Avtogol Sloveniji očitno zabil nekdanji predsednik republike Danilo Türk! Ta je namreč poskrbel za imenovanje arbitra Sekolca, namesto Petriča – da je z arbitražo lahko zaslužila tudi ljubimka Vasilka Sancin!

Foto: STA

V luči prisluškovalne afere s slovenskim arbitrom Jernejem Sekolcem in uslužbenko slovenskega zunanjega ministrstva Simono Drenik se je potrebno vprašati, kdo je bil tisti, ki je iz ozadja za arbitra nastavil udbovca Sekolca namesto prof. dr. Ernesta Petriča? Očitno v naši državi ne gre brez vplivov globoke države, za imenovanje arbitra Jerneja Sekolca je namreč poskrbel nekdanji predsednik republike Danilo Türk, ki je s Sekolcem vzpostavil stik v OZN, oba tudi povezujejo s sodelovanjem z nekdanjo Udbo. Türk pa je ob tem še poskrbel za svojo ljubimko Vasilko Sancin, ki je mastno zaslužila na račun arbitraže. 

Nekdanji diplomat Borut Šuklje v svojem blogu z naslovom Čistilec, ki je postal nepreviden, pojasnjuje, da je izredno težko sploh pojasniti, kdo čistilec sploh je. “Čistilec ni ne odvetnik ne zdravnik, niti ni lobist in še manj politik ali visok državni uradnik. Lahko bi bil pisec zanimivih in zapletenih zgodb, pa vendar ne želi za seboj puščati preveč sledi.” Ob tem Šuklje dodaja, da čistilci delujejo na podlagi natančnih navodil z namenom izbrisa neprijetnega.

Po besedah Šukljeta je bil poslovnež Ivan Tolj s Hrvaške preprosto nepreviden pri tem, ko je nedavno poskušal preprečiti objavo glede vpletenosti Hrvaške pri prisluškovanju. Ta je tako ravnal povsem drugače kot običajno. Če se je včasih le rad slikal v družbi vrha hrvaške politike, je vse drugo ostalo skrito. Po prepričanju Šukljeta se mu je tokrat res mudilo, saj se je naročnikom mudilo še toliko bolj. Šuklje je prepričan, da osrednjega zanimanja ne smejo predstavljati Tolj ali njegovi naročniki, ampak vprašanje: “Zakaj so prav sedaj izdali previdnemu Tolju naročilo za takojšen telefonski klic finančniku Ludu Bammensu in mu ob tem dali dovoljenje za sklicevanje na hrvaško vlado pri predlogu za odstranitev televizijskega prispevka, ki so ga pripravljali?”

Jernej Sekolec (Foto: STA)

Šuklje izpostavlja, da sta lahko odgovora le dva. Ali so želeli dokazati moč ali pa so prestrašili. Prisluhi slovenskim diplomatom namreč niso neka povsem neznana zadeva. Spomnimo, kako je prišlo do protesta, ko so avgusta in septembra 2009 v javnost prišle podrobnosti pogovora med tedanjima predsednikoma vlade Borutom Pahorjem in Jadranko Kosor. Po načrtu odstranitve Kosorjeve se je namreč pričelo iskati rešitve, kako izstopiti iz podpisanega in nato tudi ratificiranega sporazuma glede obmejnega vprašanja med Slovenijo in Hrvaško. Temu cilju sta sledili dve nalogi. Prva je bila, da se poskrbi, da bi bila zahteva s strani Slovenije in Hrvaške, naslovljena na mednarodno arbitražno sodišče v Haagu, da naj se reši tudi vprašanje stika slovenskega in odprtega morja, označena kot nična. Pričelo je prihajati do obtožb s strani vplivnih hrvaških lobistov, da sporazum o arbitraži predstavlja veleizdajo države. S tem naj bi Kosorjeva po njihovo odprla Pandorino skrinjico, saj bi podobno rešitev lahko zahtevale tudi Srbija, Črna gora ter Bosna in Hercegovina.

Pomembno nalogo predstavljala izločitev Petriča
Druga naloga je bila po besedah Šukljeta ta, da se slovenski vladi prepreči, da bi za člana arbitražnega sodišča imenovala prof. dr. Ernesta Petriča. “Hrvaška ocena je bila, da je sprejeti in podpisani dokument o arbitraži predvsem politično-pravno in ne proceduralno-pravno besedilo. Da gre za veliko napako hrvaških pogajalcev. Takrat je bilo tudi že javno znano, da sta bila pogajalska operativca Kosorjeve njena glavna zaupnika, Davor Ivo Stier in Davor Božinović. Petričeva kandidatura in njegovo imenovanje bi predvsem omogočilo, da bi preostali sodniki prisluhnili širši razpravi o mejnih vprašanjih in odnosih Slovenije in Hrvaške. Petrič ni bil imenovan. Slovenija se je odločila drugače in za svojega sodnika predlagala pravnika Jerneja Sokolca,” na svojem blogu pojasnjuje Šuklje.

Ernest Petrič (Foto: STA).

Nekaj dni pred vnovičnim sestankom Pahorja in Kosorjeve, na katerem naj bi prišlo do pritrditve, da je sporazum o arbitraži mednarodno zavezujoč za obe strani, sta se 28. julija 2010 v gostilni Kalin ob meji med Slovenijo in Hrvaško srečala ministra za zunanje zadeve Samuel Žbogar in Gordan Jandroković. Med srečanjem v Kalinu je kaj kmalu postalo jasno, da hrvaška stran pripravlja dokument, s katerim bi bilo v sporazumu o arbitraži umaknjeno vprašanje stika Slovenije z odprtim morjem. Po besedah Šukljeta je v času, ko je Hrvaška iskala način, kako razdreti arbitražni sporazum, prihajalo do uporabe neprimernih sredstev. O tem je bil iz Ljubljane obveščen tudi Vojko Volk, slovenski veleposlanik v Zagrebu, ki je zato dobil nasvet, da naj bo previden pri uporabi telefonov.

Odkritje hrvaškega prisluškovanja nič novega!
Slovensko veleposlaništvo se je v luči opozoril odločilo za nakup predplačniških mobilnih telefonov, saj so ti omogočali enkratno zanesljivo komunikacijo, nato pa so bili ti poslani v uničenje. Glede na to, da je več kot očitno, da odkritje prisluškovanja s strani Hrvatov ni nič novega, se bolj poraja vprašanje, zakaj je hrvaška vlada nedavno od Tolja zahtevala, da naj prepreči objavo glede arbitražnih prisluhov? “Razlog bi lahko bil v zaščiti Plenkovićevega zvestega sodelavca, predsednika hrvaškega sabora Jandrokovića. V času priprav na arbitražo je namreč podpisal diplomatsko noto, naslovljeno na slovenskega zunanjega ministra Žbogarja, v kateri je potrdil, da je arbitražna določitev stika slovenskega in odprtega morja sprejemljiva tudi za Hrvaško. Pa vendar takšna zaščita ne bi zahtevala tako urgentne akcije. Zato je verjetnejši razlog, da so hrvaški naročniki vedeli, da bo razmeroma naivna Toljeva intervencija tudi razkrita in da bo postala javna,” poudarja Šuklje in ob tem dodaja, da Hrvaška namerava predsedovanje EU izkoristiti za sporočanje težav glede urejanja mejnih težav, pri čemer želi sporočiti, da so arbitražni sporazumi o arbitraži neprimerni za reševanje mejnih vprašanj.

Vasilka Sancin (Foto: STA)

Vasilka Sancin v žep pospravila kar 53.000 evrov!
Povsem jasno je, da je tisti, ki je odločilno vplival na imenovanje Sekolca namesto prof. dr. Ernesta Petriča, zabil avtogol Sloveniji, zato je na mestu vprašanje, kdo je ta stric iz ozadja. Strokovnjak za kazensko procesno pravo in nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice dr. Boštjan M. Zupančič preko družabnega omrežja razkriva, da strica iz ozadja predstavlja nekdanji predsednik republike Danilo Türk, ki se je s Sekolcem spoznal preko dela v OZN, sodelovala naj bi tudi za nekdanjo politično tajno policijo Udbo. Zupančič ob tem poudarja, da je bilo to Türku v interesu zaradi njegove nekdanje asistentke s fakultete Vasilke Sancin. Türk naj bi se v razmerje s Sancinovo podal, ko se je vrnil iz Združenih narodov leta 2005 in se vrnil na ljubljansko pravno fakulteto, kjer je postal prodekan, Vasilka pa njegova asistentka. Kariera nekdanje Türkove asistentke cveti, v nebo so poleteli tudi njeni zaslužki. Z arbitražo o meji s Hrvaško – v odvetniški ekipi je bila od leta 2011 – je v žep pospravila 53 tisoč evrov.

H. M.

 • VERRZIFIKATOR

  Danila Turkovič

  TÜRKMENBAŠI NA IGRIŠČU

  Tekmo zadnjo je končal arbiter,
  v nogometu jasna so pravila,
  tretjega, se ve, ni v igri krila,
  biti moraš dober in pa hiter.

  Je arbiter tisti, ki zapiska
  konec tekme in izid oznani,
  kdor se golov bolje vseh ubrani,
  zmagovalec je, deležen vriska.

  V našem pa primeru z avtogolom
  zaslovel je znani Türkmenbaši,
  podkupili so ga bojda naši,
  mu plačali so pred tem pod stolom.

  Türkmenbaši je podal Sokolu,
  ta Veselku naglo sunil žogo,
  odigrali so nečedno vlogo,
  rezultat enak je avtogolu.

