMBROZ
  SE
  VEDNO BOLJ – BISTRIJO !
  DOGAJANJA IN AKTERJI – IZJEMNO VPRAŠLJIVE
  OSEBE-AKTERJI
  POSTAJAJO – IDENTIFICIRANE.
  Manjkajoči drobci v biografijah teh EX KP STALINSKIH OSEB
  SE
  BODO NAŠLI – VERJETNO V KRATKEM ČASU LETA, DVEH.
  iN
  ŽE ZDAJ
  NELEPA PODOBA, NELEPE PODOBE EX KP STALINISTOV
  BODO ŠE MANJ – LEPE.
  Se zdi – oz. bo tako – zagotovo.EX OK KNJIŽNIČAR IZ LJ. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  RAZISKOVALEC – MOMČILO JOKIĆ
  EX T.I. MARŠAL TITO, JE BIL
  ROJEN
  KOT
  JOZEF (JOSIP= FRANZ AMBROZ

 • Janez Pavel Kanc

  Kdo pa je izdal nalog o likvidaciji Ehrlicha? Vrh partije (Bevc, Peter) ali krvava šefica VOS-a Marjeta?
  Likvidator Pepe verjetno ni imel pravice odločanja.

 • Steiermarkt

  Ukaze o likvidacijah so izdajali stari komunisti, npr Zdenka Kidric. Zdenka je umrla v spanju skoraj 100 let stara. Je to krivicno ali ni?
  Tako kot drugi rdeckarji je bila prepricana da dela dobro, da se bojuje za pravicno stvar, zato je bila nagrajena z dolgim zivljenjem.
  To kar si o njej mislimo mi ne igra nobene vloge, saj ona ni razmisljala z naso, pac pa z njeno glavo. Tako pac je. Ce se mi tukaj razburjamo to skodi samo nam, ne njej.

 • baubau

  pepe”narodni heroj”…pa tak junak,zaščitnik,polbog gl. izvor in pomen grške besede heroj…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!