Bizaren ukrep Šarčeve vlade za “večjo varnost” pred migranti: Vlada na mejo pošilja dodatnih 35 (!) vojakov: Do kdaj se bo Šarec še delal norca iz Slovenk in Slovencev?!

Foto: sta

Vlada Marjana Šarca je povlekla prvo potezo ob zahtevah slovenskega naroda, da zavaruje južno mejo s Hrvaško, kjer se ljudje zaradi migrantskih vdorov, vandaliziranja in celo ugrabitev že dolgo ne počutijo več varne – na mejo bodo poslali 35 dodatnih pripadnikov Slovenske vojske. Z drugimi besedami, to pomeni približno 12 vojakov na izmeno, ki se bodo pridružili 66 že angažiranim vojakom, ki se nahajajo na različnih lokacijah. To pomeni, da bo slovensko mejo po novem na izmeno branilo približno 33 vojakov, ki bodo morali pokriti 670 kilometrov meje (380 kilometrov kopenske meje in 290 kilometrov rečne meje). Z drugimi besedami, Slovenijo bo branil en vojak na 20 kilometrov.

Slovenska tiskovna agencija poroča, da je Slovenska vojska na zaprosilo policije poslala okrepitve na južno mejo, ima pa tudi pripravljene enote, da lahko vsak trenutek okrepi prisotnost, s čimer se je v soboto ob robu slovesnosti ob obletnici konca druge svetovne vojne v Topolšici hvalil trenutni obrambni minister Karl Erjavec. Predsednik stranke DeSUS se bo sicer moral braniti tudi interpelacije, ki jo je proti njemu vložila Slovenska demokratska stranka zaradi zlorabe svojega položaja; v soboto je medijem zatrjeval, da je napovedana interpelacija neutemeljena in prazna ter da gre za politično dejanje. Več o interpelaciji zoper Erjavca preberite TUKAJ.

Kot so sporočili iz Generalne policijske uprave, so za dodatne pripadnike SV zaprosili že pred primerom sredine ugrabitve v Beli krajini, saj da redno spremljajo gibanje in naraščajoče trende ilegalnih migracij in temu primerno prilagajajo svoje ukrepe. Ukrep naj torej ne bi bil neposredno povezan z ugrabitvijo. Kljub temu se je v Beli Krajini v soboto zgodil množični protest, na katerem so prisotni s podpisom peticije opozorili na težave ljudi, ki živijo ob meji, zaradi nezakonitih migracij. Vlado so med drugim pozvali, naj zaščiti mejo in zagotovi varnost ljudi ter njihovega premoženja. Zahtevali so tudi spremembo azilne zakonodaje.

12 super vojakov na izmeno dovolj za ureditev razmer?
Poteza vlade Marjana Šarca je kratko malo podcenjujoča do resnosti razmer, so prepričani v največji opozicijski stranki SDS, kjer so po ugrabitvi Mirka Moravca zahtevali tudi sklic seje Sveta za nacionalno varnost, a jih je premier zavrnil, da za kaj takšnega ni potrebe. “Celih 35!? In sedaj naj bi bila meja ustrezno zaščitena ? Očitno bo ta vlada storila vse, kar je možno, da meja ostane lahko prehodna,” je denimo na svojem Twitter profilu potezo vlade komentiral Božo Predalič. “Slovenska vojska za varovanje južne meje dodatno angažirala 35 pripadnikov. Rešen problem varovanja meje, 12 ‘super’ vojakov na izmeno bo pokrilo mejo,” pa je sarkastično pripomnil slovenski častnik in veteran vojne za Slovenijo Darko Njavro.

Tudi nekdanji šef PU Novo Mesto dr. Anton Olaj opozarja, da gre za pljunek v morje. “Vsaka kadrovska pomoč policiji je dobrodošla, ampak to žal ne bo rešilo problema ilegalnih migracij brez sprememb azilnih predpisov,” je opozoril. Oglasil se je tudi predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša, ki je na Twitterju zapisal, da je za varnost slovenskih meja in prebivalstva ob meji tudi Viktor Orban naredil bistveno več kot Marjan Šarec, “saj z Madžarske ne dobivamo nobenih migrantov in ljudje ob tej meji živijo mirno”.

Naj ob tem spomnimo, da ima sicer Slovenska vojska v stalni sestavi 6.540 pripadnikov, od tega 2.509 vojakov in 3.010 častnikov in podčastnikov. Torej, več kot enega častnika na vojaka, kar dela tudi Slovensko vojsko pretirano zbirokratizirano. Predstavlja pa 35 dodatnih vojakov za južno mejo samo 1,4 odstotka naših vojaških kapacitet.

T. F.

 • Stric iz ozadja

  Bolje vsaj nekaj, kot nic.

  • mona lisa

   To je tako kot nič. Samo več jih bo kozojebce vozilo v azile. Dokler se ne spremeni politika ne bo nič samo še slabše. Serpentinšek pa tako dela proti Slovencem.

 • Frank Derzic

  Resnicno dokazujemo, da smo narod hlapcev in potuljencev z frajtonarico ali pa z figo v zepu, ce ni flase v roki! Toliko staresin in le majhno stevilo vojakov ne premorejo nikjer. Njavro in premijer, bi morala nujno obiskati psihoterapeuta, saj s tako neumnimi potezami resnicno kazeta pomanjkanje inteligence in pa
  pameti. Vse se da zaigrati, le neumen, ne more pameten postati!

 • Steiermark

  Teh nekaj “mandlcov”, ki jih komik pošilja na mejo, bo zadostovalo edino, da kateri musli ne vkrade serpentinška z “elegantnimi oblačili” vred! Sicer so pa vsi, s serpentinškom vred, navadni bedaki , ki se , resnično, igrajo z našo potrpežljivostjo, ko se obnašajo, kot da je življenje, en vaški teater, kjer se ti “umetniki” igrajo naše vladarje! Tepci!

  • abc

   Vojska bo pomagala policijskim enotam, katere že varujejo mejo. Sicer pa vojska nima pristojnosti, lahko pa pomaga policiji. In ne žali Slovenskih vojakov z mandlci.

   • Steiermark

    Ali imaš tudi ti “mnenje” o “slovenski vojski” in oblasti – samo iz razloga, ker so tam, večinsko tvoji srbski rodžaci, ki nadaljujejo z genocidom nad avtohtonimi v Sloveniji?

    • abc

     Pojdi v kasarno do vojakov in jih žali, pa da vidiš maraton, da te izjebejo nemčurka nespoštljiva.