  Türkmenbaši zdaj se bo izvijal,
  češ saj bil samo sem podajalec,
  Sokol glavni gola izvajalec,
  ta je fant neumnosti zabijal.

  V končni fazi za vse Türkmenbaši
  po pravici je lahko obtožen,
  sicer pa že lep čas je povožen,
  pljuvajo vanj oni, naši, vaši.

  Se s poraženci edino druži,
  vendar to ga kazni ne odveže,
  prav je, da barabo se odreže,
  ki še zadnjo brco si zasluži.

 • Anton

  mlahav kurac je rabu napeto pizdo, kaj vam ni jasno?Na tem je obstoja ali pogrnila civilizacija vsake družbe.

  sarkazem press

  • SIMON ROZIC

   oooouuuu! Znanstvena dizertacija? , da te ne bo Šarac povabil za
   zdravstvenega ministra, ko ti je anatomija tako blizu.?….

   • Anton

    ne rabim dizertacije, da sem uspešen človek , predvsem pa človek v pravem pomenu besedev še najmanj pa da z njo hodim k bebetu, lahko tudi argumentiram, zakaj sem prepričan, da je Šarec en navaden bebo.

    sarkazem press

 • Nata

  Hja ?? Čakajte no ? Pa se jaz takrat prav nič ne spomnim, da bi opozicija in desni kaj veliko ropotala okoli tega ??
  Kako je lahko g. Petriča nadomestil Sekolec ?? Jaz sem takrat p prvič slišala za tega možakarja !! Pa tudi potem so ga hitro nekam skrili !!Prav nič , ali zelo malo se je pisalo.
  In kje je sedaj silni D. Türk ??? Gospica Sancinova pa vedri in oblači na Pravni fakulteti ??
  Zato, hvala Bogu za ta in podobne portale, da kaj napišejo.

  • Darth Vader

   glede na medijsko sfero v sloveniji je več kot jasno, da svoboda govora in resnica v sloveniji nista vrednoti niti pravica

  • dež

   SDS ni podprla imenovanja Sekolca za arbitra, s pojasnilom, da je na brifingu v DZ dejal, da bo v postopku nevtralen. Tanko je pojasnil, da po njihovem mnenju to pomeni, da ne bo zastopal interesov Slovenije. Da bi na desni vedeli, da je Petriča rušil Tuerk, tega ne verjamem. Četudi bi sumili, dokazati takšne stvari je težko. In vsi mediji bi napisali, da Janša že pred začetkom arbitraže slabi slovenske pogajalske pozicije.
   Sedaj, ko je to v javnosti, bi lahko tudi dr. Petrič kaj več povedal o tej temi, upam da ga Požar še enkrat povabi v Faktor.

   • Nata

    Ja, upam, da dr. Petriča še kaj povprašajo. Tudi kakšne izjave politikov v tistem času, bi morali objaviti. Saj takrat nismo imeli takihle portalov.
    Zanimivo bi bilo.

    • dež

     Sem zgoraj prilepil Antoniusu, https://www.rtvslo.si/blog/klemen-jaklic/, kako je dr. Jaklič že pred referendumom povedal, zakaj bomo zagotovo izgubili na arbitraži, če se zanjo odločimo.

     • Nata

      + + + + + za spraviti !!!
      No. . . . zanimivo ! Kako malo vemo o mnenjih takih strokovnjakov, kot je ddr Jaklič
      Če samo pogledaš tiste štiri komentarje tam, je jasno, da državljani pojma nismo imeli , kaj nam prodajajo in kaj kupujemo.
      Žalostno. da strokovnjaki niti do besede niso prišli . Že tu se vidi velik miš – maš naših sesposobnih. . . . . . .vseh po vrsti !.

   • Dragan Krstič

    Gospod Petrič je že v prvem nastopu na VVfaktorju povedal dovolj kaj si misli o slovenski levi politiki. Če ne direktno pa med vrsticami.

   • Kapodistrias

    Že, že, ampak se vam ne zdi nefer spraševati dr. Petriča, zakaj ni bil izbran.

    • dež

     Dober novinar zna gostu postaviti vprašanje na takšen način, da ta lahko odgovori tudi med vrsticami. Niti ni potrebno, da ga povabi v studio, zadostuje že kratek pogovor po telefonu, včasih je dovolj že povzetek pogovora. Nikakor pa nisem imel v mislih povabilo v studio in zaslišanje kot pri preiskovalnem sodniku.

  • tomven

   Niti malo me ne bi čudilo, če je sluzavo drugorazredno danilće res to storilo, da zvleče notri svojo počepačo.

 • Darth Vader

  vasilka sancin……zveni kot neka poceni FSB/KGB kurbica

  • janko

   A niste zajčki doljgouščki ena prijazna bitjeca? Tale post mi deluje nekam nesramno, kot tisti kuža v nedavnem članku tukaj, ko je odnesel kopalke ubogi turistki na sončenju:)

  • SIMON ROZIC

   Si zamešal s “socializmom “ali “salicilom” za vlaganje kislih kumaric….

 • učko

  Jah, Vasilki bi pa tud jaz zrihtal kakšen posel. Če bi bil seveda v položaju g.Tureka.

  • janko

   O, ti, ti. Ženska lepota… lepota lepot.

  • Dragan Krstič

   Kje pa ti vidiš kakšnega gospoda. Od kdaj so pa Turki gospodi.

   • SIMON ROZIC

    Se tudi jaz vprašam!!!

  • SIMON ROZIC

   Topla punca, a ne? Ne taka kot “opipana” daska od Nemca ali metlasta makedonska
   čistilka Jovovka. od Šarenog…

 • JANEZ GUS

  Kaj vidi ta pizdica na tem velikovškem teroristu.

  • lili pili

   In kaj urska na 20 let starejsem jajotu…

   • matjaž

    Pili, fobija je tudi hudič, če se ti povsod prikazuje Janša.

    • Anton

     bojim se da so levičarji zaradi strahu(beri fobija), pred prevzemom oblasti s strani spoštovaega, eminentnega Gospoda, domoljuba Janeza JANŠE postali shizofreni, posledico njihovih domišljijskih paranoj pa čutimo oz občutimo vsak dan v prvi vrsti mi davkoplačevalci.To da je naša Država ugrabljena s strani nekdanjih partijcev, udbevcev, če tako želite, pa mislim, da ni potrebe širše razprave!Kot pravilno ugotavlja vrhovni sodnik JanZobec, smo v fazi, ko več ne moremo oz smemo govoriti zgolj o definiciji globoke države.

     sarkazem press

    • lili pili

     Lej samo dam kontra primer, lahko bi se kaj napisal o zveru, ki se locil, lahko o cernacu, jelencicu, vsi ti politiki so pustili prejsne in se por8cili z mnogo mlajsimi, tudi cerar ce hoces..

     • Janez Kepic-Kern

      ŠALA

      Oh, ti “LILI PILI”
      kakšne brez vezne “klamfe” ti – sem gor – na ta OK NOVE24TV – ti pišeš!
      Raje povej,
      če je res, kot sem napisal v TISTI SERIJI “ŠAL”,
      da ti spiješ
      cca 10 PIROV in 1 liter ŠNOPSA – vsakdan.
      Na SLIKI V “AVATARJU” SI SUMLJIVO – PORJAVEL: a si tak od sonca,
      ALI PA IMAŠ T.I. “ŠNOPS RJAVO BARVO”? Povej a ne ?
      Če
      je tvoja “simpatija” res tista KOZA – JULIKA,
      pol je pa totalno brez veze,
      DA KAJ PIŠEŠ O – MOŠKIH in ŽENSKAH,
      saj veš kaj – le o KOZAH – pač. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
      P.S.
      KONEC ŠALE.

     • lili pili

      Sala mala kepic kepec cepec

   • janko

    Lili, privlačnost, simpatija…. skratka ljubezen. Na take stvari penzionisti ne pomislijo več in se čudijo, zakaj si ljudje ne dajo mir…

    • lili pili

     Ne ga srat, jajo jih ima plus 60, brez las, vsi ga jebejo, mogoce samo ljubezen iz usmiljenja…

     • janko

      Lili, stvar je simpl: GODINE NISU VAŽNE.

     • lili pili

      Ja pol tudi za druge to vela a ne……

   • wert

    Vem, da si mu fouš, ker tebi nekaj podobnega ni ratalo in se boš moral poslovit iz tega sveta brez lepe mlade ženske. Morda pa je to vzrok, ker preveč misliš nanj pa ti ženske ugrejo. Ktera pa bi hotla starega nergavega deda. Take menda ni.

    • lili pili

     Ja zato se pa sprasujem, kaj vidi urska na 60 let starem jajotu razen vrece denarja….

 • matjaž

  Ljubezen nam je vsem v pogubo?!

  • janko

   Ta izjava je poznana. Ampak ljubezen je vendar življenje, je največ, je prelepa vrtnica s trnji, je vse pozitivno….

   • Anton

    to tv serijo sem kot mulc z užitkom gledal. vrtela se je po naših TV ekranih tam v 80 letih blizu 90 mislim da.

    sarkazem press

  • marta

   Ljubezen je lepa stvar, zato naj živi, kaj briga me ves denar,…. (rečem, ko ga imam preveč)

   • Nšo-či

    :) daj dam ni ljubezen..ljubezen je brezpogojna

  • šmentanamuha

   :) Dobra.

 • rubec

  Od jankoviča baba je tiho, od tega tipa baba je tiho, samo moja je dala za ločitev, ker mi je sosedova Cilka prinesla skledo regrata, ki niti opran ni bil. Ne razumem.

