Bistrega duha in pozitivna na 103. rojstni dan

Vse najboljše Marija gregl (foto: L.K.).

Dom upokojencev Brežice je pripravil praznovanje za svojo najstarejšo stanovalko gospo Marijo Gregl ob praznovanju njenega 103. rojstnega dne. Marija Gregl prebiva v Domu upokojencev Brežice od leta 2001.

Slavljenko so v sončnem nedeljskem dopoldnevu obiskali sorodniki, ob visokem jubileju pa ji je voščil tudi Ivan Molan, župan občine Brežice. Trije člani domskega pevskega zbora Žarek so slavljenki zapeli in gospa Marija se jim je pri petju pridružila.

V Domu upokojencev Brežice biva že 14 let 
Marija Gregl prebiva v Domu upokojencev Brežice od leta 2001 in je ostalim varovancem poznana po pozitivni naravnanosti in prijaznosti. Visoki jubilej je praznovala kar v svoji sobi, saj ji zdravje ne dopušča, da bi se poveselila skupaj z ostalimi sostanovalci.

Slavljenka Marija Gregl (foto: L.K.).

Slavljenka Marija Gregl (foto: L.K.).

Sama vzgojila 5 otrok
Rodila se je leta 1913 v Orešju na Bizeljskem. V življenju se je srečevala z različnimi preizkušnjami, ki jih je pogumno in z zaupanjem premagovala. Družino je preživljala s trdim delom po okoliških kmetijah in sama vzgajala svojih pet otrok, danes pa jo v Domu upokojencev Brežice obiskujejo vnuki in pravnuki.

Marija Gregl je zelo veliko brala in prav zaradi tega ohranjala svoj spomin in bistri duh, še vedno pa jo razveselita lepo petje in glasba.

V. V., L. K.