     • cosmosjasnovidec

      In kje ti bedak čefutarski vidiš kaj nespoštljivega?
      Še sam si majmun pasjejebski navedel,da vojska nima nikakršnih pooblastil in torej z tvojo prazno bučo niti ne dojameš,da to pomeni,da je od nikakršne koristi na meji razen,da vozi muslimansko golazen v zbirne centre.
      Če je pa tvoja čefutarska sestra šla služit v vojsko je šla zaradi tega,ker jo kot vsako čefutarko nenehno srbi mednožna jama in,ker ne more zdržati brez fafanja več kot cirka pol ure.Vprašaj svojo staro kurvetino kako je fafala in širila noge narazen komunajzarjem,ciganom,klošarjem po vojni še prej pa nacističnim okupatorjem samo iz užitka,ker je bila pregrda,da bi ji kdo kaj dal za to.
      Kako je pa danes v vojski in policiji pa vprašaj svojo sestro saj tja gredo same kurvetine in niti ena normalna poštena ženska kar je seveda jasno zakaj sili tja.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • abc

      blablablablabla lapanje lapanje

     • Steiermark

      Ćefur bo meni govoril , po ćefutarsko, da sem nemčurka (ćefutarski izraz), medtem ko ne pozna niti kulture, niti zgodovin avtohtonih prebivalcev, , ki ga gosti in prenaša! Pojdi trositi tvoje žaljivke in zmerjanja k svojim, na balkan, pa bomo videli, do kdaj!

     • abc

      Če me še enkrat žališ z čefurjem in podobnimi žalitvami na nacionalni osnovi, te bom prijavil. Resno mislim !!!

     • Steiermark

      Zanimivo, da se sam poimenuješ oz. prepoznaš v besedi ćefur, nato groziš, da so to žaljitve na “nacionalni osnovi”, medtem ko nisi sposoben prepoznati pravih “žaljivk na nacionalni osnovi”, ko uporabljaš raznorazne žaljivke zame, avtohtono Štajerko, nemškega porekla ter me ozmerjaš z nemčurko itd. A to pa niso žaljivke, ki si jih dovoli izreči nekdo, ki tako kulturno, kot gensko nima kaj za opraviti , niti s Slovenci? Ali bova podala istočasno, oba, en proti drugemu prijavo in tožbo? Najprej si preberi tvoje žaljivke izrečene proti meni, in si jih dobro zapomni, katerih nesmeš več pisati!

     • abc

      Sem ti že najmanj enkrat napisal, da sem čisti slovenec. Lahko si tudi po najinih predhodnjih pogovorih pogledaš kdo je začel prvi koga zmerjati za čefurja, južnjaka, srbina itd, na to sem ti jaz odgovoril z nemčurko ali švabico. Preveri !

     • Steiermark

      Sploh me ne zanima, kaj si in kaj nisi, čeprav s vsakim svojim “komentiranjem”, polnim žaljivk in balkanskih prostaških izrazov, brez katerih ne znaš…sicer pa se takšnega sam kažeš. Kaj naj bi mislila, da tako komentira neki izobraženi in zavedni Slovenec, ki, kdove iz kakšnega razloga vedno znova ponižuje in žali, avtohtone, v deželi, ki ti je dala vse. Nehaj srat pod vsak moj komentar, pa bo zadeva opravljena!

     • abc

      Me veseli, da bo zadeva opravljena.

    • abc

     Imam občutek, da si potrebna qrca, kot sahara vode, ampak te nobeden noče. Zato si padla na tok nizek nivo , mržnjo, naciopnalizem, verski fanatizem. Pejdi v to tvojo ljubo švabarijo in jo nastavi tvojim debelim Švabom z pivskimi trebuhi in hozntregerji. Bljak , fujj!!

     • Steiermark

      Česarkoli sem potrebna jaz, ti nisi primeren, za “reševanje mojih problemov”, kamelarjev in pritepencev z balkana se nebi dotaknila tudi z 2-metersko palico – se mi gabite. Sedaj pa zapri svoj g…….ec in izgini iz moje bližine, tudi na spletu! Razumiješ?

     • cosmosjasnovidec

      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

   • cosmosjasnovidec

    In kako jim bo torej pomagala?
    Policiji jih bo pomagala voziti v azilantne centre tako kot do sedaj in to ni nobena tajna.
    Razlika bo samo ta,da bo teh nekaj vojakov več hitreje prepeljalo večje število kamelotrajbarske nesnažne muslimanske golazni v zbirališča.
    Vojska,če je sposobna mora na meji držati mrtvo stražo in,ko pride takšen nesnažen ilegalni prebežnik ilegalno čez je dolžnost vojaka,da ga ustreli brez opozorila.
    Tako se varuje meja in ne,da muslimanskim svinjam dajo hrano pijačo potem jih pa odpeljejo v azilne centre.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

    • Steiermark

     Tale azbukar, kot tujec pač ne razume dobro, kulture, ki še vedno velja pri nas! Njegovi predniki (ali pa kar sam) so se privlekli in priplazili v Slovenijo, ter si domišlja-jo, da nas imajo pravico zmerjati in komandirati! Divjaško balkanska posla!

     • cosmosjasnovidec

      Ja taka je tale neizobražena čefutarska drhal.
      Izdajalci svojih balkanskih domovin so iz njih pobegnili namesto,da bi jih branili se vsi posrani prisesali v Slovenijo kot begunska čefutarska golazen potem je pa niso hoteli več zapustiti in so se tukaj zabarikadirali kot pravi fašisti kar jim je tudi že prirojeno.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

    • abc

     In ti boš pametoval kako naj vojak reagira, ki še v vojski nisi bil. Nesposobneži kot si ti, ponavadi širijo največ nasilja. Debil poscani.

     • cosmosjasnovidec

      Debil poscani te je naredil čefutar prismuknjeni.
      In,če že hočeš vedeti ne samo,da sem bil v vojski ampak sem sodeloval takrat,ko ste čefutarji napadli Slovenijo in dobili po pički.Sodeloval sem na balkanu tudi z mirovnimi silami zato pa vem kaki strahopetni posranci ste gnide balkanske čefutarske.Ravno ti pasjejebec čefutarski veš kaj je vojna in vojska,ko si strahopetec pobegnil v Slovenijo namesto,da bi branil svojo zahojeno balkansko domovino pezde navadno izdajalsko.
      Izdajalci svojih domovin ter pritepenci v tujo državo boste sedaj tukaj pametovali driska čefutarska posrana.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

   • Steiermark

    Bogi, bogi, stanje se ti je hudo poslabšalo, sploh ne veš kaj blebetaš!

 • Antonius

  Serpentinšek je pa zares imenitni komik. Tragedijo spreminja v komedijo. Za prepričljivost v komediji, ki jo igra, je na oder k sceni pridodal še 35 brezzobih statistov.

  • zokispoki

   Gotovo je poslal teh 35 soldatov samo zato, ker mu je tako svetoval Muri, da ne bo popolnoma pogorel na volitvah !