  • Nšo-či

   no…tiho verjetno nista:)

  • Spartan

   Študiral bi! Zguba! Če bi bil študiran člouk (kot una dva, ki jih omenjaš), bi lahko vse cilke pa vasilke iz vasi nažigal! Tako si ga pa takrat raje žural, ga pil po veselicah in afne guncal okrog namesto, da bi bil pred knjigami in se učil, učil in še enkrat, učil! Zdaj pa imaš! Troizmenski šiht v fabriki za minimalca pa še brez babe si ostal pri 50-ih! Vse to zaradi neopranega regrata. Zguba!

   • Dragan Krstič

    Vsaj udbovski informator bi lahko bil pa bi ti šlo takoj bolje v življenju.

   • janko

    Ljudje lahko naredimo neprimerno več kot mislimo, samo v svojih predstavah imamo omejitve. Vse se da, če se hoče.

  • SIMON ROZIC

   Kučan je babam rekel: “splača se (potrpeti) !”

   • FRANC3

    Kučan je mislil: Malo potrpite, zraven poskušajte uživati in vse vam bo poplačano. Profesionalke vzamejo denar pred ”trpljenjem”. Kučan to obvlada.

  • xtc

   To pa zato,ker si za ta regrad prispeval trdokuhana jajca za velioko noč pa še hren.

   • rubec

    hehe

  • Rožle

   To bi bilo pa res čudno …da bi se začela ..
   posmrtna maska od Tutankamunovega konja še razburjat :)

   • rubec

    hihihi

  • janko

   Ne podpiš ločitve, zmešaj žensko ponovno, pa bo vse kot nekoč! Menda ja, sicer finančno padeš nazaj 20 let. Kar je fajnga, je oddano.

  • FRANC3

   Denar odpira iz zapira mnoga usta.

  • wert

   Katastrofa. hmmmmm, a ji nisi pustil, da ga tudi ona je ? Kaj pa zdaj ?

  • sunday

   aaaaaa tvoja že ve zakaj je bil neopran, saj očitno zelo dobro pozna sosedo cilko !!!

   • Rožle

    Ja 2 sklede regrada bi mogla prnest ..
    eno za njega .. drugo za njo :)

 • zokispoki

  To so pac izdajalska, pritlehna dejanja, sluzavega, drugorazrednega, komunisticnega bastarda !

 • Janez Novak

  Sancinova je na TV dajala izjave, ki jih je lahko bila vesela samo hrvaška stran, saj je govorila, kot da bi zastopala hrvaško vlado, ne slovensko. Glavna akterja blamaže, Sekulec in Drenikova, nista odgovarjala za nič, čeprav sta nedvomno izdala zaupne podatke. Prav tako ni odgovarjal Erjavec za nič, ki je začel prvi govoričiti, da kaže Sloveniji dobro v procesu arbitraže, s čimer je nakazal, da ima notranje informacije o tem, ki jih ne bi smel imeti. Vse skupaj diši po veleizdaji.

 • Nšo-či

  ..težava ni v tem, da je zaljubljeni turk poskrbel za svojo ljubico, težava je v tem, da so drugi ob tem zaprli oči in to podprli. Le zakaj?

 • Janez Kepic-Kern

  Dober dan vsem skupaj !
  Tega zavihka
  sem se seveda zelo razveselil –
  saj sem
  kot se vidi iz mojih e-postov=zapisov prejšnjih dni – PRAV JAZ MOČNO OPOZARJAL
  na verjetno
  veliko vpletenost – dr. D. TURKA
  V
  ” KATASTROFIČNO BEDNA DOGAJANJA” okrrog arbitraže s HR ! L.r. Janez K. KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   TAKI SO BILI MOJI
   E-POSTI
   S KATERIMI SEM OPOZARJAL
   NA
   VERJETNO VELIKO VPELTENOST – DR. D. TURKA V ARBITRAŽO S HR..

   NO?
   Zakaj pa je šlo -dr. D. TURKU
   pri
   vsiljevanju dr. SEKOLCA?
   A kdo to – ve ?
   ŠE 1X
   PRED PREISK. KOMISIJO – PARLAMENTA – VSE VPLETENE
   TUDI DR. D. TURKA,
   PA
   BO HITRO – VSE JASNO. Mar ne ?

   Še 1x.
   Moj spodnji zapis – je verodostojna informacija !
   edino res pomembno pa je tole.
   vprašajte dr. D. Turka – zakaj je vsiljeval dr. Sekolca.

   JE EDINO RES POMEMBNO – je TOLE !
   VPRAŠAJTE – SDS parlamentarci
   – DR. D. TURKA,
   ZAKAJ JE VSILJEVAL DR. SEKOLCA.
   Zadeva za
   PARLAMENT R. SLOVENIJE – NAJBRŽ? L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
   ŠE 1X
   RES JE POMEMBNO.
   PA ŠE TU
   NE SLEPOMIŠIMO
   Saj smo normal odrasli ljudje.
   ZNANI PRAVNIK DR. E. PETRIČ
   JE JAVNO NA R. “OGNJIŠČE” povedal,

   da je bil on-dr. Petrič ZAINTERESIRAN, DA BI BIL ARBITER ZA MEJO S HR,
   Pa da je
   – dr D. TURK – vsilil nikomur poznanega dr. SEKOLCA.

   Ostalo ugotovite
   – VI DRUGI. Jaz sem normal penzionist.
   Nimam stika s takim “DRŻAVNIM MIŠMAŠEM” – “MIŠKOLANCAMI” L. r Janez K. Kern KOMENDA

 • RATATA

  Vse z namenom, da se prikrijejo resnični zločinci – tisti, ki so nalašč pripravili lažniv in zavajajoč arbitražni memorandum, ga podpisali in poslali tribunalu!

  V tiho sobo parlamenta so odšli tedaj nevedni, zaupanja nevredni koristolovci sprejeti odločitev o tem, kaj se naj zahteva.
  https://www.delo.si/novice/politika/spopad-za-slovensko-hrvasko-mejo-v-tihi-sobi-parlamenta.html

 • SIMON ROZIC

  Glej , glej, zelo lepa tema za eno pesmico o
  sluzastem grdem polžu in žogici marogici….ajde,
  Makarovićka na delo, če ne,jo bom napisal jaz!!!!

  • totex39

   Boš moral ti napisati, ker Makarovićka nima od koga prepisati.

 • Dragan Krstič

  Kaj drugega ste pa lahko pričakovali od krojačevega povzpetneega sinkota iz Maribora.

 • Franjo Trojner

  ŠAREC ZAVAJA, zavajajo pa žal tudi dominatni mediji! Taki cirkus je vlada z dominatnimi mediji vkup zagnala okoli zadeve z prisluhi, že dva dni kasneje pa na to temo več nič ni za slišati??? Kaj se te grete, a mislite da smo državljani sami cepci, da se boste na tak bebav način poigravali z nami???
  Pahor in njehova leva vlada je arbitražo po nepotrebnem zakuhala, sluzasti Tûrk pa imenoval nenačelnega arbitra.
  Ostala resnica je državljanom že dolgo znana, Cerar in Rjavec sta vplivala na Sovo, policijo in dominatne medije, da se v prisluhe ujeta veleTELEfonista, arbitra Sekolca in našo agentko Drenikovo takrat leta 2015, ko je izbruhnila afera s prisluhi, kaj preveč ne preiskuje. Zakaj? Ker bi rezultat preiskave domači in tuji javnosti dokazal, da je za pogovori, ki jih ne bi smelo biti, stala naša vlada. Torej sta takratni predsednik vlade Cerar in takratni zunanji minister Rjavec agentko Drenikovo spodbujala, da daje arbitru Sekolcu navodila, ki bi naj naši državi pri arbitraži koristila. Enako so počeli Hrvati, samo bolj pametno, zvito, njihiv arbiter je spal na njihovem veleposlaništvu in so se brez telefonov lahko dogovorili, kar so pač hoteli!
  Sam ne krivim takratne hrvaške vlade, ne hrvaške varnostno-obveščevalna službe SOA, ki je takrat naši strani prisluškovala in morda, koga iz naše strani na svojo stran speljala, ker so samo ščitili interese svoje države in naroda! ( prisluškujejo tudi danes)
  Sam za nastalo situacijo, ko so odkriti prisluhi čisto zminirali arbitražo in preko vseh skrajnosti obremenili meddržavne, medsoseske odnose OBTOŽUJEM in KRIVIM : našo takratno nesposobno levo Cerarjevo vlado, nesposobnega predsednika vlade Cerarja, nesposobnega preveč brbljivega zunanjega ministra Rjavca, nenačelnega arbitra Sekolca, nesposobno agentko Drenikovo in Sovo.
  Dejstvo je, da bi se Cerarjeva vlada, predsednik vlade Cerar, zunanji minister Rjavec, Sova, Drenikova in Sekolec arbitraže in pogovorov okoli nje morali lotiti bolj strokovno in zvito, pa do afere odkrite s prisluhi ne bi prišlo.
  Neizpodbitno dejstvo pa je tudi, da če bi takrat leta 2015 Sova in policija opravila svoje delo okoli prisluhov veleTELEfonistoma korektno, bi predsednik vlade Šarec in zunanji minister Rjavec morala odstopiti, Cerarjeva vlada bi padla, Sekolcu in Drenikovi pa bi se sodilo.

