fbpx

Šerif Janković misli, da se vse vrti okoli njega: “Kanalizacijski kanal C0 se spodkopava zgolj zaradi mojega priimka!”

Zoran Janković (foto: STA)

Aroganca Zorana Jankovića do vseh strokovnjakov za okolje, do državnega zbora, do ministrov, predvsem pa do Ljubljančanov se nadaljuje. Vsak bi se zamislil nad nenehnim okoljskim opozarjanjem, nad v državnem zboru soglasno sprejetimi sklepi za ustavitev gradnje kanalizacijske voda C0 čez vodovarstveno območje in tudi nad opozorilom, naj se o tem obvesti Evropsko komisijo, a ne šerif Janković. Kot je danes Janković dejal, bo ljubljanska občina nadaljevala z gradnjo kanalizacijskega kanala C0, državnemu zboru pa je užaloščen očital, da projekt spodkopava zgolj zaradi njegovega priimka.

Njegovi stroji še naprej rovarijo in gradijo kanalizacijo, ki bi lahko naredila nepredstavljivo škodo “najlepšemu mestu na svetu”. A to Jankovića ne zanima, ker se zgodi lahko le “čez 20 let”, ko ne bo več župan in bo užival nekje v svojih milijonih, medtem pa se bodo lahko Ljubljančani soočali s srednjeveško težavo – umazano, nekdaj pitno vodo, zaradi fekalij. Po praznih besedah ministra Zajca je zdaj na potezi Dejan Židan, na katerega je poslanska skupina Slovenske demokratske stranke naslovila pismo, naj nemudoma obvesti Evropsko komisijo in mednarodno institucijo JASPERS glede spornih praks ljubljanskih mestnih oblasti pri gradnji kanala C0.

Janković je povedal, da so na občini nameravali sami predlagati izvedbo predhodnega postopka pri pridobivanju gradbenih dovoljenj za del kanala, za katerega teh še nimajo – gre za okoli 150 metrov kanala. A jih je Agencija RS za okolje (Arso) “prehitela” in v četrtek sama napovedala izvedbo takega postopka. Janković je sicer prepričan, da so sklepi izredne seje DZ s prejšnjega petka posledica politiziranja projekta. “Očitno sem kot tarča priročen za leve in desne,” je komentiral dejstvo, da je DZ poziv k zaustavitvi projekta sprejel brez glasu proti, ni se pa zamislil, da njegov načrt morda le ni tako popoln.

Ker Janković enostavno ne sprejme, da je njegov projekt škodljiv, so v poslanski skupini Slovenske demokratske stranke naslovili pismo na predsednika državnega zbora Dejana Židana, naj obvesti Evropsko komisijo in mednarodno institucijo JASPERS glede gradnje kanalizacijskega kanala čez vodovarstveno območje. Da je to zares potrebno, prikazuje zgornji video, saj kljub vsemu še vedno delajo. Ker Jankovića nista mogla oziroma hotela zaustaviti niti minister za okolje in prostor Simon Zajc, ki je le mlatil prazno slamo, niti počasno reagiranje slovenskih vladnih oblasti, je SDS zopet prevzela pobudo in Židana pozvala, naj nemudoma obvesti mednarodne institucije.

Poziv poslanske skupine Slovenske demokratske stranke predsedniku Državnega zbora Dejanu Židanu, da naj obvesti mednarodne institucije zaradi sporne gradnje kanala C0 (Foto:Slovenska demokratska stranka)

Poziv poslanske skupine Slovenske demokratske stranke predsedniku državnega zbora Dejanu Židanu, da naj obvesti mednarodne institucije zaradi sporne gradnje kanala C0. (Foto: Slovenska demokratska stranka)

Lana Božič