 • cosmosjasnovidec

  Vojaki stojijo mirno pred šiptarsko izdajalsko nesnago tovarišem “šaracem”namesto,da bi ga ustrelili kot podgano.
  In ti naj bi varovali mejo.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Dada

  Janša zdaj kot opozicija nabira točke v Sloveniji in poskuša nazaj pridobiti točke pri Orbanu. Namreč, Janša je WeBRA vozil po Sloveniji s helikopterjem, da bi se mu prikupil, a glej Orban je Webru odklonil pomoč. Nobeden predsednik vlade se do zdaj ni hvalil z mirnim življenjem ob Madžarski meji, samo Janša se, ki nič drugega kot star politik, ki Orbanu v rit leze, zato ga hvali… Sploh pa Janša sedaj kritizira Šarca, ko se je šlo na v predsedniške volitve ga je pa hvalil, da bi ljudje volili Šarca, ta bi postal predsednik v Slovenije, Janša pa mandatar vlade. A glej, stari politik se je uštel. Stavil je na napačnega konja v tekmi za predsednika države, vendar je na koncu tudi napačni konj boljši od Janše. Ali lahko Janša sploh koga še premaga ??? Očitno ne, saj dela manevre, ki ga povsod izvržejo iz ovinkov…. Upajmo, da bo še nekaj časa predsednik SDS, saj naslednika nima. To pa je že druga zgodba SDS, saj je Janša dolgo delal na tem, da je edini, torej alfa in omega, zato mu drugi kot Grims ali debeloglavi, ne segata do gležnjev. Dokler bo tako, pa Slovenija ne more pričakovati, da bo desnica še kdaj prevzela krmilo države.

 • Zgornji

  TA HINAVSKI IGRALSKI POKVARJEN POSMEHLJIVI ZLOBNEŽ SE NE BO NIKOLI NEHAL NORCA DELATI IZ NAS, KER SE JE ŽAL ŽE PREVEČ POKVARIL !!! ! !!! SEM GA PREVEČ SPOZNAL ZADNJA LETA !!! ! !!! ŽAL BO POTREBEN MOČNEJŠI UKREP ZA TAKE UMAZANOGLAVCE KOT JE ŠARO !!! ! !!!

 • bubamara

  Kozejebci že imajo navodila, da gredo lahko čez mejo po 15.00 uri, ko gredo vojaki domov.

 • Caesar

  Težko bojo poslali še več vojakov na meje, ker jih ni. Že sedaj sta vpoklicani rezervi vojske in policije. Da bo lahko več vojakov in policajev na meji, se bo moralo zaposliti več ljudi v vojsko in policijo. Dokler bojo tako delali oblastniki, kot delajo, bo vojakov in policajev samo manj na meji, ne več.

 • totex39

  Serpetinšek bo svojo norčavo politično komedijo uprizarjal tako dolgo, dokler mu bo ljudstvo dovolilo in ploskalo za te njegove nore eksperimente, ki jih počenja z državo.

 • Jan Kovalski

  Ta ukrep ni težko razumeti:
  To pomeni, da bodo lahko prepeljali še več ilegalcev v migrantske centre kot do sedaj.

 • VERZIFIKATOR

  »KASNO ŠARAC NA KOSOVO STIŽE«

  (iz cikla Poražencev)

  »Kasno Marko na Kosovo stiže!«,
  iz poražencev je pesem cikla,
  znana, ki je na Balkanu vznikla,
  a dogaja se Evropi bliže.

  Turki, ko potrkajo na vrata,
  ko ni varna Kolpa več ne Sava,
  ko sovragov prava je poplava,
  spomnimo se Markovega brata.

  Šarac bil kot brat mu je edini,
  konj neznane pasme dasiravno,
  vlogo je opravil to postavno,
  da uprl se je na ravnini.

  Kjer ravnina kolpska se razteza,
  tam je svoje sile razprostranil,
  Šarec konj z vojaštvom se je branil,
  takšna ljudske pesmi je pretveza.

  V bran postavil skupaj se z Rjavčkom
  s četo petintrideset vojakov,
  kdo nasedel mu bo od bedakov,
  da vojaštvo plava brez rokavčkov.

  Dva sta konja nam dovolj, je zinil,
  Šarec in Rjavček sta imeni,
  ljudska pesem ki o njiju meni,
  da pred njima Turek bo izginil.

  Saj ko videl bo oba junaka
  in pa četo tridestih z njima,
  valjal se od smeha bo, ta rima
  pa povzdignila oba bedaka.

 • Joško

  A je Korl poslal pešadijo na mejo, ali imajo vojaki kakšna tehnično sposobna vozila?

 • Jan Kovalski

  Če že sprašuje:

  https://twitter.com/ZigaTurk/status/1127559225033596928

  Želim si Evrope brez Turkov.

 • tasilo

  Za varovanje meje pred temi zdravniki, inženirji in astrofiziki je treba (poleg 35 žolnirjev) na južno poslati še 33 burekpekarjev in dva avtobusa poklicnih spremljevalk. Tako bo meja res varna, ni hudič.

 • VERZIFIKATOR

  Marjanca Erjavšek

  ZEMLJO KRAST

  Gremo zemljo krast se vojskovati,
  reče Marjanček na prizorišču,
  Čarli ti boš prvi na bojišču,
  jaz pa druge moram poiskati.

  Iz soseske jih celotne zbere,
  petintrideset je njih število,
  se o tem bo dolgo govorilo,
  cela vojska se huronsko dere.

  Šli lovljenje bomo se sovraga,
  vsak bo rešil s tem po košček zemlje,
  ki sovražnik nam jo vsak dan jemlje,
  mu pokažemo, kdo je, nesnaga.

  Marjanček poveljnik je vojakov,
  Čarli v vlogi spet operativni
  in vojaki vsi na moč odzivni,
  na bojišču truma je junakov.

  Ti loviš, zavpije Čarli glasno,
  razkropi zdaj v strelce se vojaštvo,
  isti hip pokaže se junaštvo,
  vsem sosedom da je v hipu jasno.

  Hrup, ki se razlegel je po hiši,
  je podvig, ki zlepa ni mu para,
  sosed da soseda spet pobara:
  »Ti, a se igrajo slepe miši?«

 • if

  Dokler bo volilno telo tako volilo je vseeno, katera levičarska Serpenta sika po Sloveniji. Serpenta je kača zla v korupcijski kolaboraciji z neokomunističnim slovenskim zlom, ki mu načeljuje ortodoksni komunist v spregi s podsistemi, ki so preživeli osamosvojitvene procese.

  Sinočnji intervju (Možina, RTV SLO 1 ob 21:00 _ https://4d.rtvslo.si/arhiv/intervju-tv/174614412 ) z odvetnikom Hribernikom dokazuje, da Sloveinijo vodijo kriminalci!
  Ob sodnih ekscesih tipa Patria, Novič …, bi morali predsedniki države, vlade, parlamenta stopiti pred javnost, poudariti ta dejstva in takoj ukrepati v smeri demokratizacije pravosodja.

  Ker tega ne storijo, se umeščajo v sprego državnega kriminala.

 • Slovenka

  Do kdaj se bo Šarec še delal norca iz Slovenk in Slovencev?!

  Dokler mu bomo to pustili.

 • Andrej

  Pozabili so omenit, da ti vojaki ne bodo smeli streljat. V bistvu bodo le namesto strašil.

 • Jan Kovalski
 • Jan Kovalski

  Ko je bil Serpentinšek še komik se mi ni zdel smešen.
  Ko pa je postal predsednik vlade pa mi je postal smešen.