  Danes z levico na oblasti, ki ni sposobna izpeljati prav nobene nujno potrebne reforme, se znova, kot v nekdanji gnili komunistični YU išče zunanje sovražnike, da se od problemov doma preusmeri pozornost. Šarec in njegova leva vlada, koalicija v vseh sosednjih demokratičnih državah vidi same fašiste na oblasti, te pa ni čudno, da nas v EU nihče ne mara. Dominatni mediji pa, kot papige po nalogu levice na oblasti samo ponavljajo naročeno in so vedno bolj podobni Mandurinim v Venezueli in Kim Unovim v SK.

  • Kapodistrias

   Drži. Vse prisluškovalne in obveščevalne službe vseh držav na svetu to počenjajo, zato pa so. Gre le za vprašanje, katera je boljša. Naša očitno ne.

   • Franjo Trojner

    Naši so pravi amateri, žal politiki na najvišjem nivoju tudi.

 • šmentanamuha

  Kaj bomo torer naredili s temi veleizdajalci, to je zdaj vprašanje.

 • šmentanamuha

  Slovenci v tem trenutku žanjemo rezultate negativne selekcije. Zakon entropije je naredil svoje. Vrhunec smo dosegli s Šarcem.

  • Slovenka

   Bojim se, da vrhunca še nismo dosegli.

   • Kapodistrias

    Je pa hudič, če (pri moških) prehitro pride do vrhunca.

    • Slovenka

     Bojim se, da gre v tem primeru prej za padec.

 • hribovc

  t’ko je to, ko se tretjerazredni sluzav’c daje dol s prvorazredno kešpičko…

 • Stajerka

  ….SSKJ – avtogol ávtogól -a m (ȃ-ọ̑) šport. gol, dan svojemu moštvu: avtogol je porazno vplival na moštvo; izgubili so z avtogolom….

  ….Tuerk nikoli ni deloval kot zaveden Slovenec, torej ni zadel avtogola, ampak je dal gol Sloveniji in Slovencem in to iz 11 m, ki jo je dosodil Kučan…….

 • komar marko

  Res je. Negativna selekcija nas bo ugonobila. Le kdaj je bila pri rdečih kmerih pamet. Preprosto. Nikoli niso nič ustvarili in vedno živeli na drugi račun. Posledice: Nacionalizacija, inflacija, pomanjkanje hrane, propad sistema in obubožani državljani. Volilci so pa BUTLNI. Žal to rdečkoti vedo.

 • Gašper Rozenstein

  Bandita smrdljiva SEKOLECV in DRENIKOVA bi morala sedet vsaj 5 let zaradi malomarnosti oz izdajstva, magari za opomin drugim…

 • Antonius

  Pojdimo lepo po vrsti.
  Türk je predlagal, vlada Bratuškove in parlament sta pa Sekolca in Sancinovo potrdila.
  Krivda za sranje, ki ga imamo s Hrvati zaradi piranskega zaliva leži na hrbtu slovenskih volivcev, ki so na referendumu podprli Pahorjev kretenizem.
  Spomnimo se, da nam je Janševa SDS v parlamentu izborila referendum, na katerem je bila izglasovana sramotna odločitev.
  Zdaj imamo, kar imamo in ob vsem skupaj je povsem nepomembno, če je Türk skakal čez plot in porival Sancinovo.

 • montyamp

  Slovenski komunisti so najhujši izdajalci ki so kdaj tlačili slovensko grudo .
  Najprej so izdali kralja in se lizali z Hitlerjem in Stalinom .
  Potem so izdali Hitlerja in se potegnili do konca v tazadnjo Stalinu ki je bil x-krat večjj zločinec kot Adolf .
  Z izdajo slovenskega naroda so pa začeli že 1920 ob nastanku KPS .
  Ko bo Slovenija preživela gošarske izdajalce komunist-fašiste in njihovo s patologijo morišč vzgojeno potomstvo , lahko narod začne upati , da bo država obstajala še kakšen rod .

  • Get Smart

   Komunisti v Sloveniji, ne slovenski komunisti. KOMUNIZEM je kaviaržidokominternizem in na njem ni česarkol slovenskega.
   Spački so namešani bastardi vseh pasem (LUMPENPROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE, seveda pa tu prevladuje recimo ji rvacko-srbski-crnogorski-šipćevski… ološ, saj so avantagardo pripeljali iz teh kanalizacij):

   »Že na t. i. ustanovitvenem kongresu od 20. do 23. aprila 1919 je 27 članov ljubljanske sekcije Jugoslovanske SOCIALDEMOKRATSKE stranke (JSDS) izstopilo iz članstva le-te ter utemeljilo t. i. Slovensko SOCIALISTIČKO stranko, ki je sprejela VERO v politiko tavariša Vladimira Iljiča Lenjina, zavzemajoč se za nasilno BOLJŠEVISTIČNO REVOLUCIJO in nasprotovanje parlamentarni demokraciji. Ko je bila v Beogradu ustanovljena SOCIALISTIČNA delavska stranka JUGOSLAVIJE = SRPJ =
   SOCIALISTIČKA RADNIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE
   (vsaka podobnost z Nacional-SOCIALISTIŠE—DOJČ—ARBEIT—PARTEI je zgol namerna — kasneje preimenovana v KOMUNISTIČKO PARTIJO JUGOSLAVIJE), se je t. i. Slovenska SOCIALISTIČKA vanjo vključila ter prenehala z lastnim obstojem. KOMUNISTE na Slovenskem (SRBO RVACKE KAVIARŽIDO KOMUNISTE v Sloveniji) sta vodila glavna tajnika KPJ Filip Filipović in Sima Marković.«

  • Kapodistrias

   Ja, fantje s Čebin si še zdaj očitajo, zakaj niso razgnali tisto bando, ko je bil še čas.

 • xtc

  Mislim ,da zadeve niso tako enostavne,kot se skuša prikazati.
  Treba je namreč vedeti ,da so bili v UDB-i vsi poembni trije akterji Kučan,Tuerek in Sekolec in ,da je na hrvaškem še vedno močna UDBA-manj kot v SLo a je močna.
  In kaj je edini cilj Udbašev?
  Vzpostavitev SFRJ nazaj in njih vlade.
  Ravno tato je Kučan 91 z krti iz predsedstva preprečil namero ,da bi SLO vojska zasedla katastersko in po vojni določeno mejo za SLO na Mirni-Hrčki so bili takrat nemočni in bi morali pristati na mejo a je Kučan z vsemi silami preprčil to nakano JJ.
  Zakaj?
  Zato ker je računal na prodor Srbov čez Krajino nazaj v SLO in vzpostavitev SFRJ nazaj,obkoljeno Hrvaško pa z blokado prisiliti v predajo in ponovili bi se dogodki 45 tako v SLO kot na HR. poboji ne naših in NOVA SFRJ,ker je zadeva padla v vodo in so si Hrvati opomogli je zadeva postala aktualna bolj kot ne pod levimi HR (udbo vladami) saj je Kučan zopet videl možosti za pot nazaj v SFRJ no zadeva se nam je utepla tako,,da so nas Hrvati zheblali nebi pa dvakrat dal roke v ogenj ,da niso udbaši počeli zadevo namerno saj je Kučanova intimna opcija še vedno SFRJ in pot v Beograd,kot Hrvaškim udbašem,ki pa take moči nimajo.
  Skratka Kučan,Tuerek,Sekolec so namerno spodkopali zadevo saj vidijo z zapiranjem morja prisilno pot nazaj v Novo SFRJ ,ki je ne bo nikoli več na škodo SLO.
  Vasilka je bila le pridana ,da nekaj zasluži za slinjenje Tuereka po njej,glavni interes Kučana in Udbe pa je še vedno kako SLO prisiliti nazaj v Novo SFRJ. ne glede na ceno za SLo in Hrvati nekomunistični del pa te manevre spretno izkorišča.

 • Rožle

  “Monika, si še za večerjo ..?”

 • Janez Kepic-Kern

  Ah seveda,
  tale vedno prilizujoče, narejeno prijazno smehljajoči se dr. D. TURK
  je
  na podoben “čuden” način verjetno vpleten – še v marsikaj.
  A s tem naj se ukvarjajo
  pooblaščeni državni organi.
  Jaz navajam le moje osebne vtise iz naključnih videnj- z njim.

