Biseksualni Superman razočaral bralce, prodaja v primerjavi s prejšnjimi številkami močno upadla

Po novi priredbi “prebujenega” Supermana družbe DC Comica je prodaja nekoč enega najpopularnejših stripov močno upadla. Ponovni zagon serije “Superman” iz DC Comicsa, ki vsebuje “prebujene” zgodbe, je bralce očitno razočaral, saj se s prodajo niso uvrstili niti med Top 50 najbolje prodajanih stripov, poroča The Washington Times .

V novi izdaji Supermana nastopa v  glavni vlogi sin prvotnega Supermana, ki dela kot podnebni aktivist, je zagovornik nezakonitih priseljencev in živi v razmerju z moškim novinarjem.

Močan padec prodaje po spremembi lika

Po poročanju časnika Times naj bi prodaja novega stripa začela upadati že lansko poletje, ko je DC, Clarka Kenta zamenjal z njegovim tisočletnim sinom Jonathanom Kentom. Odkar je debitiral lanskega julija, je bil “Superman: Son of Kal-El” št. 1 prodan v samo 68.800 izvodih, s tem pa je zasedel 17. mesto najbolj prodajanih stripov tistega meseca.

(foto: DC Comics)

Prodani izvodi v preteklosti

Te prodajne številke so daleč od prejšnjih ponovnih zagonov Supermana, nekaj podatkov samo za primerjavo – “Superman” št. 1 je bil v letu 2018 prodan v 133.700 izvodih, “Superman: Rebirth” št. 1 je bil prodan v 118.434 izvodih, “Superman” št. 1 je bil junija 2016 prodan v 105.380 izvodih, “Superman” št. 1 pa v 2 izvodih 118,17 v septembru.

Oktobra se je DC, ki ima svoj sedež v Kaliforniji, odločil, da bo zanimanje med bralci spodbudil s tem, da lik Supermana postane biseksualen in v razmerju z novinarjem Jayem Nakamuro. Iz založbe DC Comics so sporočili, da se bo par povezal tudi na romantični ravni, kar se je zgodilo v peti izdaji. Ljubezenska zveza je nastopila, potem ko bo Jonatan občutil posledice svojih superherojskih dobrih dejanj in je zaradi tega ”duševno in fizično izgorel, ker poskuša rešiti in obvarovati vse, ki potrebujejo pomoč”. “Superman: Son of Kal-El” št. 5, v katerem Superman poljubi Nakamuro,j e dosegel vrhunec novembra in dosegel šesto mesto na ravni mesečne prodaje.

Superman (foto: printscreen)

Zanimanje med oboževalci naj bi še dodatno upadlo, ko je založnik DC Comics Jim Lee sporočil, da je podjetje spremenilo Supermanov moto iz “Resnica, pravičnost in ameriška pot” v “Resnica, pravičnost in boljši jutri”.

Tanja Brkić