  • Andrej

   Žalostno smešen. V posmeh celemu narodu.

 • Jan Kovalski

  Ta mesec policisti izvajajo poostreno kontrolo nad kolesarji,
  zato ne morejo poslati več ljudi na mejo.
  Gratinirane palačinke in morski rakci za migrante precej stanejo.

 • pajot

  To ni še nič. Smetar in serpentinšek sta dala delat tudi 35 tabel z napisom : Turkom strogo prepovedan vstop. Postavili jih bojo ob bregovih Kolpe in Sotle. Izdelava tabel je presegla izplačano cifro makete za 2. tir.

  • tasilo

   Tole s tablo je vedel že Milčinski v Butalcih https://sl.wikisource.org/wiki/Butalci#Turki_v_Butalah

   Pa so moževali in sklenili, da se brez boja ne udajo. Nego da na cesti, ki jim pelje v staroslavne Butale, postavijo napis: »Turkom prepovedana pot!«

   Še se je oglasil glas: »Ne bodimo zajci! Napišimo: »Strogo prepovedana pot!«

   Pa je navdušeno obveljala županova, da s Turkom nič usmiljenja in se naj zapiše: »Najstrože prepovedana pot!«

   /…/ In ko je napočil dan in ni bilo od Turka ne duha ne sluha, so sklenili, napis da je dober, napis da ostane …

   • pajot

    Milčinski je bil kerlc…ha,ha,ha….

 • xtc

  Seveda gre za nnorčevanje iz ljudi,saj vedo ,da 35 vojakov ne pomeni nič in ,da promet z ilegalci teče napreja nemoteno.
  Zadeva bo šla tako dolgo,dokler nebo vsaj še kake ugrabitve ali dveh ali pa par smrti ljudi ob meji-preje pa konca ne bio,seveda pa bo tudi takrat padla vlada in do teh neumnosti ni daleč.
  Seveda pa bodo take incidente skušali na vsak način z vsemi sredstvi prikriti.

 • althar

  35? A je to število delujočih parov škornjev v SV?

 • sodnikisozločinci

  Janša je državnik! Janša je naš heroj! Janša, Janša, Janša! Za domovino, z Janezom naprej!

  Oprostite, malo sem si moral dati duška od silne domoljubne evforije.

 • sodnikisozločinci

  Šarčev IQ je 165, ko mu žena pobere pajčevino tam dol, no… pa samo še 65.

 • Ryuk

  Če bi vsakega postavil na 500 m, bi tako pokril celih 17 kilometrov meje. Občutno premalo, da bi lahko trdil, da je meja zavarovana.

 • Franjo Trojner

  Oblast nam v obraz laže in se poigrava z varnostjo državljanov Slovenije in državljanov celotne EU !
  S Hrvaško imamo 380 km kopenske meje, 290 km rečne meje in X km ? morske meje. Zanima me koliko policistov in koliko vojakov 24 ur na dan hkrati varuje našo južno mejo pred vpadom ilegalnih migrantov ? Morda 100 policistov in 100 vojakov hkrati ??? Vse kar je manj je smešno in ne more preprečiti ilegalnih prestopov naše južne meje in zavorovati domačinov in njihovega premoženja.
  To je 25 skupnih patrolj na izmeno (12h ) v kateri sta dva policista in dva vojaka in vsaka patrulja non stop nadzira 26.80 km naše državne meje, kar je po razgibanem terenu že podnevi težko izvestii, kaj šele ponoči, mar ne? Pa vi res mislite, da Šarec, Pokljukar in Rjavec na našo južno mejo vsak dan v eno izmeno (12h) pošlejo 25 mešanih patrulj (2 policista + 2 vojaka) ??? Nikakor ne! To bi pomenilo, da bi 670 km dolgo mejo 24 ur na dan varovalo 100 policistov in 100 vojakov. V 30 dnevih bi našo južno mejo skupaj varovalo 6000 policistov in vojakov skupaj, kar pomeni 3000 policistov in 3000 vojakov!!! To pa je že približno pol celotnega fonda zaposlenih s katerim razpolaga policija in vojska mar ne??
  Če v obzir še vzamemo še :
  – 89 km kopenske meje in 13 km rečne meje z Madžarsko.
  – 251 km kopenske in 79 km rečne meje z Avstrijo.
  – 201 km kopenske meje, 31 km rečne meje in 48 km morske meje z Italijo.
  Plus vse druge aktivnisti za katere sta z zakonom zadolženi policija in vojska, lahko kar sami ugotovimo kako naša vlada, pilicija in vojska obvladujeta stanje na naših mejah in v notranjosti države.
  V luči zgoraj naštetih številk so besede predsednika leve vlade Šarca in notranjega ministra Pokljukarja, da ni skrbi z nacionalno varnostjo naravnost smešne in zavajujoče.
  Torej predsednik države g. Pahor, predsednik leve vlade Šarec, notranji minister Pokljukar in obrabni minister Rjavec koliko policistov in vojakov v 24 urah non stop patruljira vzdolž naše južne meje??

 • Artur

  Za koga ku.ca imamo 3.010 častnikov in podčastnikov zato, da komandirajo 99 vojakom na meji iz varne kancelarije bog nas mazu pa to je hujše kot v Butalah.

 • antimur

  Ta Kučanova divja vlada bo tako dolgo maltretirala in se norčevala iz Slovencev, dokler jih ne bomo z zločincem Kučanom in njegovo bando na čelu utišali. Za utišanje pa obstaja več variant. Trša, ki je edina, ki to golazen umiri in pa mehkejša, demokratična, ki jo pa ti prasci ne =bejo.
  P.S.: Hvala Brglezu, da nas je seznanil, da obstoja tudi drugo, divje pravo, ne samo rimsko.

 • marta

  Tako brezbrižne vlade do svojih državljanov, kot je tale sedanja vlada pa mislim,
  da Slovenija še ni imela.
  Nevarnost za naša življenja in imetja nam grozi v vsakem trenutku in povsod……tile “tam GOR”
  pa nas imajo za “smeti” in ne za ljudi, ki jih HRANIJO.
  Smo si res to zaslužili, da niso varni niti naši starejši, da niso varni niti naši otroci in mladi –
  NAŠA BODOČNOST nam uhajajo iz države – ” S TREBUHOM ZA KRUHOM”, kot se je to dogajalo
  v letih po II. SV. , ker ne vidijo pred seboj svetle prihodnosti ….
  VLADA, se boste zganili in poskrbeli za NAJNUJNEJŠE – vsaj za našo VARNOST !
  ZAKAJ SE SILITE VLADATI, ČE TEMU NISTE KOS ???

  NAŠO VOJSKO PONIŽUJETE, KER JIM NE DAJETE NITI PRIMERNE PLAČE,
  ZDAJ PA JIH POŠILJATE NA MEJO.
  Nekaj takšnega se ni dogajalo niti v Jugoslaviji.