  Ker sem kot ex OK knjižničar delal v centru LJUBLJANE – sem ga nehote
  kar pogosto srečeval na cestah centra LJ,
  ko je letal naokrog po centru LJ – po njegovih – Bogve kakšnih opravkih.
  Dr. TURK ima verjetno
  – kot vsi, ki so vpleteni v razne “čudne” zadeve – znano
  – t.i. PREGANJAVICO oz. “paranojo” – pač – zaradi verjetne vpletenosti v – “čudne” zadeve.
  Konkretni
  izraz take “preganjavice” pri dr. D. TURKU
  JE TISTO NJEGOVO STALNO PRISILJENO; NEPRISTNO – SMEHLJANJE”
  in pa to,
  da večiino ljudi, ki jih sreča na cesti,
  zlasti pa moške bolj “ODLOČNEGA VIDEZA” – kakršen sem videti – jaz J:K:K:
  – VEDNO NEZAUPLJIVO IN POZORNO – A Z MASKO NASMEHA NA OBRAZU –
  POZORNO
  POGLEDA – V OČI ! Čudna navada – mar ne?
  Jaz – kadar sem videl, da se mi približuje na cesti ta “čudni” dr. D Turk – sem vedno
  NAMENOMA VEDNO GLEDAL – MIMO NJEGA,
  KOT DA SPLOH VE VEM – KDO JE
  – on pa je pred srečanjem na cesti – z menoj :NAPETO POZORNO GLEDAL VAME
  z
  očitnim namenom: “KDO PA JE TA ODLOČNI TIP; ALI MI JE KAJ NEVAREN”?
  Tako
  je -pač – se zdi — vedenje t.i. paranoikov.
  NISEM VELIK POZNAVALEC PSIHOLOGIJE:
  Ob
  Ttej priliki
  ZARADI ZAŠČITE INTERESOV NAS POŠTENIH DAVKOPLAČEVALCEV
  OPOZARJAM tudi na področje,
  na katerem je zagotovo _ VELIKO NEKOREKTNOSTI.
  Mislimna SPLOŠNO ZNANO
  NAJEMANJE
  POSLOVNIH PROSTOROV USTANOV DRŽAVNEGA IN JAVNEGA SEKTORJA
  V
  STAVBA; V PROSTORIH,
  ki so – LAST PRIVATNIH OSEB.
  Konkreten primer:
  Stavba ex HOTELA “MIKLIČ” OZ. DOMA EX JNA je zdaj HOTEL METROPOL.
  V
  tej isti stavbi ex HOTELA “MIKLIČ” -je zdaj nastanjeno
  tudi DRŽAVNO TOŽILSTVO R. SLOVENIJE, ki nekomu zagotovo – PLAČUJE NAJEMNINO.
  Komu
  jaz osebno seveda – NE VEM.
  Osebno
  PA SEM POZNAL PO 2. VOJNI RAZLAŠČENE PRVOTNE LASTNIKE
  — člane družine – MKLIČ.
  Bili so moji sosedi v Kranju: gospod Miklič, njegova žena profesorica, hči, sin in en handikapiran sin.
  Kdo
  in če so člani te družine – še sedanji lastniki – stavbe ex HOTELA ” MIKLIČ” v LJ – seveda ne vem.
  Opozarjam
  samo, da je ravno na področju
  NAJEMANJA POSLOVNIH PROSTOROV ZA DRŽAVNE IN JAVNE USTANOVE, LASTNIKI TEH PROSTOROV PA SO — PRIVAT LJUDJE … !
  DA
  JE NA TEM PODROČJU NAJEMNIN,
  K JIH PLAČUJE DRŽAVA, OBČINE ITD.
  OZ. VSI MI DAVKOPLAČEVALCI – lahko “na delu” zelo veliko – “NEKOREKTNIH DOGAJANJ”
  Kako
  je to na konkretnem primeru – ex “HOTELA MILIČ”
  seveda jaz osebno- Janez K. Kern – sploh ne vem.
  Le spomnil sem se tega primera,
  ker
  se je gospa MIKLIČ, žena tega dr. D. Turka – pač pisala tako.
  Če pa je mora solastnica tiste stavbe – pa seveda
  – TUDI
  – SPLOH – NE VEM.
  Le moja aluzija – pač – zvezi s “čudnim” dr. D. TURKOM. Pač. L.r. Janez K. KERN KOMENDA

 • Ivanček

  Danilo Turk, sinonim za hohštaplerstvo, nesposobnost, antipatičnost, pokvarjenost, arogantnosti … skratka tretjerazredni komunajzer, škodljiv pa ko voluhar!!!

  • Perkele

   Potem lahko pričakujemo na Nova24 oddajo tretjerazredni?

 • totex39

  Sedaj lahko samo čakamo kdo bo tisti, ki si bo upal javno predočiti dokazno gradivo vseh izdajalskih sluzavcev, ki so bili vpleteni v prodajo slovenskega ozemlja.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE MALO RAZVEDRILA
  K RESNIM TEMAM.
  PONAVLJAM
  RAZVESELJUJOČE.

  “VREMENA – NAM – KRANJCEM – BODO SE ZJASNILA” Se zdi.

  V SPODNJI OBETAJOČI
  se nam stranki – zna biti
  precej “sexa” zlasti v govorjenju.
  Bomo videli.

  ŠALA
  IZTOK PUŠNIK

  NAPOVEDUJE NA ZAVIHKIH TEGA OK E-PORTALA NOVE24TV
  USTANOVITEV SVOJE, NOVE
  – STRANKE,

  To bo pa zanimivo.
  Kakšno ime bo pa imela – stranka ?
  Ali bo

  – “ŠMARNICA” – za ljubitelje šmarnice in drugih alko pijač?
  s kozo JULIKO – kot maskoto,
  ali bo
  – “SIEGFRIED” – lokal patriotska,nostalgična stranka. Zdi se, da je Iztok Pušnik po prednikih
  – nemškega porekla. O Nemcih je znanega veliko – zelo različnih stvari – kot vemo vsi. ?

  O tem, o imenu svoje stranke
  – se pa nam vsem znani ex KP, ZK provokator – še odloča. L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA
  P.S.
  abstinenti nimajo šanse za vpis v njegovo stranko,
  mi je zaupal Iztok PUŠNIK.
  ŠMARNICA – TRTA
  https://sl.wikipedia.org/wi

  KOZA JULIKA

  https://www.google.com/sear
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  Izrabljam to priliko,
  ta primer JAVNOSTI,
  NAM POŠTENIM DAVKOPLAČEVALCEM
  PRIKRIVANEGA DOGAJANJA – V OZADJU
  ZA VSE NAS POMEMBNEGA – POLITIČNO – JAVNEGA DOGAJANJA ( arbitraža s HR)
  ZA
  OPOZORILO
  NA PODROČJE NAJEMANJA POSLOVNIH PROSTOROV – za državne, javne ustanove, urade itd
  kjer je
  verjetno tudi precej – prikritih ozadij o zadevah, ki posledično
  OŠKODUJEJO – NAS POŠTENE DAVKOPLAČEVALCE, DRŽAVLJANE NAŠE R. Slovenije.

  Ob
  tej priliki
  ZARADI ZAŠČITE INTERESOV NAS POŠTENIH DAVKOPLAČEVALCEV
  OPOZARJAM tudi na področje,
  na katerem je zagotovo -VELIKO NEKOREKTNOSTI.
  Mislim na SPLOŠNO ZNANO
  NAJEMANJE
  POSLOVNIH PROSTOROV USTANOV DRŽAVNEGA IN JAVNEGA SEKTORJA
  V
  STAVBA; V PROSTORIH,
  ki so – LAST PRIVATNIH OSEB.
  Konkreten primer:
  Stavba ex HOTELA “MIKLIČ” OZ. DOMA EX JNA je zdaj HOTEL METROPOL.
  V
  tej isti stavbi ex HOTELA “MIKLIČ” -je zdaj nastanjeno
  tudi DRŽAVNO TOŽILSTVO R. SLOVENIJE, ki nekomu zagotovo – PLAČUJE NAJEMNINO.
  Komu
  jaz osebno seveda – NE VEM.
  Osebno
  PA SEM POZNAL PO 2. VOJNI RAZLAŠČENE PRVOTNE LASTNIKE
  — člane družine – MIKLIČ.
  Bili so moji sosedi v Kranju: gospod Miklič, njegova žena profesorica, hči, sin in en handikapiran sin.
  Kdo
  in če so člani te družine – še sedanji lastniki
  – stavbe ex HOTELA ” MIKLIČ” v LJ – seveda ne vem.
  Opozarjam
  samo, da je ravno na področju
  NAJEMANJA POSLOVNIH PROSTOROV ZA DRŽAVNE IN JAVNE USTANOVE, LASTNIKI TEH PROSTOROV PA SO — PRIVAT LJUDJE … !
  DA
  JE NA TEM PODROČJU NAJEMNIN,
  K JIH PLAČUJE DRŽAVA, OBČINE ITD.
  OZ. VSI MI DAVKOPLAČEVALCI – lahko “na delu” zelo veliko – “NEKOREKTNIH DOGAJANJ”
  Kako
  je to na konkretnem primeru – ex “HOTELA MIKLIČ”
  seveda jaz osebno- Janez K. Kern – sploh ne vem.
  Le spomnil sem se tega primera,
  ker
  se je gospa MIKLIČ, žena tega dr. D. Turka – pač pisala tako.
  Če pa je mora solastnica tiste stavbe – pa seveda
  – TUDI
  – SPLOH – NE VEM.
  Le moja aluzija – pač – zvezi s “čudnim” dr. D. TURKOM.
  NE TRDIM, DA JE KARKOLI Z NAJEMOM PROSTOROV V EX HOTELU “MIKLIČ”
  ZA TOŽILSTVO R. SLOVENIJE
  – KARKOLI – NAROBE, NEKOREKTNO. Pač.
  Le kot primer “naseljenosti” državnega organ, urada
  – v nedržavni stavbi – navajam primer ex “HOTEL MIKLIČ” L.r. Janez K. KERN KOMENDA

 • Black_hawk

  kakšna pa je ta vasilka, ne bi se je s palco dotaknil.

  • janko

   Lepotica ravno ni, ne.

 • Get Smart

  TUREK Danül igra za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO, zato ni mogel
  zabiti »avgotola« Sloveniji, ampak je v dresu MURGL KOMUNISTIČKE
  JUGOSLAVIJE (z zvezdo na joških nje) zabil gol Sloveniji.
  Tako kot
  MESSI ni zabil avtogola Realu ali Španiji, ampak je zabil gol Realu
  (Barca–Real 1:0) in je zabil gol Španiji, ne pa avtogol
  (Argentina–Španija 1:0).

