fbpx

Bodo poslanske skupine podpisale dopis mednarodnim institucijam o sporni Jankovićevi gradnji kanalizacije čez vodno zajetje?

Bo Zoran janković v spremstvu policije rovaril po privatnih zemljiščih, kjer za gradnjo C0 kanala občina ni uspela pridobiti veljavnega gradbenega dovoljenja in služnostne poti? (Foto: Nova24TV)

Ali bodo vse poslanske skupine pristopile k podpisu dopisa v zvezi z gradnjo kanalizacijskega kanala C0 čez vodonosnik, ki bi ga posredovali na Evropsko komisijo in Jaspers in s katero bi omenjeni instituciji seznanili s sporno gradnjo? V SNS so podporo že napovedali.

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec je vsem poslanskim skupinam posredoval dopis v zvezi s priporočilom Državnega zbora RS glede projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju vodonosnika Ljubljanskega polja

Vodja poslank in poslancev SDS Danijel Krivec predlaga, da bi vse poslanske skupine omenjeni dopis podpisale, nato pa bi ga posredovali na pristojno evropsko agencijo JASPERS in na Evropsko komisijo.

SNS za, čakajo še druge
Iz poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke in poslanske skupine NSi so že sporočili, da se dopisu pridružujejo in da ga želijo sopodpisati.

Foto: STA

Kako pa se bodo odločili v poslanskih skupinah koalicije – LMŠ, DeSUS, SMC, SAB, SD in Levice, ki so priporočila Državnega zbora v zvezi z omenjenim projektom pretekli petek sicer soglasno podprli? Bomo videli v ponedeljek, ko v Slovenski demokratski stranki pričakujejo njihovo dokončno odločitev.

Rok Kranjc