 • Franjo Trojner

  Šarec in njegovi mandlci Pokljukar, Rjavec v vladi, v policiji in vojski so res pravi komiki, trdijo, da obvladujejo razmere na naši južni meji, da varnost državljanov in njihovega premoženja ni ogrožena. A tudi režimska TV poroča o dogodkih, ko policija ne polovi niti tistih ilegalnih migrantov, ki mejo prečkajo na legalnih mejnih prehodih in to v ukradenih osebnih vozilih. Dejstvo je, da Šarčeva vlada, policija in vojska razmer z ilegalnimi migranti ne obvladuje niti na legalnih mejnih prehodih, kaj šele na zeleni meji, kjer ilegalni migrantje trumoma neovirano vstopajo v našo državo čez drn in strn, čez polja, reke in gozdove. Vsak dan tudi levici na oblasti servilni mediji poročajo o vlomih ilegalnih migrantov v vikende, o njihovih logorih v gozdovih, o gori svinjarije, ki jo v naravi pustijo za seboj, o obisku hiš in dvorišč domačinov itd. Ko to vse skupaj malce bolj podrobno spremljaš kr hitro ugotoviš, da številne ilegalne migrante vsak dan vidijo samo domačini, ne pa tudi policija, vojska in vlada, od tod njihovo zmotno prepričanje, da stanje na južni meji obvladujejejo, da problema z varnostjo državljanov in njihovega premoženja ne obstaja, ker je Slovenija “varna” država. Zame ni več dileme, ta Šarčeva leva vlada je totalno nesposobna ali pa si načrtno zakriva oči pred prav vsemi problemi, ki tarejo našo državo in državljane, tudi zelo očitnim in z varnostnega razloga zelo perečim problemov množičnih, stihijskih, neoviranih ilegalnih migracij skozi našo južno mejo in naprej.
  Neglede na vsa možne izgovore bo ta Šarčeva leva vlada, vrh policije in vojske kriv, če bodo ilegalni migrantje ali kakšna teroristična skupina v Sloveniji zagrešili kak tragičen, krvav incident. Takrat se bo narodu čisto vtrgalo in zahteval bo pravico!
  Hm, takrat ne bi bil rad v koži predsednika leve vlade Šarca, njegovih ministrov, ter vseh ostalih po USTAVI odgovornih za varnost državljanov in premoženja.

 • JANEZ GUS

  To Erjavčevo klovnovstvo presega vse meje norčevanja iz domačinov Bele krajne.Kot bi dal sestradanemu dve mrvici,potem se pa hvalil,da si ga nasitiv.Res je svetovna svinja.

 • Lisjak

  Mislim,da Kahla ogroža življenje naših vojakov,samo se spomnite tiste naše patrulje v Libanonu,ko so jih napali neki mopedisti oboroženi s palcami in jim pobrali kaj je bilo vrednega ostalo pa skurli,ali pa tista dva hrčka,ki sta prevažala municijo.Ne se špilat z našo armijo!

 • mginko

  Največja tragedija je zaspani slovenski narod, ki ne pospravi komunistične golazni že 25 let iz oblasti.
  Zato migranti lahko prečkajo “legalno” mejo s pomočjo SD, levice, desus-a,SMC, LMŠ – skratka rdeče golazni, ki obvladuje ta zaspani narod v ukradeni državi.
  Drugorazredni narod – uživajte v spanju še naprej in NE JAMRAJTE zaradi ilegalnih prehodov meje, zaželjenih bodočih glasov komunistične slovenske mafije.

  • Janez Kepic-Kern

   SE STRINJAM-O !
   TUDI – TA SAMOVSILJUJOČI, IN OD DRUGIH VSILJENi – NAM
   – NEIZVOLJENI
   – Karl E.
   ni
   nikakršem “politik” !?
   ALI
   SPLOH – ZNA – KARL E- – ANGLEŠČINO?

   Na TV – je dajal naravnost “odklop” izjave,
   DA JE PUTINOV ZUNANJI MINISTER – LAVROV – NJEGOV – “PRIJATELJ”
   TUDI
   O
   REALNI ZGODOVINI – SE ZDI
   TA “REVNI” KARL E. – BOLJ MALO VE.
   PA ŠE
   TISTO NJEGOVO “REVNO” GRGRAJOČE – GOVORJENJE ? – OBUP..
   KDO
   ZA VRAGA – NAM NONSTOP – VSILJUJE TEGA KALČA E. – NA VISOKE POLOŽAJE?
   NEKAJ
   NEJASNOSTI
   IZ
   EX
   KP, ZK REALNE ZGODOVINE – ZA “ŽAL NAŠEGA”
   BOLJ
   SAMOZVANEGA “POLITIKA” – KARLA E. !

   TEŽAVE Z
   “ŽAL NAŠIMI” –
   EX KP, ZL – “FAKE – LEVICA”,
   SD, SAB, SMC, DESUS, SND, LMŠ ITD.”
   ” VERNIKI”
   – V EX ” MARŠALA J.B. – TITA”. Zelo slabo poznajo – realno zgodovino, se zdi,

   LEP IN USPEŠEN ,
   TUDI PRIJETEN DAN – JE BIL – v KRŠKEM – VČERAJ !

   SEM SE MALO PREZGODAJ RAZVESELIL,
   KO
   SEM OPOLDNE
   V KRŠKEM NA PARKINGU
   – TABORA – SLS – VIDEL OK avtobus s priimkom – “PAJNKIHER”.
   Sem mislil,
   da se je znani – detektiv g, P.
   – PREKVALIFICIRAL V AVTOBUS-PREVOZNIKA – “PAJNKIHERJA”
   A?
   Žal sem bil – prezgodaj – vesel.
   Tisti avobus-prevoznik ima
   – žal
   – polno ime firme – “PAJNKIHER K. s.p.”, okoliš Ptuj.
   Kar
   seveda pomeni,
   da
   detektiv P. – “žal” deluje dalje Naj kar deluje !
   P. S. .

   ŠALA

   TI “ŽAL NAŠI” EX KP, ZK LJUDJE – SE MENI OSEBNO
   ZDIJO
   – RES . ČUDNI !?
   Nam KC – verujočim – očitajo,
   da
   smo samozavedeni, zblojeni in podobno !
   Oni
   ex KP, ZK ljudje – pa – se zdi – “VERUJEJO”,
   da se je
   skromni, brez dveh prstov – KOVINARSKI VAJENEC Josip BROZ iz KUMROVCA
   V
   KOVINARSKI VAJENŠKI ŠOLI V SISKU – ali kje ?
   naučil igrati
   – VIRTUOZNE,
   LEPE A TEŽKE SKLADBE svetovno slavnega SKLADATELJA, PIANISTA – Frederica CHOPINA !?
   Da
   je MARŠAL TITO RES ZMOGEL, ZNAL DOBRO IGRATI
   – LEPE, A TEŽKE ZA IGRANJE NA
   KLAVIR
   T.I. ETUDE tega, po vsem svetu slavnega – virtuoza – FR. CHOPINA
   nam je vsem
   verodostojno izpričal
   znani in priznani hr pevec
   – ARSEN DEDIĆ
   – V DOKUMENTARNEM VIDEO INTERVJUJU
   – “A. DEDIĆ
   PRIČA O J.B. TITU”

   https://www.youtube.com/wat

   ŠE ENA

   ŠALA

   MOGOČE BO PA – detektiv P.
   ODKRIL,
   KATERA – ŽENSKA JE ZARES RODILA – T.I. MARŠALA TITA !?