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
  POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO (državo), ne kot PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”, “nogomet krade” … in kar je še POTURJENIH bulšitizmov, ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti imajo +90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji), naselil v oprane glavice OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne? Sledimo? MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO. Medtem pa OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI, ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo … in DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isti klub”, “vsi igrajo za isto državo” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA, ali pa “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo, rajcajo jih kurbice, kar je v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST; poštene kurbice so POŠTENE DELAVKE, ti pošteno plačaš, one ti nudijo spolne storitve, za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERČINA in KURBETIN, ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo vašo kulturo, v zameno pa vam nudijo storitev: “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”, skratka NISO VSI ISTI – osel v Lipici NI LIPIŠKI KONJ, ni LIPICANAC nje.
   ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FEJKpremier v Sloveniji, je nastopljena pi-ar mekanocurna lutka, ki pred kamerami svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. Vsi KOMINTERNOVCI in njihovi SERBUSI=hlapci so:
   –MURGL-srborvackoJUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji … oz. s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   • Get Smart

    Samo v primeru NEDOKONČANIH »Stošice« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila 220 MILIJONOV € za projekt, ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo 40 milijonov €, in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje, MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov, najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL ampak jih je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
    ———
    Za koga dela »socialno ozaveščeno« MURGL JUGOKOMI govno? Kaj odmeva v Stoščah?
    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji = FORUM 21
     = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji, predsednik pa je tovariš Milan KUćAN, ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije, ki so ga uradno preimenovali v LDS. DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški LDS i tako dalje do tokija, so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur (KPJ + SKOJ), ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  POMEMBNA TEMA.
  Izrabljam to priliko,
  ta primer JAVNOSTI,
  NAM POŠTENIM DAVKOPLAČEVALCEM
  PRIKRIVANEGA DOGAJANJA – V OZADJU
  ZA VSE NAS POMEMBNEGA – POLITIČNO – JAVNEGA DOGAJANJA ( arbitraža s HR)
  ZA
  OPOZORILO
  NA PODROČJE NAJEMANJA POSLOVNIH PROSTOROV – za državne, javne ustanove, urade itd
  kjer je
  verjetno tudi precej – prikritih ozadij o zadevah, ki posledično
  OŠKODUJEJO – NAS POŠTENE DAVKOPLAČEVALCE, DRŽAVLJANE NAŠE R. Slovenije.

  Ob
  tej priliki
  ZARADI ZAŠČITE INTERESOV NAS POŠTENIH DAVKOPLAČEVALCEV
  OPOZARJAM tudi na področje,
  na katerem je zagotovo -VELIKO NEKOREKTNOSTI.
  Mislim na SPLOŠNO ZNANO
  NAJEMANJE
  POSLOVNIH PROSTOROV USTANOV DRŽAVNEGA IN JAVNEGA SEKTORJA
  V
  STAVBA; V PROSTORIH,
  ki so – LAST PRIVATNIH OSEB.
  Konkreten primer:
  Stavba ex HOTELA “MIKLIČ” OZ. DOMA EX JNA je zdaj HOTEL METROPOL.
  V
  tej isti stavbi ex HOTELA “MIKLIČ” -je zdaj nastanjeno
  tudi DRŽAVNO TOŽILSTVO R. SLOVENIJE, ki nekomu zagotovo – PLAČUJE NAJEMNINO.
  Komu
  jaz osebno seveda – NE VEM.
  Osebno
  PA SEM POZNAL PO 2. VOJNI RAZLAŠČENE PRVOTNE LASTNIKE
  — člane družine – MIKLIČ.
  Bili so moji sosedi v Kranju: gospod Miklič, njegova žena profesorica, hči, sin in en handikapiran sin.
  Kdo
  in če so člani te družine – še sedanji lastniki
  – stavbe ex HOTELA ” MIKLIČ” v LJ – seveda ne vem.
  Opozarjam
  samo, da je ravno na področju
  NAJEMANJA POSLOVNIH PROSTOROV ZA DRŽAVNE IN JAVNE USTANOVE, LASTNIKI TEH PROSTOROV PA SO — PRIVAT LJUDJE … !
  DA
  JE NA TEM PODROČJU NAJEMNIN,
  K JIH PLAČUJE DRŽAVA, OBČINE ITD.
  OZ. VSI MI DAVKOPLAČEVALCI – lahko “na delu” zelo veliko – “NEKOREKTNIH DOGAJANJ”
  Kako
  je to na konkretnem primeru – ex “HOTELA MIKLIČ”
  seveda jaz osebno- Janez K. Kern – sploh ne vem.
  Le spomnil sem se tega primera,
  ker
  se je gospa MIKLIČ, žena tega dr. D. Turka – pač pisala tako.
  Če pa je mora solastnica tiste stavbe – pa seveda
  – TUDI
  – SPLOH – NE VEM.
  Le moja aluzija – pač – zvezi s “čudnim” dr. D. TURKOM.
  NE TRDIM, DA JE KARKOLI Z NAJEMOM PROSTOROV V EX HOTELU “MIKLIČ”
  ZA TOŽILSTVO R. SLOVENIJE
  – KARKOLI – NAROBE, NEKOREKTNO. Pač.
  Le kot primer “naseljenosti” državnega organ, urada
  – v nedržavni stavbi – navajam primer ex “HOTEL MIKLIČ” L.r. Janez K. KERN KOMENDA

 • Minovak

  Ko sem poslušal njun posnetek razgovora, mi je bilo kmalu jasno, da je ta režiran, saj se normalni ljudje ne pogovarjajo na tak način, govorila sta, kot, da bereta, zvok pa je bil kristalno čist, kar pri prisluškovanju ni možno. 200 % sem prepričan, da so levaki pravi izdajalci svoje domovine, kar pokažejo na vsakem koraku in zato so VSI, ki jih podpirajo, narodni zločinci in vredni samo tega, kar njihovi prijatelji islamisti, delajo prešuštnicam.

 • Janez Kepic-Kern

  “POČELO JE, POČELO” – je vsem poznan rek iz ex YU.
  Upajmo, da seeres začenja preobrat
  v večjo PRAVNO ENAKOST – PRED ZAKONOM V BAŠI R. SLOVENIJI.
  ŠE 1X MOJ SPODNJI ZAPS.
  Ah seveda,
  tale vedno prilizujoče, narejeno prijazno smehljajoči se dr. D. TURK
  je
  na podoben “čuden” način verjetno vpleten – še v marsikaj.
  A s tem naj se ukvarjajo
  pooblaščeni državni organi.
  Jaz navajam le moje osebne vtise iz naključnih videnj- z njim.

  Ker sem kot ex OK knjižničar delal v centru LJUBLJANE – sem ga nehote
  kar pogosto srečeval na cestah centra LJ,
  ko je letal naokrog po centru LJ – po njegovih – Bogve kakšnih opravkih.
  Dr. TURK ima verjetno
  – kot vsi, ki so vpleteni v razne “čudne” zadeve – znano
  – t.i. PREGANJAVICO oz. “paranojo” – pač – zaradi verjetne vpletenosti v – “čudne” zadeve.
  Konkretni
  izraz take “preganjavice” pri dr. D. TURKU
  JE TISTO NJEGOVO STALNO PRISILJENO; NEPRISTNO – SMEHLJANJE”
  in pa to,
  da večiino ljudi, ki jih sreča na cesti,
  zlasti pa moške bolj “ODLOČNEGA VIDEZA” – kakršen sem videti – jaz J:K:K:
  – VEDNO NEZAUPLJIVO IN POZORNO – A Z MASKO NASMEHA NA OBRAZU –
  POZORNO
  POGLEDA – V OČI ! Čudna navada – mar ne?
  Jaz – kadar sem videl, da se mi približuje na cesti ta “čudni” dr. D Turk – sem vedno
  NAMENOMA VEDNO GLEDAL – MIMO NJEGA,
  KOT DA SPLOH VE VEM – KDO JE
  – on pa je pred srečanjem na cesti – z menoj :NAPETO POZORNO GLEDAL VAME
  z
  očitnim namenom: “KDO PA JE TA ODLOČNI TIP; ALI MI JE KAJ NEVAREN”?
  Tako
  je -pač – se zdi — vedenje t.i. paranoikov.
  NISEM VELIK POZNAVALEC PSIHOLOGIJE:
  Ob
  tej priliki
  ZARADI ZAŠČITE INTERESOV NAS POŠTENIH DAVKOPLAČEVALCEV
  OPOZARJAM tudi na področje,
  na katerem je zagotovo -VELIKO NEKOREKTNOSTI.
  Mislimna SPLOŠNO ZNANO
  NAJEMANJE
  POSLOVNIH PROSTOROV USTANOV DRŽAVNEGA IN JAVNEGA SEKTORJA
  V
  STAVBA; V PROSTORIH,
  ki so – LAST PRIVATNIH OSEB.
  Konkreten primer:
  Stavba ex HOTELA “MIKLIČ” OZ. DOMA EX JNA je zdaj HOTEL METROPOL.
  V
  tej isti stavbi ex HOTELA “MIKLIČ” -je zdaj nastanjeno
  tudi DRŽAVNO TOŽILSTVO R. SLOVENIJE, ki nekomu zagotovo – PLAČUJE NAJEMNINO.
  Komu
  jaz osebno seveda – NE VEM.
  Osebno
  PA SEM POZNAL PO 2. VOJNI RAZLAŠČENE PRVOTNE LASTNIKE
  — člane družine – MIKLIČ.
  Bili so moji sosedi v Kranju: gospod Miklič, njegova žena profesorica, hči, sin in en handikapiran sin.
  Kdo
  in če so člani te družine – še sedanji lastniki
  – stavbe ex HOTELA ” MIKLIČ” v LJ – seveda ne vem.
  Opozarjam
  samo, da je ravno na področju
  NAJEMANJA POSLOVNIH PROSTOROV ZA DRŽAVNE IN JAVNE USTANOVE, LASTNIKI TEH PROSTOROV PA SO — PRIVAT LJUDJE … !
  DA
  JE NA TEM PODROČJU NAJEMNIN,
  K JIH PLAČUJE DRŽAVA, OBČINE ITD.
  OZ. VSI MI DAVKOPLAČEVALCI – lahko “na delu” zelo veliko – “NEKOREKTNIH DOGAJANJ”
  Kako
  je to na konkretnem primeru – ex “HOTELA MIKLIČ”
  seveda jaz osebno- Janez K. Kern – sploh ne vem.
  Le spomnil sem se tega primera,
  ker
  se je gospa MIKLIČ, žena tega dr. D. Turka – pač pisala tako.
  Če pa je mora solastnica tiste stavbe – pa seveda
  – TUDI
  – SPLOH – NE VEM.
  Le moja aluzija – pač – zvezi s “čudnim” dr. D. TURKOM.
  NIČ NE TRDIM, DA JE KARKOLI Z NAJEMOM PROSTOROV
  – ZA TOŽILSTVO R.S.
  V EX “HOTELU MIKLIČ” – KARKOL -NAROBE. Pač. L.r. Janez K. KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   PONAVLJAM SERIJO
   POHVALJENIH – ŠAL-
   O APRILSKEM SESTANKU ŽAL NAŠIH
   EX KP, ZK PROVOKATORČKOV – NA TEM OK E-PORTALU NOVE24TV.