   – AKADEMIK, SRB
   DR . J.I. DERETIĆ Istina o J.B. TITU
   https://www.youtube.com/wat

   – SRB,, POŠTENJAK
   RAZISKOVALEC MOMČILO JOKIĆ
   TAJNI DOSIJE J.B. TITO
   https://www.google.com/sear

   CITATNO
   IZ HR SVIJET: FRANC AMBROZ … JE TITO.
   https://hrsvijet.net/index….

   Englez, koji je iz Lonodona doselio u Australiju, radeći zajedno, sa Hrvatom u Australiji, povjerio je da je on, na jednom mjestu u Londonu, sa naredjenjem palio hrpu knjiga. Iz znatiželje, uzeo je, jednu knjigu, sakrio, čitao i tu je knjigu donio u Australiju.

   Tu knjigu, sa naslovom, Razlog u pobuni, ( Reason in Revolt), napisao je Fred Copeman, koji je bio zapovjednik, bataljona, engleskih dragovoljaca, njih 500, u španjolskom gradjanskom ratu u sastavu internacionalne komunističke divizije u borbama protiv vojnika generala Franka. U toj knjizi, objavio je i sliku, na kojoj je Fred Copeman, zajedno, što je napisano, sa Josipom Brozom, pod nadimkom Šapajev, koji je bio zapovjednik bataljona Dimitrov, dragovoljaca sa Balkana. Ta knjiga je tiskana u Londonu, 1948.g. u 10.000 primjeraka, koji su svi završili na lomači.

   Došavši u London, 1972.g. otišao sam u knjižnicu engleskog parlamenta, potražiti tu knjigu i na iznenadjenje službenika u knjižnici, on je ustanovio, da tu knjigu nemaju. Na zadnjim stranicama te knjige, kad je prekinuo sa komunističkim neistinama, F. Copeman je napisao da je postao član organizacije u Londonu, sa imenom, ”moral rearmament,” za borbu protiv komunizma. Uz pomoć prijatelja u Londonu, od osobe u toj organizaciji, prijatelja F. Copemana, dobio sam tu knjigu, koju je on dobio od F. Copemana. Želio sam osobno razgovarati sa Fredom Copemanom ali njegov prijatelj reče, da njima nije poznato, gdje je on i da više nemaju nikakove vijesti od njega.

   Polubraća Josip Broz i Franc Ambrož

   Kad se je taj Tito pojavio u Beogradu,1945. dva brata sa prezimenom, Vinkmiler u Austriji, izjavili su u bečkim novinama Kurir, sljedeće:“ Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv.Pavao” u Kernstenu. Njegovo ime među nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rođen je u Beču…..Uživao je u ljepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje….Radi sređivanja nasljedstva od oca, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokument, zahvale braće, što su uputili, svome školskom prijatelju, Francu Ambrozu, zvanome Tito, radi njegove pomoći, za sredjivanje, nasljedstva, na sudu u Ptuju.” U toj školi, Franc Amroz, dobio je najbolju naobrazbu na Wiener-deutsch govoru i završio je i glazbenu školu sa savršenim sviranjem na glasoviru skladbe Verdia i Chopina, što je i dokazao, sa priznanjem Zinke Kunc, koja je njemu pjevala, sa njegovom pratnjom na glasoviru. Na poziv Tite, otišla je u Beograd i došavši natrag u Zagreb, na sastanku sa svojim prijateljicama, rekla je da je na Dedinju u Titinom dvorcu, Tito svirao na glasoviru, od slonove kosti, prateći njezono pjevanje. Taj glasovor je dobio na poklon od Nehrua iz Indije. To svjedočanstvo, dobio sam od prijateljice Zinke Kunc, koja je sudjelovala u razgovoru, sa Zinkom Kunc.

   U prvom svjetskom ratu, taj Franc Ambroz, otišao je u Rusiju, gdje je 1918.g. primljen u komunističku partiju, pod imenom , Josip Broz, Valter i Tito.

   Njegova majka, Marija Javeršek, selo Podsreda, Slovenija, žena Franje Broza, Kumrovec, radila je u Beču, kod trgovca, Samuela Mayera, stvarnog biološkog oca Franca Amboza, rodjenog u Beču, 7. svibnja, 1891.g. pod imenom, Josua Ambroz Mayer. Po židovskom zakonu, djete nosi nacionalnost majke i prema tome zakonu, sin Marije Javeršek , od oca Samuela Mayera, Ambroz Mayer, on je Slovenac.

   Njegov otac, Samuel Mayer, školovao je svoga sina u Beču i višoj vojnoj školi u Pečuhu.

   Marija Javeršek, rodila je u Kumrovacu, 21. travnja, 1892.g. Josipa Broza, otac, Franjo Broz i taj Josip Broz polubrat, Ambrozu Mayeru, bio je po zanatu bravar, mehaničar. Od 1907.g. do 1913.g. Josip Broz radio je u Sisku, gdje mu je stroj odrezao srednji prst, na desnoj ruci. Niko Ivšić radnik, član komunistiške partije, bio je prisutan, pored Josipa Broza, kad se je to dogodilo.

   Poslje rata, 1945.g. kad je Tito došao u Sisak, Niko Ivšić, pred prisutnim svjedocima, rukova se sa Titom i reče:” Ti nisi Josip Broz,” jer je Tito imao sve prste čitave. Poslje toga razgovora, OZN-a je Niku Ivšića mučila i na kraju ubila.

   Fred Copeman prije odlaska u Španjolsku, došao je u ured komunističke Kominterne u Parizu, od kuda su prebacivali dobrovoljce u Španjolsku. Fred Copeman, ostavio je svjedočanstvo, da je tu u uredu Kominterne upoznao, Josipa Broza -Titu i došavši u Španjolsku tu je sa dokazima u toj njegovoj knjizi, dokazao i reče, da je tu upoznao Josipa Broza, pod imenom Šapajev.?? Radi čega??

   Radi toga jer je Kominterna, radi zavaravanja, upotrebila pravoga Josipa Broza, kao dvojnika, po majci sličnoga polubrata, sa Franc Ambrozom, prozvanim Tito, od oca Samuela Majera. Pri kraju španjolskog gradjanskog rata, stvarni Josip Broz, prozvan Šapajev, komandir bataljona Dimitrov, on je u Španjolskoj ubijen, jer Kominterni više nije bio potreban.

   Film, što je snimio Ante Vrdoljak, to je film o Francu Ambrozu, prozvanom Tito.

   Tko su ti, koji su uništili i zapalili knjigu Fred Copemana i zašto i radi čega u kojoj je Fred Copeman dokazao da je bio zajedno u Španjolskoj, sa Josipom Brozom, zapovjednikom, bataljona Dimitrov i da je u uredu Kominterne u Parizu upoznao osobu, sa imenom Josip Broz, Tito, gdje je u njegovoj službenoj biografiji napisano da on nikada nije bio u Španjolskoj. Što je i istina, jer je u Španjolskoj bio njegov polubrat, Josip Broz, po zanimanju bravar, bez jednoga prsta na desnoj ruci, kojega je partija ubila, jer partiji više nije bio potreban.

   KONEC ŠALE.

   A je detektiv P. se zdi – skromen
   in noče postati – SLAVEN
   KOT
   ODKRITELJ PRAVE IDENTITETE – T.I. Maršala TITA.? Se zdi? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   SEVEDA JAZ, Janez Kepic-Kern zagovarjam stališče – naj nejasnost identitete ex t. i. MARŠALA TITA
   raziščejo
   za to – za identitete oseb – usposobljene in pooblaščene uradne službe države R. Slovenije.

 • ZatonMesecnikov

  #Vlada na mejo pošilja dodatnih 35 (!) vojakov:#

  V slovenskih razmerah to pomeni 70. polovica na dopustih in bolniških, polovica na terenu.

 • Sonce

  348 vojakov imamo od Kosova do Afganistana, 47 vojakov imamo v Latviji.
  Skrbijo za našo varnost.

  http://www.slovenskavojska.si/mednarodno-sodelovanje/mednarodne-operacije-in-misije/

 • Igor Kavalar

  Pozabil je dodati dve ničle. Če bi hotel zavarovati mejo, bi moral poslati vsaj 3000 vojakov, pa 3000 policije.

  In če je še to premalo se dodatno mobilizira še samoobrambne sile jih oboroži in pošlje kot dodatno pomoč vsaj ene 10.000, če hočejo ustaviti naval ilegalcev + prerazporedi naj 450 milijonov evrov, ki jih namenja za pomočnike ilegalcem NGO jem in ilegalcem vsako leto in se ta denar nameni za gradnjo prave ograje ne pa šlamparije (pogleda naj na mejo Egipt – Izrael) 6 metrska ograja, senzorji, kamere.

  Sam zato moraš biti predsednik vlade z jajci, ne pa barbika, ki misli da z 35 vojaki lahko zaščitiš suverenost rep. Slovenije.

  • Janez Kepic-Kern

   PONAVLJAM
   KAKORKOLI !
   VSEENO NA VSA TEKOČA DOGAJANJA Z “DOMOM”
   JE
   ZAENKRAT “SDS” STRANKA Z NAJVEČ DOSEDANJEGA VLOŽKA
   V DOBRO SLOVENIJE IN NAS SLOVENCEV.
   EDINA JE
   TUDI ZMOŽNA
   V
   PRAKSI POSODOBLJENO OBNOVIT – KREPOSTNE IN
   GOSPODARSKO SPOSOBNE

   “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940, KI SO GRADILI DOMOVE,
   INFRASTRUKTURO, TUDI PLEČNIKOV STADION VLJ.
   NOBENA SEDANJA STRANKA V NAŠI R. SLOVENIJI – NITI DO KOLEN – NE SEŽE
   DOBRO, POZITIVNO, MNOŽIĆNO
   ORGANIZIRANI – ZVEZI DRUŠTEV”ORLI”,
   ki je bila polt opora
   in volilna baza PREDVOJNE – LJUDSKE STRANKE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   IZ MOJE “SLOVENIANE”
   “ORLI” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
   OD POMLADNIH STRANK BO USPELA TISTA STRANKA,
   KI BO RAZKRILA
   MANIPULLACIJE OKROG
   IDENTITETE, OSEBE IN STARŠEV T.I. MARŠALA J. B.TITA
   http://www.hrsvijet.net/ind
   IN
   KI BO POSODOBLJENOOBNOVILA
   KREPOSTNE, GOSPODARSKO SPOSOBNE
   “ORLE” DR. J. E. KREKA
   https://sloveniana.si/wp-co

  • marta

   Moral bi zaprosit EU, da mu pomaga varovati Šengensko mejo, če sami ne zmoremo.
   Lahko bi se obrnil na Nato……a, kaj ko pa stalno Mesec ropota, da naj gremo ven iz Nata in menda mu niti ne plačujemo, kot je obveza za vse članice Nata.
   Če ga povabijo, naj govori na sedežu EU pa jih ignorira.
   TO SE NE BO DOBRO KONČALO !!!

  • Common Sense

   Mimogrede, mainstream mediji pravijo, da Šarec ima jajca. Ko je zavrnil govor v EU parlamentu:))) Krivico mu delaš;)

 • Anton

  tega bebca sploh nočem več gledat, kaj šele poslušat, pa ne zato, ker ima ta kreatura pomankljive kongnitivne sposobnosti, predvsem zato, ker je njegova čustvena inteligenca en “navaden poden”.Skratka dobili smo človeka, ki je poden od podna.

  sarkazem press

 • SlumdogGodzilla

  Naš marksistični populist, ki so mu Sionisti po dogovoru iz ozadja prepustili oblast. Serpent – masonska kača, naj ga požegna za njegov trud. Kljub nepismenosti in naravnemu netalentu se tip trudi s tem populizmom

 • to_mi_delaj

  on že ve zakaj je zgradil zid okoli svoje bajte. se bojim da je vrgel denar stran, po možnosti še našega, ker ko raja navali, jih nič ne zaustavi.

  • marta

   Če bi tako skrbno mislil tudi na narod, kot misli NA SEBE, bi zgradil ZID NA SLOVENSKI MEJI.
   Kaj pomaga slovenskemu narodu zid okoli njegove domačije – N I Č.
   KAJ MU BO POMAGAL NJEGOV ZID, ČE NAS NE BO VEČ ? N I Č.
   KDO GA BO HRANIL, ČE NAS NE BO VEČ ? N I H Č E.
   KOMU BO VLADAL ? N I K O M U R.

 • Common Sense

  Ne vem, to me spominja na čase, ko je Slovenska vojska imela samo športno jadrnico:)) Sedaj pa pošiljamo 35 vojakov na mejo? Se pravi 35 vojakov nas je ločilo oz. nas loči od varne meje? Sitnica. Kdo se tu dela nor iz koga?

 • Joža

  Za nas 35 vojakov, sebi pa 3,5 m visok zid okoli štale in kup kamer in varnostnikov. Hinavec.

 • Janez Kepic-Kern

  VSA – ČAST CENJEMU GOSPODU TONETU K.
  IN – HVALA MU – ZA VSE DOBRO, KI GA JE STORIL ZA NAS SLOVENCE
  IN ZA NAŠO R. SLOVENIJO

  DANAŠNJI SHOD – V ČRNOMLJU
  JE BIL
  LEP,VSEBINSKI
  IN
  DOBRO OBISKAN – PREKO 500 LJUDI.