   tudi tukaj
   ŠE 5., KONČNI DEL ŠALE
   O SESTANKU V – PARLAMENT – pubu.
   ŠALA
   5… del.
   s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
   Kraj sestanka: lokal
   “PARLAMENT-pub” ba ŠUBIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

   Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
   “PLAŠČEK”
   resno reče”
   ” no z “LILI PILIJEM” sem se dogovoril – velja najin dogovor – do preklica, a ne LILI PILI”?
   Flegma reče
   “LILI PILI”:
   ” seveda, do preklica. Jaz ne bom dolgo. Me pogosto Matilda otipava, šlata – a sem že za na un svet – al še nisem. MATILDA JE TA BOL DOHTARCA”.
   Mentor
   “PLAŠČEK” še reče:
   ” Nič vam ne morem obljubiti. NAŠI PLAČNIKI IN ŠEFI SO TA ČAS -V KRIZI : pod hudim pritiskom javnosti
   – zaradi arbitraže s HR,
   – zaradi vmešanosti v zdravstvo, v NLB …. ITD. Da vam ne razlagam.
   TUDI VI
   Z VAŠIMI PROVOKACIJAMI JIH NE MORETE REŠITI. Če jih bojo –
   – NAŠEGA LEPPO-FRIZURNEGA ŠEFA – poklicali na
   PREISKOVALNO KOMISIJO V Parlament – ga – PAČ BODO, BO PAČ – MORAL ITI !
   Jaz
   vaš mentor “PLAŠČEK
   SEM GLEDE TEGA – BREZ MOČI.
   Za en čas bom – PONIKNIL, NE IŠČITE ME ! Znajdite se – VSAK PO SVOJE.
   Se
   vidimo – čr se vidimo . ČE VAS BOM RABIL – VAS BOM – POKLICAL.
   Ostanite – v cvetju
   – ROŽE SI PA SAMI KUPITE”.
   In
   “PLAŠČEK” – se napoti – proti izhodu iz “PARLAMENT-puba”
   !RDEČI
   BALON”
   jezno reče:” Ma, nej gre “PLAŠČEK” – k vragu.
   Je res najbolje,
   DA NEHAM S PROVOCIRANJEM – JANŠISTOV, SDS – če ne se bom -ŠE RAZPOČU”.
   “dENARJA NI BLO tkoaltko – skor nič.
   LE VELIK – BREZ VEZE PREPIRANJ, PSOVK – PA TAKE REČI”
   “BOM
   JAZ “RDEČI BALON”
   USTANOVU SVOJO

   STRANKO
   ” Š M A R N I C A”,

   za tiste iz ex KP; ZK strank, KI RADI PIJEJO – ALKO – SEVEDE:
   Moja stranka bo MNOŽIČNA
   _ je ljubiteljev alko pijač v SLOVENIJI – VELIKO !
   Abstinentov
   – SPLOH NE BOM VČLANJEVAL. Nealkoholoki – so tečnobe.
   Za maskoto
   stranke “ŠMARNICA” – bo moja koza JULIKA ! Je OK – lepa KOZA.
   Nš ozdrav pa bo:
   “ŠMARNICA – JE VEČNA”
   še
   “ŠOBCA” – je ves navdušen in
   reče: ” SE BOM KUJ V TVOJO STRANKO VČLANIL – V “ŠMARNICO”
   Tudi jest ga rad pijem. NAS PA RUSOV – BO – 100 MILIONOV – V “ŠMARNICI”
   Se bomo drli:
   “DELU ČAST IN OBLAST – PA ŠMARNICA JE – VEČNA”
   Le
   debelo gleda ex kolege
   – JANEZ CEPEC in reče:
   ” VI STE ENI – BUTLI, . Dost vas mam.
   Jaz grem k OK J. JANŠI in v SDS.
   vi pa – vi pa že enkrat – PEJTE VSI SKUP – U – “BEGNE”. L.r. Janez K. KERN KOMENDA
   P:s.

   ŠMARNICA, TRTA
   https://sl.wikipedia.org/wi

   KOZA – JULIKA
   https://www.google.com/sear

   KONEC 5. dela ŠALE
   o sestanku v Parlament-pubu.
   PODOBNOST Z REALNIMI OSEBAMI JE NAKLJUČNA.

   ŠALA
   4.. del.
   s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
   Kraj sestanka: lokal
   “PARLAMENT-pub” ba ŠUBIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

   Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
   “PLAŠČEK”
   resno reče:
   “nehajmo se prepirati in žaliti drug drugega. ZA NAS EX KP, ZK LJUDI – JE VEDNO SLABŠE.
   Ne zafrkavajte se,
   -jaz sem že čisto na koncu z živci,
   – bom dal ODPOVED, kot ZDRAVNIKI – pa boste VI – NA CESTI:.
   Na CESTI boste. In brez DENARJA:
   Vedeti morate naslednje:
   V FOND
   IZ KATEREGA SEM PLAČEVAN
   . JAZ “PLAŠČEK” – vaš mentor in
   – VI – KI NAJ BI BILI PROVOKATORJI – ZA ZAŠČITO INTERESOV NAŠIH EX KP,ZK LJUDI
   vplačujejo
   ex KP,ZK in podobno profilirani ljudje – KI SPLOH IMAJO DOVOLJ DENARJA IN INTERESA, DA
   – SPLOH – PLAČUJEJO – EVRE – ZA
   – mene “PLAŠČKA” , vašega mentorja
   in za vas ex KP, ZK BRANITELJE IN NAPADALCE – na tiste, ki so ex KP, ZK-jem nenaklonjeni !
   A razumete ?
   “LILI PILI”
   reče:
   ” jest nč ne razumem, niti nočem -nč – razumet. “PLAŠČEK” – TI MEN DEJ SAMO JASNA NAVODILA
   – KWA NEJ PIŠEM – PA BOM PISOV – TKO KT VI HOČTE.
   Men gre
   samo za to, DA MI DASTE TOLK DNARJA, DE BOM MU ZA
   – PIR PA ŠNOPS
   – kolkr ga morem jest – spit: cirka 10 PIROV in ! LITER ŠNOPSA na DAN.
   Se
   “PLAŠČEK” pokriža in reče:
   “LILI PILI – OK sva zmenjena – ampak vsak dan mraš napisati in objavit
   – VSAJ 100 E- POSTOV , ki bodo “sovražni” do SDS in do J. JANŠE”.
   “LILI PILI”
   rečr: ” Zmenjen. Bom delov – križce,- za vsak post enga. K sem že zlo pjan – pozabm štet – pišem a še lahko.
   Dnar mi pa nakazuj nejbol vsak pondeljk zjutrej – takrat sm trezem. Vse naenkrat 1x v mescu mi raj ne nakazuj, ker bom vse kuj zapiv, poj bom pa cel mesec brez dnarja pa brez pjače”
   Reče
   “PLAŠČEK” : Prav, zmenjeno.
   ZAPOMNI SI – 100 POSTOV NA DAN – JE TVOJA NORMA”
   Eeče
   še “JANEZ CEPEC”: ” BUNKSLA – PEJTA MAU U “BEGNE”. L.-r. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE.
   4. del
   se nadaljuje.

   ŠALA
   3. del.
   s SESTANKA “APRIL 2019” “ŽAL NAŠIH” EX KP, ZK provokatorjev s tega OK E- PORTALA NOVE24TV.
   Kraj sestanka: lokal
   “PARLAMENT-pub” ba ŠUBIČEVI V LJ, blizu PARLAMENTA R. Slovenije.