  TUDI TU
  IZREKAM SOČUTJE IN RAZUMEVANJE – STRAHOTNE NEGATIVNOSTI,
  KI SE JE ZGODILA,
  PO KRIVDI SLABE POKOMUNISTIČNE SKOVENSKE POLITIKE
  – SEVEDA
  TAKO STAREMU, POŠTENEMU SLOVENSKEMU ČLOVEKU – GOSPODU MORAVCU !
  iN
  MU ČESTITAM,
  KER
  JE TAKO DOBRO PRENESEL – TA ZA VSAKOGAR NEVARNI – DOGODEK,
  , NAPAD ISLAMISTOV – NANJ.
  Take napade je treba – odločno – PREPREČITI !
  DOLŽNOST
  NAŠE DRŽAVE, POLITIKE – JE TO !

  Absolutno podpiram-o
  pokonćnega, cenjega gospoda , vodjo SDS Janeza JANŠO.
  Se oprosti
  “žal” premirju M. ŠARCU – NEODZIV – NA TA GROZLJIVI DOGODEK,
  ker ga trenutno – ni v SLOVENIJI. !
  NA
  UGRABITEV DOMAČINA, 78 LETNEGA GOSPODA IZ Bele Krajine.
  Vsaj
  meni osebno pa se zdi – SRAMOTEN – neodziv
  “žal”
  preds. B. PAHORJA !
  Njegov ugled – je že takointako – NIZEK: z nereagiranjem
  na
  TAKO POMEMBNE DOGODKE – pa si “žal” preds. B. PAHOR
  sam
  ZAPRAVLJA
  ŠE ZADNJE KANČKE ZAUPANJA, UPOŠTEVANJA OSEBE,
  KI
  GA PRI DELU NAS SLOVENCEV – le še, v zelo majhni meri – ima.
  Vedno
  bolj ga dojemamo kot zelo praznega, samovsiljenega nastopača,
  ki
  v odločilnih, težjih situacijah in pod
  PRITISKI LJUDI, KI JIH IMA
  ON ZA VPLIVNE – ZACINCA IN POKLEKNE.
  In si ne upa zastopati interesov – nas državljanov,
  Slovencev, ki se po nas ta dežela in
  naša država SLOVENIJA – imenuje ! L.r. JANEZ K KERN KOMENDA
  P.S.
  SDS
  NAJ ČIMVEČ DELA Z LJUDMI, Z NAVADNIMI LJUDMI.

  • Janez Kepic-Kern

   POMEMBNO
   TOLE
   O
   GOSPODARNIH IN KREPOSTNIH
   “ORLIH” DR. J. E. KREKA, 1908-1840.

   Potrebna je obnova politike.
   NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
   Predlagamm tole.
   AMPAK !
   Slovenci se moramo najprej notranje
   prenoviti in povezati na
   osnovi naše kvalitetne tradicije,
   PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
   A
   VZGLEDA – POSNEMANJA – VREDNE

   “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
   VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
   VERJETNO
   ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
   Življenje pa ni – ideologija
   pač pa
   realna stvar – način kako ljudje živimo.
   živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

   “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
   praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
   VREDNI SO
   VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
   “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

   Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
   ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
   ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
   proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
   in ima za vodjo
   res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
   Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
   za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
   Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
   NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
   Jaz
   Janez Kepic_Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
   da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

   – vzgleduje – po uspešnih

   množičnih
   in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
   ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
   MOJ
   PREDLOG JE RESEN !
   Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

   DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
   D R U Š T V O
   “ORLI” DR. J. E. KREKA

   – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
   ORGANIZIRANI

   KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
   Imeli so tudi
   realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
   KI JE VKLJUČEVAL:
   – versko etično, družinsko – vzgojo,
   – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
   izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
   kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
   – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
   Osnovne info o vrlih in krepostnih
   ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
   dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
   O začetni
   organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
   pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
   Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
   P.S.
   ZLATA KNJIGA “ORLOV”
   FRANC TERSEGLAV, 1910.

   https://www.slovenska-biogr
   SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

   IZ MOJE “SLOVENIANE”

   BESEDILO IN NOTE
   HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
   Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
   k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
   te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
   a nad 80 let neizvajane
   originalno slovenske – skladbe !
   “BRATOM ORLOM”
   BRATOM ORLOM !
   DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
   KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
   SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
   K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
   GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
   BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
   ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
   V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
   V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
   DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
   MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
   OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
   NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
   – SE NAŠE SILE BORE !
   OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
   STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
   K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
   VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
   Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
   KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
   Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
   uglasbil Hugolin Sattner
   Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
   Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
   posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
   Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
   iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
   KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
   kulturno samostojnih “Orlov”.
   S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
   totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
   temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
   Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
   A v srcih nas
   – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
   nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
   – duh
   krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
   “Bog daj” !
   In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
   In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
   Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • AlojzZ

  na mejo bodo poslali 35 dodatnih pripadnikov Slovenske vojske

  Saj bi jih več, ampak jih nimamo. Še za te so si sposodili municijo od Ciganov.

 • Minovak

  Torej je komik poslal na mejo vse vojake, kar jih imamo. Če kdo verjame komiku, v katerem ni trohice domoljubja, potem je v celoti bebav. nazadnje se bodo morali obmejni prebivalci sami organizirat in pokazat, zakaj so se l. 1942 pojavile vaške straže…da so se ubranile rdečkarjev, ki so kradli in uničevali, ravno tako, kot sedaj musliči. Tako so eni in drugi skupaj v eni veri, no sedaj ko je ramazan pa ne smejo jesti in piti. Dobro bi bilo, ko bi trajalo.

 • Janez Kepic-Kern

  POZIV, drżavljanski poziv
  POLITIČNIM STRANKAM NAŠE R. SLOVENIJE !
  Tole,
  teh samo 35 vojakov na
  jużno mejo !
  TO SE ZDI NORČEVANJE
  IZ
  NAS – SLOVENCEV !
  Zlasti iz tistih, ki prebivajo
  ob
  VSEM NAM OCITNO
  SLABO , SLABO S STRANI DRŻAVE – VAROVANI NAŠI JUŻNI MEJI !

  Ne
  pustimo, da se “żal” premier
  LMŠ MARJAN Š.
  NORČUJE
  IZ
  LJUDI
  OB SLABO VAROVANI JUŻNI MEJI !
  L. r.
  JANEZ K. Kern KOMENDA

 • francelj3

  35? Od kod bo pa čevlje dobil za kar 35 vojakov? Za krokse je še malo zgodaj pri tem vremenu …

 • Observer

  “Z drugimi besedami, Slovenijo bo branil en vojak na 20 kilometrov.”

  Pol maratona dnevno, malenkost za naše vojake, pravi Šarec.

 • piko8

  Vaška straža ni problem! Vsaka vas ima po par lovcev, ki ima po 2 ali več pušk in glej ga zlomka 10 lli več oboroženih moških je pripravljenih za spopad z migrandsko golaznijo!!
  V šrotarco marsikaj paše, tako, da bo imev zamurc rit kot GAVTRAŽA!!

 • Den456

  Kateri butelj je vojakom ukazal častni pozdrav, ko je ta kloven korakal mimo?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!