   Mentor ex KP, ZK provokatorčkov v usnjenem plaščku
   “PLAŠČEK”
   resno reče: “Nehajmo se prepirati in žaliti drug drugega. ZA NAS EX KP, ZK LJUDI – JE VEDNO SLABŠE.
   Ne zafrkavajte se,
   jaz sem že čisto na koncu z živci, bom dal ODPOVED, kot ZDRAVNIKI – pa boste VI – NA CESTI:.
   a CESTI boste. In brez DENARJA:

   ŠOBCA – se veselo in utrgano ZAREŽI in reče:
   “AH, DAJ NO NE DRAMATIZIRAJ – “PLAŠČEK”. Čisto OK nam gre – poglej, kako je moj TREBUH LEPO OKROGEL.
   Zmeraj imam denar – pa ne delam drugega – kot da včasih nosim napis”
   ” DELU – ČAST IN OBLAST”.
   Jest delam ne dosti, rad jem pa spim. NAJRAJŠ – IMAM PA – O B L A S T”.
   Malo letam po LJUBLJAN, povezujem ljudi, k res so “OBLAST” – PA DOBR ŽIVIM.
   Ne begaj teh revčkov – MI ŠE ZMEREJ SMO – OBLAST ! Tko kt za časa mojga fotra.

   Nas pa ljudi iz ex YU – pa RUSOV – JE VEČ KT STO MILJONOV,
   100milionov. Kaj bo tistih par SDSOVCE – PROTI NAM !.

   Reče
   “PLAŠČEK”:
   ” TO ŽE, AMPAK NAŠI EX KP, ZK “ŠEFI” SE ZAPLETAJO V VE HUJŠE – AFERE.
   OKOLI
   ARBITRAŽE S HR,, OKOLI ODTEKANJA DENARJA IZ ZDRAVSTVA,
   “SV” JE NEZADOVOLJNA itd.
   Zadnjič mi je “LEPOFRIZURNI NAŠ ŠEF”
   rekel, da se boji, da ga bojo na PREISKOVALKO PARLAMENTA – poklical !
   Je
   rekel “LEPOFRIZURNI” naš ŠEF,
   da bi kar šel – KAM V TUJINO: a da je prestar za to in da ne zna – nobenih – jezikov”
   Reče
   ” ŠOBCA” : ” a res. A to da ti je rekel?. Kam bo pa šu. Pa menda ja ne u Moskvo. Jest ke – že ne grem. Je tam mraz, pa tiste LITVINENKO pijače imajo. Ampak zapore pa kakšne gulage – še zmer – tud najbrž. Ruse mam rad kot zavezniike, ampak v Moskvo – pa ne grem”
   Se
   JANEZ CEPEC oglasi: ” Veš kuga ti- “ŠOBCA” – te v Mosvo tud noben ne vabi. Kwa pa nej u Rusiji s tabo? Za OLIGARHA si preveč prazne glave, pa preslabo zgledaš. Za u gulag – pa tko nis _ KER DELAT NE ZNAŠ PA NE MORŠ.
   Pejt ti mau u BEGNE – “ŠOBCA”..
   Reče
   “LILI PILI” : ja verjamem, da gre našim šefom že tud bolj slabo. In da “LEPOFRIZURN” – cvili !
   Ampak, saj jest nočem, da mi dajejo – velik denarja. Tolk nej mi dajo, DA BOM MU ZA _ ŠIR pa ŠNOPS -nej mi dnarja dajo- pa bom jest _ ČIST ZADOVOLN:
   A NE VIDTE KAKO LEPO, ŠNOPS RJAVO BARVO IMAM. Še sončit se mi ni treba”
   Se
   JANEZ CEPEC
   se zadere na “LILI PILIJA”:
   “LILI PILI – ti s en BUTL, PEJT TI MAU U BEGNE: Šnops rjava barva pride – OD CIROZE JETER. Kdo te bo pa zdravu?
   Noben – DOHTARJI BOJO ŠTRAJKAL, a ne veš? Dajejo ODPOVEDI. BUNKSL – PEJT U BEGNE”
   “LILI PILI” – le zamahne z roko in reče:
   “Ti JANEZ CEPEC – si pa res en CEPEC.
   Sej men je zarad zdravnikov, zarad NAŠIH DOHTARJEV – VSEEN !.

   Vsi vemo, da je MATILDA – NEJBOLŠ -DOHTARCA. A ne?” L.r. Janez K. KERN KOMENDA
   p.s.
   KONEC ŠALE
   3. del.
   se bo nadaljevalo

 • Slovenka

  Vasilki se je trud bogato povrnil.

 • Andrej

  Ali kdo ve, koliko nas je do sedaj stala tale Arbitraža? NOVA24, ali lahko izbrskate?
  Da vidimo, koliko nas pod komunisti stane izgubljanje lastnega ozemlja.

  • Common Sense

   Hočeš reči, koliko bi prihranili, če bi Hrvatom enostavno poklonili? ;)

 • svatne

  Nobene “Vasilke” pa “Sekolci” pa prisluhi itd. pri katastrofalnem rezultatu arbitraže nimajo omembe vredne vloge. Ključno pri katastrofi je lažniv in nestrokoven memorandum, ki ga je tribunalu poslala vlada JJ.

  • Janez Kepic-Kern

   No ja – malo če nam tvoje stališče razlożiš.
   VSE NAS JE MOTILO, ko so żal preds. PAHOR IN OSTALI VZELI TO
   ARBITRAŻO KOT EN NAČIN NJIH OSEBNEGA – “VELIKAŠTVA, samopromocije itd.”
   – pa gre za stvar, ki se tiče vseh nas Slovencev.
   Glede mene: zadeva je NUJNA ZA IZREDNO SEJO PARLAMENTA. L. r. Janez K. Kern KOMENDA

   • svatne

    Mnenja so množičen pojav in vsak ima pravico do mnenja. Štejejo pa dejstva, dokumenti, “papirji”.Kar se tiče arbitraže je najprej potrebno prebrati Sporazum. Kar je tam zapisano (podpisano, ratificirano in registrirano pri Organizaciji UN) je od vsega, kar je bilo “sproduciranega” v slovenskih deželah zandjih sto let nekaj najboljšega. Omogočilo je arbitražnemu tribunalu “dati na mizo” vsa relevantna dejstva, in tribunal, ki po pravilih arbitriranja pri odločanju upošteva izključno določila Sporazuma in argumentacijo, zbrano v Memorandumu, bi imel možnost odločiti tako, da se bistveno popravijo napake slovenskih politikov doslej. Žal pa so slovenski pooblaščenci (predsednik vlade in pisci memoranduma) tribunalu poslali papir, ki ni vseboval niti enega “slovenskega” argumenta. Že v uvodu so zapisali laž, da sta se RS in RH osamosvojili hkrati. Ta laž je z ozirom na pravila arbitriranja in določbe Sporazuma (zlasti 5. člen) ključnega pomena in je razvrednotila vse prednosti Slovenije. Navajali so tudi take neumnosti, da se je predsednik tribunala v obrazložitvi razsodbe moral v nekaterih točkah naravost posmehljivo obregniti ob “argumente” slovenske strani.

    Tako ali tako pa v pravu velja, da je odločitev, ki stoji na lažeh, nična (null and void). Final Award, na katero povzročitelji na vse pretege prisegajo – četudi jo celo nasprotna stran (seveda iz drugih razlogov) v celoti odklanja – je torej brezpredmetna. (“Denar nazaj” bi se reklo po domače!).

    • Janez Kepic-Kern

     HVALA !
     ja – ta OK stališča – predstavi tako; DA BODO PRIŠLA
     V
     PARLAMENT R. Slovenije.
     IN DA BODO ZNANA VSEM.
     Premalo je, da tole vemo le – MI – tu.
     Obrni se na kako stranko, ki ti je OK. L:R: Janez K. KERN KOMENDA

     • svatne

      Oh, odgovorni vse to dobro vedo!

 • Get Smart

  Ključno pri katastrofi je MURGL JUGOKOMUNISTIČNA priključitev RVACKE v EU, ko je BORAT POHAR najprej kao blokiral in potem kao odblokiral RVACKU, ki je kao pristala na arbitražni sporazum, ki si ga je sama zamislila ozirom si ga je zamislila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE, da prepiše del slovenskega ozemlja na RVACKU.
  .
  Dokler je bil JJ, smo imeli zadevo pod kontrolo, zdaj pa ti tu drkadija, drka, da je J kriv za dež v Piranskem zalivu in katastrofo v ritardiranih možgančkih kretena svatnića.
  .
  Stališče JJ-ja in njegovo delo za Sloevnijo je bilo jasno:
  ko bo Rvacka izpolnjevala pogoje za vstop, to je, KO BO NEHALA z NEUTEMELJENIMI ozemeljskimi zahtevki, bo pač pripravljena za EU.
  In to je vse.
  .
  Tu pa nastopi VELIKI POK, patrija in državo totalno prevzame MURGL KOMI JUGA in podari Piranski zaliv Rvackoj.
  In zdaj ti tu uleti svatnić, ki drka na J-ja.
  Ja, takle mamo, ++++500.000 a i više nje uvožene robe in lokalno peto kolono tipa svatnić.

 • Get Smart

  TUREK Danül igra za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO, zato ni mogel
  zabiti »avgotola« Sloveniji, ampak je v dresu MURGL KOMUNISTIČKE
  JUGOSLAVIJE (z zvezdo na joških nje) zabil gol Sloveniji.
  Tako kot
  MESSI ni zabil avtogola Realu ali Španiji, ampak je zabil gol Realu
  (Barca–Real 1:0) in je zabil gol Španiji, ne pa avtogol
  (Argentina–Španija 1:0).
  Pamet v glavo.

 • francelj3

  Tretjerazredni turek seveda Sloveniji ni mogel zabiti nobenega avtogola, ker je izrazit protislovenec in še turek povrh. Sloveniji je zabil gol.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!